Šta je novo?

Monitor se gasi, igre blokiraju, HITNO!!!

jefta63

Slavan
Učlanjen(a)
10.05.2004
Poena
301
Ovo s monitorom najcesce se desava u nekih prvih pola sata rada. Odjednom se na neke gluposti kao na klik ili skrol monitor ugasi na trenutak (delic sekunde). U igrama se slika smrzne na 4-5 sekundi, a onda nastavi normalno. Ponekad posle smrzavanja krene igra ali sa ljubicastim, zelenim i rozim bojama, a ponekad skroz zabode pa moram da resetujem komp. U prvih par dana mi je u event viewer-u izbacivao Error ID: 13, source: nv, ali sad vise ne pokazuje nikakav error. Probao sam i sa starim i sa novim drajverima, nista.
Ovo vazi za winXP, dok u 98-ici se negasi monitor vec samo u igri zabode skroz.

Inace graficka je NVIDIA GeForce4 MX 440.

Ne znam dal je bitno ali evo ostalih komponenti:
NVIDIA GeForce4 MX 440
Gigabyte GA-7VAX VIA KT400
AMD Athlon XP 2000+
DDR 256mb

Da li ovo moze da se sredi ili je graficka prsla (ako je uopste graficka)?

JOS JEDNA STVAR: Nista nije overklokovano.

Bas "smrdi" na graficku. :)

Probaj da li je dobro legla u AGP slot, a ako mozes, pozajmi od nekog drugara istu takvu, pa isprobaj (za svaki slucaj).

Mozda je samo cooler pokvaren na grafickoj, proveri.

npetar je napisao(la):
Mozda je samo cooler pokvaren na grafickoj, proveri.

E ti kad nesto lupis..pa gde si video mx440 sa qulerom,ona ima samo hladnjak?!?:)

Edit:
Da...qulera nema na MX4000...moja greska...sorry :)

Poslednja izmena:
Blah :D

Moja Leadtek nije imala.

Da, graficka je sigurno. Probao sam kod burazera i isto se desava. Kad sam malo bolje pogledao dva od ona tri kondenzatora su probila.

Koliko mogu da jos koristim ovu "crippled" karticu, odnosno dali moze da mi takva pokvari jos nesto kao monitor ili plocu?

BTW Koju graficku preporucujete do 50 eura?

THX

Nemoj da se igras vise sa njom! :)
Ili menjaj kondenzatore ili trk na male oglase. Za 50e pazari Ti 4200, polovnu naravno.

Club3D ATI Radeon 9250 128MB DDR 128bit DVI TV-out garancija 2 god. - 51e

Ako je izvodljivo da se malo rastegneš, zbog igara, preporuka za :

Connect3D ATI Radeon 9550 128MB 128bit DVI TV-out - 64.8e
ili
Asus ATI Radeon 9550GE/TD 128MB DVI TV-out - 67e

Ajde samo OPET da nesto naglasim:
KULER==HLADNJAK
ventilator==FAN

e sad... ima grafickih koje imaju samo kuler (pasivno hladjenje) i ima grafickih koje imaju kuler sa fanom, tj aktivno i normalno hladjenje...
najludje hladjenje sto sam video je graficka samo sa fanom, tj jedna serija msi5200, a fan je uzas
Offtopic sam, pa se izvinjavam... inace i moja preporuka da ako se kupuje kartica da se uzme 9550...

npetar je napisao(la):
Nemoj da se igras vise sa njom! :)
Ili menjaj kondenzatore ili trk na male oglase. Za 50e pazari Ti 4200, polovnu naravno.

Paz' da mu neko ne pokloni 4200-tku za dz! :d

Gde ima Club3D ATI Radeon 9250 za 51e?
Ajde baci mi na PM.

Vrh Dno