Šta je novo?

Monitor za dugotrajni rad.

Sto se toliko plasite tog 5:4 odnosa, nije to nista lose toliko, MPC i tako moze da se podesi za 1 sec (a uz to gomila filmova ima poremecen aspect ratio pa je i tako potrebno podesavanje), sve ostalo deluje lepse u 1280x1024.

Inace komsija je pre PDV-a uzeo 793s i iako je to bottom line, zapravo u 1024/85 tom monitoru nista ne fali, lep kontrast, lepe zivahne boje, jasna slika, a nije skup. Naravno da ima mnogo boljih ali za nekoga ko je kao on bio na 14-ici i to je sasvim dovljno.

Poenta je, i najgori nov je mnogo bolji od nekog 14-15" iz sredine 90-ih. E sad druga je stvar sto je do skoro mogla da se uzme 19-ica za jos oko 20-30€ (pre PDV-a), koja je uvek daleko bolji izbor, i zapravo u danasnje vremene nemati monitor koji po defaultu radi u 1280 je velika mana jer su jednstavno novi programi upravo dizajnirani za velike rezolucije i 1024 ipak nije dovljno za konforan rad...

Mare je napisao(la):
Inace komsija je pre PDV-a uzeo 793s i iako je to bottom line, zapravo u 1024/85 tom monitoru nista ne fali, lep kontrast, lepe zivahne boje, jasna slika, a nije skup. Naravno da ima mnogo boljih ali za nekoga ko je kao on bio na 14-ici i to je sasvim dovljno.

Aman ljudi nemojte lupetati ako treba dodacu mu ja josh 10€ ;) samo da ne kupuje 793S :zgran: . Pa to je najgori monitor koji je svet video. Kakav lep kontrast kakve zivahne boje glava boli vec posle privh 10 sekundi gledanja u isti.
Preporucujem 797DF koji i sam imam, radi savrsheno u 1024*768 na 100Hz a uklapa se u cenu do 150€.
P.S. Ja ga koristim na 1280*1024 sa 85Hz i slika je odlicna.

Kolika je garancija na LG monitore kod nas? Na Samsung daju tri godine...

3 Godine, stim sto je procenat reklamacija daleko manji.
Opet Samsung ima dobru stranu da ako se kod nas pazari preko ovlascenog uvoznika tj. Erc-a, u prvih godinu dana reklamacija se resava u roku od 48 sati, a posle standardnom procedurom do 30 dana.

zmaj011 je napisao(la):
Aman ljudi nemojte lupetati ako treba dodacu mu ja josh 10€ ;) samo da ne kupuje 793S :zgran: . Pa to je najgori monitor koji je svet video. Kakav lep kontrast kakve zivahne boje glava boli vec posle privh 10 sekundi gledanja u isti.
Preporucujem 797DF koji i sam imam, radi savrsheno u 1024*768 na 100Hz a uklapa se u cenu do 150€.
P.S. Ja ga koristim na 1280*1024 sa 85Hz i slika je odlicna.
Ma nek je on krs 100x, ali ja samo kazem da je taj konkretni primerak imao sasvim OK sliku, a ovome koji je uzeo iskreno bolji ni ne treba... nisam ja preporucio taj model vec samo kazem da cak i takav krs daleko bolje radi od prastarih 14-ica.

Ja svakako preporucujem 19-icu, a ne 17-icu svakome ko ne moze da predje na TFT. Lepo je sto 797DF moze da radi 1280/85 ali to je ipak suvise sitno na tom monitoru... ili bilo kom te dijagonale... svaka Samsung 19-ica je sasvim OK i neki minimum koji treba uzeti danas...

Bacid je napisao(la):
3 Godine, stim sto je procenat reklamacija daleko manji.
Opet Samsung ima dobru stranu da ako se kod nas pazari preko ovlascenog uvoznika tj. Erc-a, u prvih godinu dana reklamacija se resava u roku od 48 sati, a posle standardnom procedurom do 30 dana.
Da, preko Erca planiram kupovinu (tj. u nekom od njihovih Samsung shopova).
Koji je LG-ov monitor pandan 795DF-u, znači 1024x767 u 85-100 Hz i sa ravnim ekranom?

Ser Goxy je napisao(la):
E stvarno nisam siguran za tft,ali ne vidim ni jedan razlog zasto bi nesto bilo drugacije...Tco je standard koji se donosi svake 4 godine... J.bem li ga :trust:
Nisam video ovaj monitor jos uvek uzivo (930BF~410 evra) ali sam siguran da sam ga na slikama na Netu video da ima oznaku TCO99 a ne 03. Ne znam da li je to zbog boje jer se on valjda samo pravi u sivo/crnoj varijanti pa ne zadovoljava TCO03 ili je nesto drugo?
U svakom slucaju, ovoliko skup monitor ne bi trebao da se zeza sa standardima. :zgran:

Vrh Dno