Šta je novo?

Motorola Atrix - Netbook na mobilni nacin :)

Pazarih danas ovaj fon a stari Desire HD ode na dobos. Za ovih par sati koriscenja nisam bas nesto odusevljen. Prvo sto mi je palo u oci je katastrofalna kamera, al dobro ajde nisam ni ocekivao nesto previse. Slike su mutne i tamne. Zumiranje slika u galeriji radi toliko sporo da imas osecaj kao da zumiras sliku na windowsu 98 bez instaliranih drivera za gpu (ali bukvalno). Stvarno ne znam u cemu je fora, animacija zumiranja ide bukvalno u 5 frameova ako ne i sporije, ma odvratno za videti. Mozda je ta galerija deo motoblur interfacea koji svi toliko pljuju, nemam pojma... Inace 2.3.4 je na njemu, upravo sam ga rootovao sa PetesMotorolaRootTools_v1.07 - strasan alat, odradi root za 5 min i ceo proces je automatizovan. Telefon je inace (ne racunajuci zumiranje slika) munjevito brz i stvarno se oseca da je u pitanju 1ghz dual cpu + 1024mb rama. Zvuk u slusalici je veoma dobar, prijem takodje. Ekran reaguje super, a sto se kontrasta tice meni je sasvim ok, ne znam zasto ga toliko pljuju... Jos nisam testirao Tegra GPU u igrama, ali trebalo bi da rastura sudeci prema reviewima na netu.

Ono sto me trenutno najvise interesuje je ima li nacina da nateram ovaj telefon u reverse tethering? To mi je od krucijalnog znacaja obzirom da trenutno nemam wirelles router a paket mi ne dozvoljava razmetanje za protokom. Svi HTCovi imaju ovu opciju (internet passthrough) a ovi motorolini slepci to nisu umeli da naprave. Na marketu sam nasao samo jednu trial aplikaciju koja ovo radi ali radi samo od 11 do 15h (wtf?!), tako da cu je odmah uninstalirati i baciti kletvu na developere iste :D

Probleme koje si naveo ja nemam.Tako da mislim da ti je do softvera.Meni motoblur radi veoma brzo.Kamera odlicne fotke pravi od starta.

Pazarih danas ovaj fon a stari Desire HD ode na dobos. Za ovih par sati koriscenja nisam bas nesto odusevljen. Prvo sto mi je palo u oci je katastrofalna kamera, al dobro ajde nisam ni ocekivao nesto previse. Slike su mutne i tamne. Zumiranje slika u galeriji radi toliko sporo da imas osecaj kao da zumiras sliku na windowsu 98 bez instaliranih drivera za gpu (ali bukvalno). Stvarno ne znam u cemu je fora, animacija zumiranja ide bukvalno u 5 frameova ako ne i sporije, ma odvratno za videti. Mozda je ta galerija deo motoblur interfacea koji svi toliko pljuju, nemam pojma... Inace 2.3.4 je na njemu, upravo sam ga rootovao sa PetesMotorolaRootTools_v1.07 - strasan alat, odradi root za 5 min i ceo proces je automatizovan. Telefon je inace (ne racunajuci zumiranje slika) munjevito brz i stvarno se oseca da je u pitanju 1ghz dual cpu + 1024mb rama. Zvuk u slusalici je veoma dobar, prijem takodje. Ekran reaguje super, a sto se kontrasta tice meni je sasvim ok, ne znam zasto ga toliko pljuju... Jos nisam testirao Tegra GPU u igrama, ali trebalo bi da rastura sudeci prema reviewima na netu.

Ono sto me trenutno najvise interesuje je ima li nacina da nateram ovaj telefon u reverse tethering? To mi je od krucijalnog znacaja obzirom da trenutno nemam wirelles router a paket mi ne dozvoljava razmetanje za protokom. Svi HTCovi imaju ovu opciju (internet passthrough) a ovi motorolini slepci to nisu umeli da naprave. Na marketu sam nasao samo jednu trial aplikaciju koja ovo radi ali radi samo od 11 do 15h (wtf?!), tako da cu je odmah uninstalirati i baciti kletvu na developere iste :D

Nijedan problem koji si napisao nemam, a što se tiče kvaliteta fotografija, tu nešto nije u redu sa tvojim telefonom i u prilog tome postavljam jednu fotografiju, jer kao što kažu:
"slika govori više od hiljadu reči". Mogao bi i ti da postaviš jednu fotografiju da vidimo te probleme koje si naveo.

Prilozi

• 2012-05-29.jpg
    2012-05-29.jpg
    202.1 KB · Pregleda: 56
Evo i od mene da uporediš 2 fotke..Jedna je u slabijem osvetljenju a druga napolju...

Zimus sa dosta belila od snega... i jedna fotka mog sina i drugara..
Vidi se da je Atrix jako dobar..

Poslednja izmena:
@manda, probao sam da rutujem Atrix pomoću programa-alata koji si i ti koristio, ali neće.
U atačmentu sam priložio SS grešaka koje izbacuje. kako je tebi uspelo, da li si imao nekih poteškoća? Kako si postavio telefon od one 4 opcije kad si ga povezao na usb kabl? Kod mene je bio na USB Mass Storage.

Prilozi

• Atrix Root.jpg
    Atrix Root.jpg
    158.8 KB · Pregleda: 44
Ne znam sta je za vas dobra kamera ali ovo na Atrixu je katastrofa. Malopre sam poredio Huawei Ascend G300 i oduvao je Atrixa u svakom smislu. Cisto da napomenem da je kamera na Ascend-u osetno losija u poredjenju sa ostalim telefonima koje sam testirao a navescu samo neke kojih mogu da se setim na brzinu: HTC Desire, HTC Chacha, HTC Desire HD, Xperia X10, Xperia X10 Mini...

Ascend pri vestackom svetlu sa ukljucenim blicom:
Pogledajte prilog 89417

Atrix pri vestackom svetlu sa ukljucenim blicom:
Pogledajte prilog 89418

Ascend napolju:
Pogledajte prilog 89419

Atrix napolju (obratiti paznju na gornji levi cosak!):
Pogledajte prilog 89420

I na kraju najbolji dokaz koliko je djubre Atrixova kamera:

Atrix NA PRIRODNOM svetlu od prozora, bez blica:
2012-06-04_19-27-37_231.jpg

Acend u istim uslovima:
IMG_20120604_192626.jpg

Ove slike koje ste vi gore postavili ne govore nista jer niko ne zna kako bi iste ispale sa drugim telefonima. Imam i ja par Atrixovih fotki sa kojima mogu da se hvalim, ali kao sto rekoh, nista dok se ne uporedi sa drugim telefonom. Evo naprimer ovo sam slikao sa Atrixom u idealnim svetlosnim uslovima u 3 popodne:
2012-06-03_17-18-55_271.jpg

Dakle kao sto se vidi na slici, sve je u redu sa mojim telefonom, samo je jednostavno kamera na Atrixu tesko djubre i ne treba je hvaliti vec pljuvati...

@manda, probao sam da rutujem Atrix pomoću programa-alata koji si i ti koristio, ali neće.
U atačmentu sam priložio SS grešaka koje izbacuje. kako je tebi uspelo, da li si imao nekih poteškoća? Kako si postavio telefon od one 4 opcije kad si ga povezao na usb kabl? Kod mene je bio na USB Mass Storage.

Ne znam sta da ti kazem, kod mene je sve proslo bez problema. Nakon zavrsene procedure program je izbacio potvrdu a u aplikacijama mi se pojavila superuser aplikacija koja, ako sam dobro razumeo, ima ulogu slicnu firewallu, tj da odobrava pojedinim aplikacijama root access. Ne mogu da se setim sta sam od opcija izabrao prilikom kacenja telefona ali cini mi se da nisam nista ni birao, sto bi znacilo da je telefon bio u storage modu... Znam sigurno da sam pre celog procesa instalirao MotoCast koji u sebi ima ukljucene drivere za USB konekciju sa telefonom.

A jesi li pokusao ono sto je pisalo? Da unrootujes, pa rootujes ponovo?

Jesam, probao sam da ga anrutujem, ali neće ni ta opcija da radi, probao sam i treću opciju ADB privremeni rut koji je kao uspeo, ali nikakvih promena nema.
Da li si ti svoj Atrix rutovao i ako jesi koji si Rom stavio?

@manda, a koji si ti rom stavio? Ja sam hteo da stavim "MorrisoftGen1.0" . Taj "Moto Cast" si na računar instalirao? Odakle si ga skinuo?

Nisam menjao Rom, koristim stock. Root mi je trebao da bih instalirao "reverse tether" aplikaciju koja zahteva root access.

Jesam, probao sam da ga anrutujem, ali neće ni ta opcija da radi, probao sam i treću opciju ADB privremeni rut koji je kao uspeo, ali nikakvih promena nema.
Da li si ti svoj Atrix rutovao i ako jesi koji si Rom stavio?

Nemam ja Atrix, nego samo hocu da pomognem. :)

Sasvim je moguce. Mozda zbog drivera ili tzv gremlini. :)

I na kraju najbolji dokaz koliko je djubre Atrixova kamera:

Atrix NA PRIRODNOM svetlu od prozora, bez blica:
Pogledajte prilog 89423

Acend u istim uslovima:
Pogledajte prilog 89424

Evo slikao sam u sobi sa isključenim svetlom..Boje tepiha su realne na fotki Atrix telefona a druga fotka je sa e72 i boje su previše blede i nisu realne,....
Ako tražiš nešto posebno, ja bih ti preporučio moj Nikon d3100. Tu ćeš biti sigurno zadovoljan.. ;)

(Powered by frubar.net)

@manda, pre nego pokušam i na desktop računaru da ga rutujem, reci mi da li si imao koju aplikaciju instaliranu na telefonu? Razmišljam da ga vratim na fabričko stanje, pa da onda probam da ga rutujem? Možda mu smeta neka aplikacija?

Poslednja izmena:
@manda, pre nego pokušam i na desktop računaru da ga rutujem, reci mi da li si imao koju aplikaciju instaliranu na telefonu? Razmišljam da ga vratim na fabričko stanje, pa da onda probam da ga rutujem? Možda mu smeta neka aplikacija?

Da, telefon je bio sveze resetovan

Uspeo sam da ga rutujem na desktop računaru, ali ne mogu da mu stavim ni jedan custom rom. Instalacija krene i na otprilike 30% prekine, Da li neko zna koji rom još da probam, da li je neko sa foruma uopšte uspeo da ga flešuje sa custom rom-om?

@manda, zahvaljujem na alatu za rutovanje :)

Zdravo narode.
Dugo me nije bilo, nemam vremena da se bavim forumom (žena, deca, ostarilo se), ali sam rešio da ovde postavim pitanje ne bih li našao rešenje:
Imam problem sa iGo na Atrix 4G. Naime, ne radi mi navođenje. Sve vreme mi izbacuje "Looking for GPS signal", iako uredno nalazi moju poziciju. Imam instaliran Primo 2.4. Pre ovoga sam probao sa primo 1.9.6 ako se ne varam, i ista situacija je bila.
Proverio sam rad GPS prijemnika preko GPS Test programa, bez interneta navata sve satelite u roku od 15-20 sec, sa izbrisanim Adata podacima.
Navigacija preko ugrađenog programa radi super, ali hoću iGo, zbog kućnih brojeva i putovanja preko grane naravno.
Jedan od razloga zašto sam kupio ovu motorolu Atrix 4G je taj što sam pročitao da ima odličan GPS.
Svaka pomoć je dobro došla. Naravno, nisam baš srećan da resetujem telefon, radi inače kao zmaj.

Vrh Dno