Šta je novo?

motorola a780

martins

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
320
ima li neko ovu motorolu i ajd nesto detaljnije.Ja samo mogu da pocnem sa dizajn cista 10-ka....

...

...dobro ajd sad nije bas 10-ka al da lici,lici...

Prilozi

• A780%20066.jpg
    A780%20066.jpg
    40.5 KB · Pregleda: 137
  • A780%20024%20Box%20Contents.jpg
    A780%20024%20Box%20Contents.jpg
    50.1 KB · Pregleda: 127
  • A780%200145%20M2W%202.jpg
    A780%200145%20M2W%202.jpg
    61.5 KB · Pregleda: 114
  • dehp9600mp.jpg
    dehp9600mp.jpg
    40.2 KB · Pregleda: 123
  • DSCI0040.JPG
    DSCI0040.JPG
    172.6 KB · Pregleda: 134
Poslednja izmena:
Ok,cena joj je poprilicno pala(neki razuman nivo 300e (mobilnisvet 350,ebay 250e) pa me interesuje jel ima nekog da podeli iskustva sa nama(kamera,baterija,mp3)

Poslednja izmena:
e ako neko ima ili zna nekoga ko bi prodao/menjao isti nek obavesti na PM ili baci na oglase... Meni se isti bas svidja...

Hm. Je'l vredi te novce? Softverska podrška je isključivo Java ili ima posebnih aplikacija za njega?

Već sam jednom pre par godina imao iskustvo sa A008, koji je bio kompatibilan samo sam sa sobom (sreća pa je bilo aplikacija za ICQ, MSN, IRC i slične mrežne akcije). Bio je i neki socijalni excel u javi. Većina stvari ipak nije funkcionisala kako treba.

Ukoliko je propraćen dobrom podrškom, mislim da bi mogao da bude samo zlo za napredne usere. Klasični PDA phone-ovi su jednostavno cigle - ne znam da li su ljudi svesni koliko su smešni kad ih drže na uvetu, tako da je ovakav kompromis po meni budućnost te vrste gedžeta za napredne korisnike.

nidza je napisao(la):
Hm. Je'l vredi te novce? Softverska podrška je isključivo Java ili ima posebnih aplikacija za njega?

Ima aplikacija za motorolin linux ali je softverska podrska za sad jako slaba(sto ne znaci da se to nece promeniti,motorola izgleda forsira linux based smartphone(a1200,e680i,a780...)a polako odustaje od uiq-a i wm-a(motoQ otkazan),ili gresim?).

Moto Q je pravi bum, gde otkazan. Imao je par revizija hardvera, ali mislim da će biti pun pogodak sudeći po isčekivanju na stranim sajtovima.

Koja je svrha Linuxa na mobilnim uredjajima ako nije jeftiniji od konkurencije koja koristi ne-besplatne platforme? Koliko uopste OS ima udela u formiranju cene telefona?

Logicno mi da je softverska podrska kao i kompatibilnost slaba, i sta nam znaci sto je to `za sada` , jer ce za godinu/dve vec biti i hardverski zastareli...
Ja se `za sada` ne bih za*ebavao sa njima...:)

Moto Q nije otkazan, ali je na zalost vec nekoliko puta odlagan. Nadam se da nece zavrsiti kao MPx

Poslednja izmena:
sivuk je napisao(la):
Moto Q nije otkazan, ali je na zalost vec nekoliko puta odlagan. Nadam se da nece zavrsiti kao MPx

Moto Q će biti u narednih 90 dana isporučen u 750 000 primeraka. Predviđaju mu veću prodaju i popularnost nego Razr, što uopšte nije lak zadatak. Pretpostavljam da i Motorola i Microsoft mnogo polažu na njega u popularizaciji Windows Mobile, tako da se sigurno čekalo da se utanači "do koske".

Sa druge strane, s obzirom na toliku isporuku, možda ga još uvek štancuju. Ne mož' toliko da se proizvede preko noći, ma koliko Kinezi bili vredna nacija. ;) 3 miliona planiraju da tapnu za godinu dana, živi bili pa videli.

gledacu da napisem neki review ovih dana, ako stignem... do tada, na pitanja:
baterija - mozda najslabiji deo ovog fona mada moguce je dopunjavati preko laptopa na USB
video - 3gp format niske rezolucije, meni licno - neupotrebljivo
mp3 - solidno, fabric default zvuk - malo tih (custom player umesto real audio, bolje resenje)
photo - do 1.3, za prvu nuzdu, ok ali nista extra (random photo uzorci u attachmentu)

chekirati:
http://www.motorolafans.com/index.php?name=Forums

kazu da postoje 2 verzije, azijska i evropska. prva ima odlican voice recognition a druga GPS.. moj je prva ali ipak sam uspeo da aktiviram GPS. samo mi fale mape za copilot.

za cenu ispod 250e sa 1Gb SanDisk (u HK!).. po meni - best buy smartphone pda

Prilozi

• 0528_181711.jpg
    0528_181711.jpg
    75.9 KB · Pregleda: 60
  • 0601_140500.jpg
    0601_140500.jpg
    87.4 KB · Pregleda: 59
  • 0607_191416.jpg
    0607_191416.jpg
    122.4 KB · Pregleda: 69
  • 0602_221719.jpg
    0602_221719.jpg
    77.6 KB · Pregleda: 59
Koji si aparat imao pre toga, čisto da malo kalibrišemo tvoju pozitivnu ocenu aparata?

Mene konkretno zanima opšta upotrebljivost, custom programi (ne nešto specijalno, ebook reader, icq/msn, pop3 mail klijent, opšta organizacija kontakata, kalendar i sinhronizacija sa ms outlook-om ili lotus notes-om)?

Ponavljam da sam šetao dedu tog tvog uređaja i bio poprilično zadovoljan opštim dojmom (ali sinhronizacija grozna do nikakva, programska podrška ekstremno jadna, ali je imala ključne stvari koje su mi trebale). Mail klijent odličan.

Da, motorolafans za ovaj tel je prerequisite. Ja sam prilicno zadovoljan, mada mi je 9300 bolje lezala. Ubacivanje native aplikacija nije bas P&P, upotrebljivost GPS-a u nasoj zemlji mi je sumnjiva (mislim da CoPilot Live nema mape za ovaj deo evrope)... Sto se tice baterije ja vise ne ocekujem od ovoga, uz dosta koriscenja na kraju dana mi ostane trecina baterije.
Jedino sto ne mogu da ukacim je zasto mi ne radi GPRS na 064???? Sve podeseno kako pise, ali nema sanse da ga nateram.

@deysun: da li si flashovao firmware? Koliko sam shvatio neophodna je kartica za to?

@deysun: sad sam video u drugom threadu tvoj odgovor. Ne radi ni sa tim setovanjima. Mozes da mi napises kako si ti podesio?

@sreta: rado bih ti pomogao ali nisam 064 korisnik a trenutno sam i van dometa tvoje mreze. probaj da nadjes motorola branch office u beogradu (ako ima ili bar zvanicni zastupnik ili tamo gde si kupio fon) ili probaj da stavis npr 8080 za port kod 2nd DNS, nekada upali.. za mape, ima fora.. konvertor mapa sa drugih GPS PDA uredjaja, jos ga trazim, ako nadjes prvi, javi ovde ili na PM, ok?

@nidza: kalibrisi slobodno http://www.dopod.com/pc/product/696i_1.php
uvek glomazan i spor... hehe, a jel ti to windows na avataru?? ;)
za sinhronizaciju, video sam opciju u PhoneTools.. import/export sa outlook express, nisam probao a ni novu 4.0 beta verziju

za bateriju isto, ocekujem uskoro resenje ovde :
https://opensource.motorola.com/sf/sfmain/do/viewProject/projects.a780e680i novi FW, novi kernel. novi power mngment!
(vec postojeci FW/kernel kod mene je: R52_G_0D.74.A2R / 2.4.20)

zaboravih pomenuti gore, mozda jos krupnija zamerka:
u ovoj klasi wi-fi bi trebalo da obavezan... ok je bluetooth cak i edge (koji odvaljuje i protok ali i racun!) ali nije to - to

Pitanja za Deysun-a...

Gde ima da se kupi za manje od 250 Eura?Gde si ti kupio taj koji je azijska verzija ?
Koju verziju software-a si imao pre R52_G_0D.74.A2R / 2.4.20 ?

P.S.ja sam moj koji je imao verziju R52_G_0D.53.A1R probao da flesujem i ubio sam ga, a tek posle sam procitao da evropska verzija ima neku zastitu i da trazi full flash koji se radi samo u Motorolinim servisima :(((
Pozdrav Sale

Mislim da bi morao da ga flashujes prvo na 61 vverziju, pa tek onda na neku od zadnjih (74, 76)... A jel postoji uopste Motorolin servis kod nas, i da nisi slucajno na 064 mrezi?

atatyu je napisao(la):
Gde ima da se kupi za manje od 250 Eura?Gde si ti kupio taj koji je azijska verzija ?
Koju verziju software-a si imao pre R52_G_0D.74.A2R / 2.4.20 ?

P.S.ja sam moj koji je imao verziju R52_G_0D.53.A1R probao da flesujem i ubio sam ga, a tek posle sam procitao da evropska verzija ima neku zastitu i da trazi full flash koji se radi samo u Motorolinim servisima :(((
Pozdrav Sale

^^^ hvala, sa ovim se BAS treba pozabaviti.....

@atatyu: hong kong, 74 je bila fabricka verzija kod mene

Hvala deysun,
Ja sam moj prilikom flesovanja prikacio na neki jeftini ispravljac i tek sam posle provalio da on na 3, 4.5 i 6V pusta 15 V -tako da je otislo kolo za napajanje...al ipak je radio celu noc...sad je na popravci (ako bude uopste moguce)
Pozdrav Sale

Nazad
Vrh Dno