shmeksi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.08.2007
- Poena
- 320
ovaj algoritam uzima nekoliko frejmova i pravi neki average prikaz, zato je mutnije, ali nema kockica. Ako je neki deo statican ispasce ostriji i lepsi. Kolko sam shvatio ovo bi trebalo da radi na mobilnim uredjajima, sto ce reci da ce verovatno biti brz. Ko ce da ceka na nekom ARM-u NeatImage dva sata za 10 sekundi bre 😛
Glavni problem videa na mobilnim uredjajima je to sto je optika sr.nje. Drugi problem je jak shum zbog visoke ISO osetljivosti. Kockice koje pominjes (mada su to kvadrati 😀) su posledica kompresije slike.
Drugim recima, kada bi kompresija bila savrsenija, ili kada bi se koristila slabija kompresija "kockica" ne bi ni bilo pa je ovo skroz besmisleno trosenje resursa na gluposti.
U prevodu -- pita se od govana ne pravi.
aparat ije u stanju da prihvati manju kompresiju i gusci zapis...imam ja odlican video recorder za 6630, ali na najboljem setingu jednostavno ispusta frejmove...Poenta je upravo u tome da se od onoga sto aparat moze da izdrzi napravi najbolje sto moze. Ja cu licno radije prihvatiti mutniji snimak bez pravougaonika nego ovakav kakav je sada (maltene ne upotrebljiv sem za gledanje na samom telefonu, a i to je diskutabilno :S: )
Pa ti gurni sebi prst u oko pre gledanja pa ce ti biti mutniji snimak -- ne kosta nista, a radi :d
Opet si promasio poentu. Pita se od govana ne pravi
Klasicna zamena teza...
Ako ispusta frejmove to nije zato sto je slika puna "kockica" pa zapinju jedna od drugu :d nego zato sto ima ***** od procesora i memorije koji ne mogu da stignu da rade capture u realnom vremenu. Ako to jos opteretis peglanjem slike (koju bi bolje ispeglao da je ne kompresujes toliko i da CMOS senzor daje vise podataka a manje shuma), sta mislis sta ces dobiti?
Pricam sve ovo zato sto je malo falilo da pocnem da radim na jednom takvom projektu, medjutim kad sam video slike sa senzora (mutne, pune shuma, izdeformisane zbog loseg sociva) i kad sam cuo da oni hoce korekcije u realnom vremenu (a procesor bi za to morao da ima bar 200 MIPS-a sto povlaci za sobom veliku potrosnju i grejanje) rekao sam im da batale to i da poboljsaju prvo hardver pa onda da se jave.
*** pa nisam retardiran da mislim da ispusta frejmove zbog kockica :wall: Ti zamenjujes teze ne ja. Ja ti kazem da se u nekim od onih primera sa sajta lepo vidi da moze slika i ostrija od originala da ispadne u delovima gde se ne menja mnogo, e sad da li su oni to photoshopom radili ili to zaista moze tako - ne znam. Znam da meni ono tamo mnogo prihvatljivije izgleda nego ovako kako mi sada telefon pravi snimke, tebi ako je to mutno - nemoj koristiti i kraj.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari