Šta je novo?

Morzeova azbuka

• Začetnik teme Začetnik teme booris
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

booris

Slavan
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
319
Da li neko zna za postojanje programa za win pomoccu koga bi se nauchila morzeova azbuka? :trust:

Unapred hvala

Takvi programi su postojali još za ZX Spectrum i bilo bi pravo čudo da ih nema za Win. Sva je prilika da treba da tražiš na nekim velikin freeware sajtovima. Ja čak mislim da sam svojevremeno skinuo neki takav program, ali nemam pojma gde mi je.

Da li neko zna za postojanje programa za win pomoccu koga bi se nauchila morzeova azbuka? :trust:

Unapred hvala

Ajao! Ja sam bio radiotelegrafista u vojsci učio sam morzea 6 meseci i odlepio sam od tačaka i crtica 😀

Šalu na stranu u principu učili smo i da šaljemo i da primamo telegrame i imam 3 klasu tj 65 znakova u minuti. Žao mi je samo što nisam bio teleprinterista i da imam položenu 2 klasu (120 znakova u minuti) verovatno bih sad radio u pošti :trust:

Ajao! Ja sam bio radiotelegrafista u vojsci učio sam morzea 6 meseci i odlepio sam od tačaka i crtica 😀

Šalu na stranu u principu učili smo i da šaljemo i da primamo telegrame i imam 3 klasu tj 65 znakova u minuti. Žao mi je samo što nisam bio teleprinterista i da imam položenu 2 klasu (120 znakova u minuti) verovatno bih sad radio u pošti :trust:

Lepo sa stvoje strane shto si to uchio i sl ali to mi nije pomoglo da nadjem nijedan iole normalan program za uchenje morzea. Bio sam i na mestima gde mi je predlozzeno i nashao josh neke web-ove i samo neki nesretni programi u kojim nema shase da se snadjem a kamoli da nauchim neshto.

Ko mi pomogne da nadjem vodim ga na picce

Ko mi pomogne da nadjem vodim ga na picce

Tražio sam i ja nešto slično ali moja radna sveska iz vojske je ostala u kasarni jer vodnik nije hteo da je ja nosim kući :d
Možda su mislili da u njoj krijem neke tajne ili su se bojali da je ne bih prodao kao vojni dokument 😛
U principu svako slovo za sebe ima i svoju oznaku recimo:
A se izgovara kao Avala i ima oznaku ".-" (tačka-crta)

Ja sam se ranije zezao sa jednim takvim programčićem... ne znam da li će ti odgovarati, ali potražiću ga sutra pa ako uspem da ga iskopam okačiću ti na net...

Na vojnom krshu sigurno moze da se nadje GMZ (generator morzeovih znakova)! Poprilicno iritantna sprava! I sad se stresam kad se setim!

PROKLETA BILA!!!:d

Kako beše?

E .
C -.-.
V ...-
A .-
D -..
P .--.

Meni baš bilo zanimljivo. To je jedina (iole) pametna stvar koju sam naučio u vojsci...

PS: Ser.nje me nisu pustili da polažem za drugu klasu da slučajno ne bih dobio 3 dana nagradno...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno