Šta je novo?

moto g5s vs p10lite

Monk Psycho

Slavan
Učlanjen(a)
14.05.2007
Poena
350
Moja oprema  
CPU & Cooler
i7 2600k scythe katana; i7 6700
Matična ploča
asrock z77 pro4; hp elitedesk 800
RAM
32;16
GPU
7950; intel integrated
Storage
spinning rust
Zvuk
integrale on both
PSU
seasonic 750w; hp elitedesk 200w
Kućište
fractal design arc xl; elitedesk 800
Monitor
dell p2414h
Miš & tastatura
logitech neka polovna
Ostale periferije
altec atp3
Mobilni telefon
Coolpad Cool S1
Pristup internetu
  1. Optički internet
Znam da je prezvakana tema, posebno je otvaram zato sto uzimam u mtsu na ugovor.
Ako je neko koristio oba, zeleo bih da napise utisak kamera i trajanje baterije. Moto ima stock android ne znam da li ce dobiti oreo i ne znam kakva je kamera iz prve ruke.
Na strani huaweia je po nekim korisnicima dobra kamera i to sto ce dobiti oreo nadam se.
Mozda uskoci i mate10lite ako ga dobijem po nekoj normalnoj ceni......

Zena ce koristiti telefon ali cu se ja patiti oko namestanja stvari pa gledam da olaksam sebi :d

Imao sam ja moto g5s i kamera mu je sasvim solidna, brže fokusira i okida u odnosu na p10 lite, a po kvalitetu su tu negde izjednačeni. Možda malo više izoštrava slike i par puta mi se desilo da prilikom pokretanja kamere prvo zacrni sve pa uključi. Mana mu je što ume da se zagreje tokom rada i prilikom punjenja i baš bude vreo. Meni se svidelo što ima čitač otiska napred i što dugme može da se koristi umesto on screen dugmića, skrol levo je back i skrol desno task view. Ima i ambient display, čim mrdneš telefon pokaže na ugašenom ekranu notifikacije. Baterija otprilike 6h sot na wifi, isto kao huawei, Ima lošiji zvuk od p10 lite, metalno kućište prilično vibrira kad se zvuk odvrne do kraja, mada je glasniji.

Nokia 6 ili G5(S) Plus

Koliko sam citao i G5S ce dobiti Oreo. Odlican telefon, koristim ga oko tri meseca i nemam zamerke, odlicna izrada, aluminijumsko kuciste, full hd ekran, dobra kamera i sto mi se najvise svidja stock android koji je brz i radi odlicno. 3 gb rama i 32 gb srorage. Fon dolazi sa punjacem za brzo punjenje tako da sa nekih 30% do 100% traje oko 1 sat i 25 minuta, koji minut gore dole.

Zbog manjka vremena, ne stignem da gledam telefone i da ih poredim. Istekao mi je ugorov u Telenor-u i jedino što sam našao a da ne košta duplo skuplje od kupovine van operatera je Motorola Moto G5 Plus koja je na popustu trenutno. Telefon košta preko Telenora 23k din, toliko kosta i na KP, plus preko Telenora može da se podeli na 24 rate po 960 din što je ok varijanta. Paket ne računam, posto njega već koristim.
Moje pitanje je jel ok ovaj telefon za oko 200 eur, ili bi možda preporučili neki koji je bolji a da mu je cena isto oko 200 eur?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Preko oglasa Redmi Note 5, u Telenoru nista, mozda Nokia 6 2018, mada ne bih rekao da ce biti 23k..

Zbog manjka vremena, ne stignem da gledam telefone i da ih poredim. Istekao mi je ugorov u Telenor-u i jedino što sam našao a da ne košta duplo skuplje od kupovine van operatera je Motorola Moto G5 Plus koja je na popustu trenutno. Telefon košta preko Telenora 23k din, toliko kosta i na KP, plus preko Telenora može da se podeli na 24 rate po 960 din što je ok varijanta. Paket ne računam, posto njega već koristim.
Moje pitanje je jel ok ovaj telefon za oko 200 eur, ili bi možda preporučili neki koji je bolji a da mu je cena isto oko 200 eur?

Nisi napisao koja je tarifa u pitanju, ali je G5 plus sasvim korektan za taj novac (naravno pricam o ponudi telenora, na kp mozes da nadjes i bolje telefone za oko 200e)...

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Total 2 za 1199din, sa tim paketom može da se kupi za 24 x 960 din. S obzirom da je to oko 23k din, cifra kao što mu i cena na oglasima, to je isplativo, plus na rate. Inace, nikad ne uzmem tel da me košta duplo skuplje preko paketa, sem ako nije na nekom sniženju. Tel bi uzeo za devojku, koja nije zahtevna za hardware - om, ali opet pitam, ako bi baš bilo nešto za te pare značajnije bolje, mozda bih tad i kupio za kes preko KP, ali ako su nijanse u pitanju, onda mi je ipak bolje na 24 rate preko Telenora.

Total 2 za 1199din, sa tim paketom može da se kupi za 24 x 960 din. S obzirom da je to oko 23k din, cifra kao što mu i cena na oglasima, to je isplativo, plus na rate. Inace, nikad ne uzmem tel da me košta duplo skuplje preko paketa, sem ako nije na nekom sniženju. Tel bi uzeo za devojku, koja nije zahtevna za hardware - om, ali opet pitam, ako bi baš bilo nešto za te pare značajnije bolje, mozda bih tad i kupio za kes preko KP, ali ako su nijanse u pitanju, onda mi je ipak bolje na 24 rate preko Telenora.

Onda uzmi G5 Plus... Za te pare na KP najbolje Redmi Note 5 ili Mi A1...

Sent from my TA-1024 using Tapatalk

Izbor preko operatera - Huawei P10lite je meni lepši od LG G5 plus, pogotovo ako imaju Sapphire Blue, tim pre što će ga koristi ženska osoba. Oreo je najavljen i za p10lite ali se ne zna tačan datum kada će biti pušten, na kraju ja bih odluku prepustio devojci :) ako možeš mate10lite bi bio OK izbor.

Poslednja izmena:
Al je G5Plus brzi zbog klot androida a huawei gusi sa njihovom EMU *** koji ume da bude bagovit a jede prostor samo tako. Moj glas za motorolu. Koristim G5S i prezadovoljan.

Ja od oktobra prošle godine koristim p10lite i nisam primetio bilo kakave bagove niti gušenje EMUI-a o kojem ti govoriš ... takođe sam prezadovoljan sa p10lite

Poslednja izmena:
Ja od oktobra prošle godine koristim p10lite i nisam primetio bilo kakave bagove niti gušenje EMUI-a o kojem ti govoriš ... takođe sam prezadovoljan sa p10lite
Pa cini mi se da citah u temi o tom telefonu ovde na forumu. Neke opcije nisu radile sa novim emui-em pa su izlazile zakrpe za isti doduse brzo. Ma nek kupi covek sta hoce uostalom.

Poslednja izmena:
Daleko je bolji softver na G5s nego na P10 Lite.

Kako bolji softver?

G5s ima cist Android, a P10 Lite ima najlosiji skin posle TW(Samsung Experience).

Kako bolji softver kad oba u osnovi imaju android 7.0? Vidim da Huawei ima bolju prednju kameru, nešto jaču bateriju i više ram memorije ...

evo link gde se porede ova dva modela:
http://www.mobilnisvet.com/compare.php?a=5892&b=5894&c=

evo ti link za probleme sa EMUI
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?397966-Huawei-P10-lite/page69
a sto se tice poredjenja tecnije i brze radi klot android od GUI-a koji trpaju huawei po ugledu na famozni samsung.

P10 lite ispada iz igre iz prostog razloga, što preko Telenora košta skoro 300eur tj 35k din, dok preko oglasa košta 200 eur. Moja logika mi ne dozvoljava da platim nesto 50% skuplje zato što je kao na rate.
G5 izadje isto preko Telenora kao i preko oglasa, jer je trenutno na popustu, a moje pitanje je bilo da li neki za te pare, tj 200 eur je značajno bolji, pa da se odlucim da ga kupim za kes preko oglasa.
S obzirom da su oko 200 eur tu negde manje vise isti, ne isplati se dati keš odjednom, ako već može na rate za iste pare, plus garancija sigurna 2 godine, dok po oglasima može da bude, a i ne mora [emoji4].
Devojka će sigurno biti zadovoljna, ma koja boja da je, samo da je futrola roza [emoji23].
Hvala svima na učestvovanju u dilemi, odluka je pala na G5.

Redmi Note 5 za 200e je daleko bolji uredjaj, za kes naravno.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno