Šta je novo?

Periferni uređaji Monitor za programiranje

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

youngster

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2009
Poena
320
Pokusavam da nadjem neki curved monitor, bar 34', IPS panel..
Koristio bih ga uz MB Pro za programiranje, surf, ne bih se nesto igrao :)
Ima li neka preporuka?

Meni je zapao za oko LG 38WN95C-W. Mozda u slicnom cenovnom rangu (+- par stotina e) ima bolji izbor?

Hvala !!

Teško da imaš bolji od tog LG-ja...Alienware AW3821dw je tu negde ali je više gejmerski orijentisan i preskup je...

Uzmi u obzir i 32" 4K monitor. Staje podosta linija koda po vertikali, zbog visoke rezolucije...

Dell U3219Q, to 32" 4K monitor. Izuzetan je za programiranje, veruj mi na rec.

Razmisljao sam u tom Dellu, i isto deluje kao jako dobar izbor, pogotovo sto ceo zivot samo Dell U serijy i imam. Jedino sto sam nesto zacrtao da bih uzeo curved, i vecu dijagonalu, da popuni prostor, pa sam otpisao 32’, iako zbog rezolucije ima prednost sto se tice vertikale. To sam mozda treba naznaciti u prvom postu :)

Ako ima neko jos neki komentar, bio bih zahvalan.

Ja sam pre[ao sa UltraWide 34" monitora na ovo. Kao neko ko dosta programira svaki dan i provodi jako mnogo vremena u konzoli, mogu ti reci da benefiti UW nisu toliko veliki. Dobro bi mi doslo 2 cm u sirini ali nije nista strasno. Sa druge strane veca visina monitora dosta znaci.

Na poslu imam 40" LG UltraWide monitor i to je previse, bukvalno 3 prozora mogu komotno da koristim ali mi za sadrzaj koji se nalazi na ivicama treba dvogled :)

Kapiram. I generalno tako nesto sam i ocekivao da su pro/con UW monitora. Svakako znaci iskustvo iz prve ruke nekoga kome dan slicno izgleda. Hvala. Svakako si me podstakao na razmisljanje.

U slucaju da ipak prelomim za UW, mislis da mogu za slican novac uzeti nesto bolje? @kUdtiHaEX

Kapiram. I generalno tako nesto sam i ocekivao da su pro/con UW monitora. Svakako znaci iskustvo iz prve ruke nekoga kome dan slicno izgleda. Hvala. Svakako si me podstakao na razmisljanje.

U slucaju da ipak prelomim za UW, mislis da mogu za slican novac uzeti nesto bolje? @kUdtiHaEX
Ja bih pre uzeo ekvivalentni Dell nego LG.

Koji 27" koristis?

Ja programiram na "gejmerskom" AOC CQ32G1 vec duze vreme i zadovoljan sam skroz.
Da je 4K na 32" bilo bi jos bolje, medjutim toliko sam se "razmazio" sa 120+ hz da ne bih presao na 4K dokle god varijanta sa 120+ hz ne bude dostupnija cenovno. Dzaba sto je 4k kada secka :D

Vrh Dno