Šta je novo?

MONITORI LG vs Samsung

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
U Pitanju su dole navedena 3 modela od kojih ja posedujem poslednji, znači Samsung.

LG T710B 17" ezFlatron 1280x1024 71kHz
LG T710BH 17" ezFlatron Brightview 1280x1024 71kHz
17" Samsung SyncMaster 795MB TCO

Znači cene su im tu negde, par eura gore dole, jednom rečju zanemarljivo. Samsung imam tek par meseci i nisam baš najzadovoljniji njegovom slikom, da se laički izrazim. Mada o tome su već bili thredovi pa i ne želim da se ovde ponavljamo ;) . O čemu se radi? Uz malu (tih par eura) doplatu mogu da dobijem jedan od ova dva modela. Za prvi T710B doplata mi je 5€ a za T710BH 8€. Zaista smešne doplate kao što rekoh. E sad ono što mene interesuje da li bi kvalitativni skok po pitanju slike bio uočljiv ili čisto akademski. To pitam jer je ovde navedena MAX rezolucija za dotične modele koju moj Samsung prebacuje, bar na papiru. Ali, pošto ja koristim 1024 najčešće, i tek ponekad 1152, znate koliko mi je nebitno što može da izbaci 1280x1024 u 75hz.
Očekujem savete što se kvaliteta slike tiče. Znači nemojte ono "Samsung ima lepši dizajn", te "LG u crno sivoj boji je do j.ja" i sl :eyebrows: . Samo me interesuje kvalitet (disanje slike, oštrina, geometrija...) slike. Izvinite što ovo ponavljam toliko, ali ja to čisto da ne bude pet postova i od tih pet ni jedan koji mi govori o onome što ja tražim.
Kao i uvek pre nego što nešto kupim pročitam sve postove vezane za ovu temu i tek onda idem dalje. Hvala vam unapred na odvojenom vremenu. :D
Pozdrav. :wave:

Poslednja izmena:
Koristio sam search malo više noćas i video da ih svrstavate u istu klasu, što baš i nije ohrabrujuće jer ovaj Samsung ima poprilično"saćastu" sliku :d . Hmmmm očekivao sam više od LG-ja :trust: . Isto tako vidim da je jedan drugi model poprilično ishvaljen od strane članova ovog foruma. To je T710PH. Takođe sam video da postoji i F serija (Flatron predpostavljam) pored ove T. Da li može neko da mi pojasni razlike, prednosti i mane i da me uputi gde ima da se kupi dotični komad hardvera?
Nadam se da su ova pitanja malo promišljenija pa će tako i broj odgovora biti veći. :D

Posle nekoliko dana traganja i tumaranja po netu konačno su se iskristalisala dva modela. LG T710P i LG F720B...moram odmah da napomenem da je najbolji među njima LG F720P otpao zbog cene od 180 i kusur evrića sa PDV-om :S: . I tako spade knjiga na dva slova a da ja u stvari nisam i dalje siguran koji je od ova dva monitora bolji. Po specifikacijama LG T710P ima prednost, ali... i dalje me buni kako ova klasa T stoji u odnosu na klasu F? Ovaj LG T710P je recimo "najbolji" 17" LG u klasi T (to bi ono P na kraju trebalo da znači), dok je ovaj LG F720B tek prosečan u klasi F (to bi ono B na kraju trebalo da znači). Tako da se vraćam na početak ovoga teksta a on je uperen ka onoj grupi ljudi koja zna razliku...videla je svojim očima... može svojim objektivnim sudom da mi pomogne. Znači još jedan apel za pomoć (neverovatno mi je da je 100 puta otvoren thred a nijedan post nije ostavljen osim mog). Ako sam svojim prvim postom i bio lenj jer nisam koristio search, koliko već iste večeri sam tu grešku i ispravio, što sam i napisao. Sa druge strane search mi je pomogao taman toliko da odstranim Samsunga kao n e a d e k v a t o rešenje i to je sve. Dilema i dalje postoji... U prvi mah sam pomislio da je ova klasifikacija T vs F nešto kao kod Samsunga DFX vs NF, ali posle jednog članka sa PCTV-ovog sajta ostao sam ukopan jer ga oni ne opisuju tako (ne ulazim koliko su merodavni jer tuđi rad ne osuđujem ukoliko nisam siguran u ono što govorim...a u ovom slučaju kao što vidite zaista nisam siguran). Zašto ovolika ozbiljnost u ovom mom pisanju? :trust: Pa recimo da su ova dva monitora 145€ i 151€ u maloprodaji. Ja eto sticajem okolnosti mogu da radim doplatu, ali i to mi ističe prekosutra (u sredu), ali šta bi bilo da kupujem monitor po prvi put? Pa zar niko ne bi pritekao u pomoć za jedno, za mnoge sa bencha, veoma lako pitanje koje glasi "Koji se od ova dva monitora pokazao kao bolji po pitanju kvaliteta slike?" Toliko od mene...

ja imam T710P koji sam kupio pre jedno 5 dana. do sada se dobro pokazao i nemam nista protiv njega. ima TCO '03 standard ako ti to nesto znaci i stvarno mi se jako svidja

i ja sam bio u istoj dilemi i odlucio sam se za T710P jer Samsunga nisam hteo a od F serie hteo sam F700P ali nikako nisam imao sanse da ga nadjem.

valjda sam ti bar malo pomogao

Hvala prijatelju. :D
Što se tiče F700P, imao si u Pakomu F720P (1600x1200 70hz) kao što napisah za nekih 180 i kusur eura :zgran: :zgran: ...ne bih lenj i pogledah u maloprodaju kad tamo 202€!!! :zgran: :zgran: Mislim... pa u dilerskom cenovniku je 168.15 sa PDV-om. U je... koja cena za 17"... PDV RULES.

dobro hvala sto si javio u svakom slucaju. ja sam super zadovoljan ovim F710P. a i nije nesto skup, 145 eura. nisam ni planirao da uzimam neki skuplji

pozdrav
::wave::

Vrh Dno