Šta je novo?

Monitor se gasi!

ale

Slavan
Učlanjen(a)
11.12.2010
Poena
335
Drug ima problem.Pojavi mu se sledece: device over current status detected,i potom se monitor ugasi.Jel zna neko sta bi to moglo biti?

Poslednja izmena:
Poruka znači da neki USB srče više struje nego što HUB može da isporuči.

Jel laptop u pitanju ili desktop računar?

Desktop,konfa je amd x4 955,asus m4a87td usb3,2gb ram,hdd 500gb,geforce 7300gs,lc power lch-600w.
Sada se gasi ceo komp,a ne samo monitor.Osetio se i miris paljevine,kada je ponovo upalio kompijuter.

Poslednja izmena:
Pa neka ga ne ukljucuje vise.
Miris paljevine upucuje da je napajanje glavni krivac.
Neka ga promeni, stavi drugo i onda ukljuci racunar i vidi da li radi.
Ako ne radi, onda je napajanje povuklo sa sobom u grob jos nesto od komponenata.

Poslednja izmena:
Najbolje odnesi u servis kad je vec dotle doslo.

Sto bi nosio u servis, da ga oderu za 20e, samo da ustanove ono sto i on moze sam.
Pod uslovom da ima od koga da uzajmi napajanje, i eventualno jos neke komponente (ako se desi da nije problem napajanje, mada 95% je ono).

Ma kakvo davanje 20e,komp je star 4 meseca.

Pa ako ti je u garanciji onda nosi:)

Konsultovao si se i odlučeno je većinski da računar vrati tamo gde ga je kupio. Samo spaljene komponente ne podležu garanciji, tako da bude spreman da kupi novo napajanje. Ovaj put kulturno neko. I ta 7300gs ako je sa pasivnim hlađenjem je dobar kandidat za uzrok mirisa paljevina.

Komp star 4.meseca a graficka iz prosle decenije, sta sve mozes da nadjes kod nas i da ti uvale... Ako drug ima garanciju onda lepo nek odnese komp u radnji gde je kupljen i oni ce videti sta je problem (mada sumljam :p ) i lepo srediti, ako ga vas dvojica otvarate i cackate onda nema garancije.

Graficka je tek u planu,to mu je ostalo od proslog kompijutera,i nije pasivna(mada je nekad bila:D).

Nejasna je svrha pitanja.Da je komp. star (izasao iz gar.) pa ok.I da clanovi foruma pogode sta je u pitanju,ovako na nevidjeno, opet komp. mora da se nosi prodavcu,a na njima je da odluce (ili ovlascenom servisu (uvozniku)) da li ce priznati reklamaciju.A ako se utvrdi da je nesto cackano,odvijano,zavijano tek onda mogu da ne priznaju reklamaciju.A ako utvrde da se nesto palilo(gorelo) tek onda nema nista.Nadam se da necete biti ku*ate srece.

Sto bi nosio u servis, da ga oderu za 20e, samo da ustanove ono sto i on moze sam.

Zato sto covek i nema dovoljno iskustva a kvar je ocigledno ozbiljan, pa da ne bi doslo do totalne stete. A kad je jos u garanciji...

Pa taj moj post je napisan pre nego sto je on rekao da ima garanciju.
Ovlasceni servis radi za dzabe.

A otkud ti znas da on nema dovoljno iskustva.
Jes, tesko promeniti napajanje u racunaru :zgran:.

Istina, malo sam se zaneo :). Ali, malo me ponela serviserova prica. Pa nije racunar televizor gde je sve zalemljeno :).

Vrh Dno