Šta je novo?

Monitor za autocad/revit,gradjevinske programe

Dejan96

Poznat
Učlanjen(a)
09.10.2022
Poena
35
Pozdrav, u potrazi sam za monitorom koji bih upario sa laptop-om MSI Crosshair 15 B12UEZ, budzet mi je do 200 eura.
Koliko vidim najbolje je da trazim QHD monitor,IPS panel,27" ili dijagonala, i 144hz ili vise.
Navodi se da blago zakrivljeni ekrani nisu dobra preporuka za ovo po forumima pa ako neko ima iskustva da ih koristi za ove svrhe neka napise svoje iskustvo.
Molio bi Vas da mi date neku preporuku,utiska o monitoru za ovo.
U obzir dolaze ravni ekrane mozda najpre ili blago zakrivljeni.

Sugerisao bih ti da, barem kada je CAD u pitanju, probaš da zakačiš laptop na TV, pogotovo ako je 4K i oko 43".
Ako smo slični, kontam da će te oduševiti veličina i prostor za rad, a vala i osetno manja potreba za zumiranjem. Bukvalno je razlika kao između ručnog crtanja u 1:100 na A4 i 1:50 na A3. :)

Pa onda odluči da li ti više odgovara monitor ili TV dijagonala (a imaš za te pare i za tu namenu sasvim solidne za kupiti (eg. Fox 43WOS625D - VA panel doduše, što je po meni zbog visokog kontrasta i prednost).

Što se zakrivljenih tiče, nisam još ni seo ispred jednog, ali na pomisao zakrivljenosti i CAD-a se ni ja ne mogu oteti utisku da su....loša ideja 🤔 😅

Sto se zakrivljenih tice i meni se cini kao losa prica, nego se malo gura prica da se covek kao posle mesec dana navikne - tu sam jedino razmisljao o onim bas blago zakrivljenim.
Svakako najpre ravan ekran trazim.
Sto se tv-a tice to mi otpada jer mi je tv losi.
Razmisljam pre o ips zbog ostrine i kvaliteta izrade, znam svakako za one top monitore da je ovaj budzet mali.
Malo mi deluje cudno sto kad sam poceo da gledam cene da je dosta monitora cak jeftinije u radnjama nego na KP

Navodi se da blago zakrivljeni ekrani nisu dobra preporuka za ovo po forumima
Godinama sam na zakrivljenom i nikakav hendikep nisam primetio zbog toga, makar ne u Fusion/Onshape u kojima sam svakodnevno.

Sto se tv-a tice to mi otpada jer mi je tv losi.
Onda možda da pitaš negde u radnji... Kontam da bi te pustili da prikopčaš laptop na neki od izloženih za probu (bitno da je 4K i 43" ili veći)...

Razmisljam pre o ips zbog ostrine i kvaliteta izrade
Tip nema nikakve veze sa kvalitetom izrade, kako samog panela tako ni monitora. I jedni i drugi mogu da budu odlični/krševi sami po sebi, a i u kombinaciji (odličan panel u kršu od monitora i obratno)...
Isključivo gledaj konkretne modele!

Onda možda da pitaš negde u radnji... Kontam da bi te pustili da prikopčaš laptop na neki od izloženih za probu (bitno da je 4K i 43" ili veći)...

Tip nema nikakve veze sa kvalitetom izrade, kako samog panela tako ni monitora. I jedni i drugi mogu da budu odlični/krševi sami po sebi, a i u kombinaciji (odličan panel u kršu od monitora i obratno)...
Isključivo gledaj konkretne modele!
Pa daj mi neki predlog monitora za navedenu situaciju

Pa daj mi neki predlog monitora za navedenu situaciju

Mogu samo za TV koji sam lično imao prilike da gledam u navedenoj ulozi (pomenuti Fox 625D) pošto monitor ne koristim (Philips TV 43PUS7303 je glavni, uz matori LG M2252 na staroj mašini - ali njih nema u prodaji više)...

Zaibišao bih 42+ inča i išao na 32. LG ima hrpicu 32" 4K IPS modela...

Vrh Dno