Uzeo sam taj mob za majku iz slobodne prodaje, model sa 2GB rama. Došao sa Androidom 7-om, imao nekih 3-4 apdejta i više nema.
Ja sam ubacio nedostajuće aplikacije bez gugl naloga - galeriju i fajl menadžer.
Ekran je ekstra, ali stvarno ekstra. Izuzetno svetao i čitljiv, tač nema greške. Non stop uključen wifi (koji hvata kao blesav), obavi poneki viber razgovor, ponešto pogleda po fejsu, ne šalje poruke ili vrlo retko, priča klasično. Malo slika unučiće, i moj klinac joj ponekada mazne mob da se igra sa njim. Ne gasi ga noću i služi joj kao budilnik. Sa njenim režimom korišćenja, baterija joj traje po 10-ak dana (!). Par puta i duže.
Nema proximiti senzor (ništa čudno u toj klasi), ali se ekran sam ugasi po početku razgovora.
Jedina mana što kapacitivni dugmići nemaju osvetljenje, ali se naučila gde treba da dotakne i to je OK.
Dialer/contacts/phone app je siromašan po opcijama, nisam našao gde se briše (i da li uopšte ima) pojedinačni poziv. Mislim da nema ni automatsko uklanjanje - merdžovanje dupliranih kontakata.
Vremenska prognoza nema kao zaseban vidžet već u okviru sata, malo je sitna površina ali može da se potrefi i poziva klasičnu sekciju.