Šta je novo?

Monitor za gaming :)

Kasa5033

Slavan
Učlanjen(a)
02.08.2013
Poena
230
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D; EK-Quantum Momentum² ROG Crosshair X670E Hero D-RGB - Plexi
Matična ploča
ASUS ROG Crosshair X670E Hero
RAM
G.Skill Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL30
GPU
Power Color Red Devil RX 6900 XT; EK-Quantum Vector Red Devil RX 6800/6900 D-RGB - Nickel + Plexi
Storage
T-Force Carder 2TB PCIe 5.0, Samsung 990 Pro 4TB PCIe 4.0, Kingston 1TB M.2, 2x Samsung 860 EVO 1TB
PSU
Corsair HX 1000
Kućište
Thermaltake Core V51; 2x 360mm rad, D5 pump; EK-Quantum fittings, ZMT tubing
Monitor
ASUS TUF VG27A, ASUS ROG MG279Q
Miš & tastatura
Logitech Pro Superlight; Razer Blackwidow V3 PRO wireless
Ostale periferije
Logitech Z623
Laptop
Lenovo Legion 5 Pro i7-14700HX, 32GB, RTX 4070 8GB, 1TB PCIe 5.0 SSD
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra 12GB/512GB
Steam
Kasapin5033
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim ASUS VX238H kao zamenu za moj fosilni LG L1919S 19". Primarna uloga ce mu biti igranje igara za maksimalnu dominaciju na bojnom polju. Konacno sam sklopi konfu koja bi terala sve igre na ultra podesavanjiva uz prihvatljiv FPS. Jedino je jos ostao monitor da se menja. Mene konkretno interesuje da li je neko ima iskustva sa njim i kako se ponasa, da li ima ghosting ili druge neke probleme, posto sam ja duduk sto se tice monitora. Ne bih ja menjao ni ovaj, ali kada moram teram sliku preko HDMI-VGA adaptera, onda sam rekao dosta vise, i ne samo to nego slika izgleda kao da imam dioptriju ( to sam malo sredio i sad je dosta prijatnije, ali opet nije kristalno jasna).
I po vama sta je najbitnije sto se tice gaming monitora, da li je bolje da bude IPS ili TN panel, LED, koje konekcije su pozeljne za dalju buducnost, brzina odziva, kontrast, itd.

Pa AKO imas oko 350€ (u oglasima 260€) ima ASUS sa 144 Hz osvezenjem slike a sad imaju slicni BenQ XL serija monitora sa tehnologijom koja ne zamara oci (nemaju one poprecne tamnije linije koje padaju) pa ako mislis dosta da igras TO je najbitnije uz 120/144 Hz (naravno onda moras podesiti podesavanja u igri da UVEK imas 144 FPS ili vise !
Ti monitori imaju i mali input lag i 1ms GtG, i vecina podesavanje visine.
To su 23" i 24" sto je sasvim dovoljno za igranje !
Jesu skuplji ali je to investicija za vise godina!
Za filmove su IPS paneli zbog boljih uglova gledanja i boljih boja i vece velicine...

Gledao sam i taj od 144Hz, ali novac je presusio. Moram da kupim masinu za pranje sudova prvo :( A i ne vereujem da ce veci deo igara koje igram moci da predje 60FPS na Ultra. Zanimalo me da se necu zezenuti sa kupovinom gore navedenog, da nema nekih problema ?

Gledao sam i taj od 144Hz, ali novac je presusio. Moram da kupim masinu za pranje sudova prvo :( A i ne vereujem da ce veci deo igara koje igram moci da predje 60FPS na Ultra. Zanimalo me da se necu zezenuti sa kupovinom gore navedenog, da nema nekih problema ?

Odličan je taj Asus što si naveo u prvom postu.
Da sad kupujem monitor verovatno bih uzeo baš taj.

Ako je super monitor, onda cim skupim pare njega uzimam :) Mislim IPS LED sa 1ms odzivom mora da valja :D

Za te pare je najbolji za gaming, a to ti i treba :)
Ona dva dell-a su bolja za filmove ili ako bi se malo amaterski bavio photoshop-om, ali za igrice je Asus bolji.

imao sam problem sa proslim philipsom koji je imao zvucnike,cim ih win vidi nece da saradjuju sa mojim kartama pa bih u startu da se lisim muka. :)

koja su to dva dell-a i koja je razlika izmedju njih?

moze neko iskustveno poredjenje,na telefonu sam,ne mogu da guglam i gledam yutub rivjuove. :)

u sustini meni ne smeta 5ms a ako je slika toliko bolja onda bih razmotrio dell.philipskoji sad imam je tn,i mislim da sam ga prerastao.komp koristim sem za igre i za generalni productivity i semi pro audio rabotanje,pa bi mi dva monitora lepo sela,ovaj bih ostavio,ne isplati se prodaja.

Osecam u FPS ,igrama koje pretezno igram, da se slika znacajno muti i da ne mogu da pohvatam sta se desava kada se brzo okrecem oko sebe, i to me dosta kosta. Imam osecaj da LG dosta laze kada kaze da ovaj moj ima input lag od samo 5ms. Cak i mis kada pomeram ostaje trag od najmanje pet-set slicica misa iza njega, ne znam da li je to normalno ?

Jeftin monitor dobar za sve Dell 2312hm input latency mu je bolji od mnogih gejmerskih monitora.
Ako mu upalis overdrive ima manji ghosting i blur od nekih jeftinijih 120hz gejming monitora.

Slucajno sam primetio da su ga na 2013 internationalu u doti koristili na onim gejmerskim masinama :) ako je proovima dobar onda je to jos jedna preporuka

Poslednja izmena:
Icicu do Beograda u skorije vreme, pa mi samo treba neka prodavnica gde bih mogao upoerditi ?

Za te pare je najbolji za gaming, a to ti i treba :)
Ona dva dell-a su bolja za filmove ili ako bi se malo amaterski bavio photoshop-om, ali za igrice je Asus bolji.

Ja sam se vala baš naigrao World of Tanks na Dell U2412M, tako da verujem da ne bi bilo problema ni u drugim igrama.

Jeftin monitor dobar za sve Dell 2312hm input latency mu je bolji od mnogih gejmerskih monitora.
Ako mu upalis overdrive ima manji ghosting i blur od nekih jeftinijih 120hz gejming monitora.

Slucajno sam primetio da su ga na 2013 internationalu u doti koristili na onim gejmerskim masinama :) ako je proovima dobar onda je to jos jedna preporuka

What he said ;)

Icicu do Beograda u skorije vreme, pa mi samo treba neka prodavnica gde bih mogao upoerditi ?

Još 4 dana traje akcija za Dell U2312HM u jednoj radnji (da ne "reklamiram" sad), i cena je 18,990 umesto 21,990.

Ja sam se vala baš naigrao World of Tanks na Dell U2412M, tako da verujem da ne bi bilo problema ni u drugim igrama.

What he said ;)

Još 4 dana traje akcija za Dell U2312HM u jednoj radnji (da ne "reklamiram" sad), i cena je 18,990 umesto 21,990.

Para nemam za akciju, a igranje WoT a BF4 ne moze da se poredi po pitanju brzine reakcije koje su potrebne. WoT je kao usporeni snimak u poredjenju sa BF igrama. Igrao sam WoT od Closed Bete i znam sta pricam. A test koji je postavljen ukazuje da je ipak bolji monitor sa sto nizim input lagom, jer ne ostaje trag, dok je kod Dell-a cak i sa overdrive-ovm ipak vidljiv. Kada sam radio taj isti test na mom monitoru, rezultati su bili blago receno katastrofalni.

Potvrđujem preporuku za Dell 2312hm ! Kolega sa posla ga već dve godine svakodnevno koristi i kaže da je to ubedljivo najbolja kupovina u tom cenovnom rangu.

Znaci trazicu ili taj Dell ili ASUS koji sam naveo. Pre ce biti ASUS, ali nista se ne zna dok se ne proba. Bilo koji od ta dva je sigurno bolji od mog LG 19" sad :D

Cale mi koristi zaobljenu katodu od 18,5" i znam kako je. Jedva cekam da to pazarim :)

Nazad
Vrh Dno