Šta je novo?

Motherboard+CPU

spirit crusher

Poštovan
Učlanjen(a)
13.06.2016
Poena
51
Pozdrav, planiram da apgrejdujem PC, konkretno CPU i MB za sada, pa posle i GPU. E sad, imam athlon II X4 740, i planiram prelazak na Skylake i5-6500. Pošto NE planiram overclock CPU-a (niti GPU-a), jel možete da mi preporučite neku matičnu koja nije previše skupa, a tu se dvoumim da li se isplati prelazak na DDR4, tj. da li da ciljam na matičnu sa DDR4 podrškom, ili da npr. taj novac uložim u GPU kada budem uzimao. I samo još jedno pitanje, video sam na KP da su dosta jeftinije komponente, konkretno "Pc Master Shop" iz Subotice, pa me zanima da li je neko konkretno od ovog prodavača kupovao komponente, važno mi je da se ne zeznem, jer dugo štedim novac. Hvala.
Naravno, cilj je isključivo gaming.

Vredi, umart ti je vec rekao da uzmes bilo koji i5 od 2xxx serije pa na ovamo.

Nadam se da ne smeta da ovde pitam:
Imam ogranicen budzet I nikako da se odlucim sta mi je je ciniti. Definitivno hocu ddr4 a ne mogu da se odlucim izmedju ove dve opcije: 1-cpu oko 50ak € znaci neki g3900, g4400 I ploca oko 100evra znaci neka Z/H170 ili 2-druga opcija, sto jeftinija ploca, ali da ne bude h110, I processor i3 6100. Memorija bi u oba slucaja bila 1x8gb.
Komp ne koristim za gaming, ni rendering, ni konvertovanja....koristim za web, muziku, filmove....

Poslednja izmena:
Nisam bas svestan, ispao sam iz koloseka....trenutno imam e8400 i P35, valjda ce ovo novo da radi malo bolje?
Inace, ove cene sto si napisao su bas bas preniske, verovatno si naveo cene polovnih komponenti?
Mene zanima novo, I da budem miran opet neki duzi period (mada ja nisam prezahtevan korisnik, ali ovo je prosto staro).

Poslednja izmena:
nije od ovoga puno ni skuplje novo u shopu 1150 pentium,h81 p33 i jedan stap 8gb ddr3ke,radice apsolutno isto kao taj hasvel komplet a kostace znatno manje.ali ako selo sudi po memari,ja se ne bih sa tim salio.

edit:

inace,za tvoje potrebe i najjeftiniji 1150 celeron sasvim dovoljan.

Poslednja izmena:
Namontirao sam CPU konačno i mogu reći da ima znatne razlike u odnosu na prošli, prezadovoljan sam. Što se GPU tiče, sačekaću RX seriju, mada kontam da kod nas neće tako brzo stići..

Nazad
Vrh Dno