Šta je novo?

Mortal Kombat [reboot]

SNES verzija je sem dosta bolje grafike imala i kvalitetniji zvuk, endurance mode i bila je dosta brza.
Kontroler ti je tada bio problem, a sada ti ne smeta da blokiras na R ;)?

Sada nemam izbora :) MD2 džojped jeste bio savršen za MK, SNES-ov kao da je pravljen pre svega za RPG-ove.

Kakve bre RPG-ove, onda je i DualShock 3 pravljen pre svega za PRG-ove :)

To sto je jrpg bio jak na snes-u nema NIKAKVE veze sa joypadom, ali da ne sirimo...

Nazalost nisam puno igrao sa SNES-ovim, par puta kada sam iznajmljivao.. ima vrhunski D-pad kao i Saturnov, to me jedino nervira na Sixaxisu/DS3, sto je D-pad onako isecen na cetiri dela, bas neodgovara za tuche.. ovako moram da jurim neke gamepade sa strane za SF poput Logitech-ovih koji se razvale posle par meseci.

Jer ima nešto od onih arkadnih palica, a da valja i radi sa PS3? :)

Jer ima nešto od onih arkadnih palica, a da valja i radi sa PS3? :)

Naravno, sad moram da ga reklamiram ali sta cu kad zasluzuje :d Bojan_N sa ovog foruma pravi custom stickove.. i izadje ne malo jeftinije od onih Madcatzovih, a isti su vrhunski delovi u pitanju..

Kad već juriš, uhvati jedan arcade stick i završi sa poterom.

Arcade joystic >>>>> bilo koji D-pad. Dugmići takođe. (kada govorimo o tučama naravno)

Znam, nudi mi Bojan da mi napravi svaki dan :d ali nisam bas toliko hard-core, imam previse uredjaja po sobi, jedva i volan uspem da opravdam nekom :d ;)

Ako te neko pita, samo reci "To mi je za igrice" mirnim glasom, kao da je sve u redu :)

Hahaha :D

Stick bas i nema smisla za MK, buduci da je igra pravljena za pad.

Novi MK je odlican na joypadu, uopste mi ne smeta i radim sve sto hocu bez muke...

MK i jeste pravljen za joypad... Za SF4 i slicne treba stick zbog kruznih poteza...

To mi je jedna od omiljenih stvari kod MK. Apsolutno svaki udarac u MK može da se izvede na bilo kakvom kontroleru, svaki put. Street Fighter i svi ostali bespotrebno komplikuju stvari.

Ma da, najbolje je da stavis I-win dugme, pa ko ga prvi stisne, pobedjuje :).

Preteruješ. šta je forsaken sada napisao u prethodnom postu da tebe navede da ovoliko budeš sarkastičan prema novom mk i njegovom ok odnosu prema gamepadovima?

Preteruješ. šta je forsaken sada napisao u prethodnom postu da tebe navede da ovoliko budeš sarkastičan prema novom mk i njegovom ok odnosu prema gamepadovima?

Moj odgovor se odnosio na " Street Fighter i svi ostali bespotrebno komplikuju stvari".
Nemam pojma ko su ovi ostali(mada mogu da pretpostavim), ali ja bez problema svaki potez mogu da odradim i u SF-u.
I ne vidim sta SF to bespotrebno kombinuje, kada je igra izasla pre MK i bukvalno zasnovala celokupan zanr.

MK ima ok odnos prema gamepadovima jer se svi potezi rade kombinacijom 4 osnovna pravca.
Upravo je to razlog zasto je i Tekken(sem ako ne igras sa Mishimama) podjednako lako igrati na padu, kao i na sticku.

Malo se pravis da nisi razumeo, ali ok. Naravno da je i u SF-u to dobro reseno, ali zna se sta je covek hteo da kaze. NIJE jednako lako igrati SF na joypadu kao MK, jel tako?

A to sto ti mozes SVAKI potez u SF-u da izvedes bez problema i na joypadu je zato sto ga verovatno mnogo, mnogo igras. Ne zato sto je lako.

Poslednja izmena:
Mislim da je hteo da kaze da je SF oduvek pravljen za stick, pa je zato i teze malo na gamepadu, ali to ne znaci da treba da ima neki 'gamepad mod' pa da umesto 2/3 kruga + ruka, bude samo napred + ruka.. :)

Poslednja izmena:
Malo se pravis da nisi razumeo, ali ok. Naravno da je i u SF-u to dobro reseno, ali zna se sta je covek hteo da kaze. NIJE jednako lako igrati SF na joypadu kao MK, jel tako?
Opet ne citas ;).
Obe igre su se prvo pojavile na automatu i kod obe igre se nacin na koji se potezi rade nije menjao(SF je uglavnom qfc, dp; MK f,f ili d,f).
Samo ta cinjenica ti dovoljno govori o tome da MK nije planski prilagodjen igri na gamepad-u.
Ali to po meni nije zamerka, jer kao sto vec rekoh, Tekken (koji vise volim od SF-a) moze bez ikakvih problema da se igra na gamepadu.

A to sto ti mozes SVAKI potez u SF-u da izvedes bez problema i na joypadu je zato sto ga verovatno mnogo, mnogo igras. Ne zato sto je lako.
Potezi u SF-u nisu nista tezi nego u ostalim igrama(komboi jesu, ali to po meni nije zamerka).
Hadoken u SF-u se radi slicno kao aperkat u Fight Night-u, recimo.

Jeste da su fan made, ali odlicno izgledaju :)
http://www.youtube.com/watch?v=jdrrYBNvHNg&feature=player_profilepage
http://www.youtube.com/watch?v=dU2S3kLk8x8&feature=player_profilepage

Poslednja izmena:
Mortal Kombat 9 Demo - General Guide for Street Fighter Players

MK1
Goro's Lair - confirmed
Palace Gates - Theres similar scenery in the background of Shang's Garden in the distance
Courtyard - confirmed
The Pit - confirmed
The Pit Bottom - confirmed
Throne Room - confirmed
Warrior Shrine - Shang's Garden?

MK2
Kahn's Arena - confirmed
Kombat Tomb
Living Forest - confirmed
The Armory - confirmed
The Deadpool - confirmed
The Pit II
The Portal
The Tower
Wasteland - confirmed

MK3-UMK3
Subway - confirmed
The Street
The Bank
Rooftop - confirmed
The Balcony
The Bridge - confirmed
The Soul Chamber - confirmed
The Bell Tower - Clock Tower?
The Temple - confirmed
Graveyard - confirmed
The Pit III
Scorpion's Lair - confirmed
The Cave - confirmed
Jade's Desert - confirmed
Lost
Waterfront
Noob's Dorfen (Joke stage?)
Smoke's Portal (Joke stage?)

Poslednja izmena:
Ono je The Street arena, ne Bridge. The Bell Tower je potvrdjen kao i The Tower iz MK2, samo sto ce se zvati valjda Evil Monastery. Nisam video da je The Cave arena potvrdjena. Ima samo kao nesto Shao Kahn's Throne Room, ako je to to jedino. Ja bih voleo da jeste jer mi se svidja ta arena u UMK3.

Ne svidja mi se sto su ubacili slow-mo jumping i QTE-ove za Kratosa, ali pretpostavljam da ce GOW fanovi biti odusevljeni :).

Za*ebavas da su ubacili QTE-ove :)

I mene je iznenadilo za QTE ali jesete, ima ih, video to pokazuje.

Boon je rekao da ce maksimalno ispostovati Krejtosa kao lika. Bas me zanima da li ce fatality moci na njemu da se rade. Plus je rekao da nije ni na koji nacin u story modu. Sad kad vidim da ima i QTE, verovatno je on tu samo kao *******cija, kul bonus za PS3 igrace. Ali dobro, i bolje sto je tako. Ok mi je to kao neki mali dodatak, nista vise od toga ni ne treba da bude...

Kad je mogao u SoulCalibur-u da gostuje sto da ne bude i u MK-u.

Poslednja izmena:
Mozda kratos ima to umesto x-raya, koji je usporen, samo kod njega moras i da odradis nesto ili se fatality tako radi?

Koliko je glupo sve to sa Kratosom...strasno. U vracanju korenima, Kratos u igri. Oni se *****avaju. Jeste sve to kao neki mali bonus (mada ja stvarno ne znam kako neko moze u prvoj pravoj MK igri posle 100 godina da pozeli Kratosa), ali i dalje me nervira.

Nadam se da ce biti opcija "Disable Kratos bullshit" :)

Poslednja izmena:
ma, nećemo ni igrati sa kratosom :d nije da je manjak ostalih hardcore likova

Bas me zanima da li ce se moci odraditi Fatality na Kratosu.

Ja mislim da to ne bi bilo mudro raditi :d Sigurno ce se desiti neki kontra-fataliti :d

Pa zato i pitam, da li ce Sony dozvoliti da im neko rasparcava jednog od omiljenih karaktera iz sveta video igara.

Vrh Dno