Od kada sam prešao sa CRT monitora na LCD monitor pre nekih tri godine, ja u suštini uopšte nisam zadovoljan slikom. Prevashodno mi smeta kvalitet boja na LCD monitoru koji imam. Tačnije smeta mi "svetleća crna" boja (odnosno crna boja koja nije crna već nekakva tamnosiva) i znam da je to jedan od poznatijih problema LCD tehnologije uopšte. Monitor je devetnaestoinčni Samsung 931BF. Skorije sam kupio LCD TV Samsung le32b530 i mogu reći da je crna boja definitivno bolja na ovom TVu. Interesuje me, postoji li neki 4:3 LCD monitor na tržištu koji ima znatno bolju crnu boju i uopšte kolorit, bar kao kod ovog LCD televizora, a naravno ako može i bolje? Do 21 inč maksimalno, a 19 ili 20 inči bi bilo idealno. Glavna namena su igre, uključujući i brze (ako u tome uopšte još ima razlike među monitorima danas).
Verujem da se na ovu temu već negde diskutovalo ovde u nekom obliku, ali ne polazi mi za rukom da iskopam takvu nekakvu diskusiju, pa ako se ponavljam, ne zamerite.
Verujem da se na ovu temu već negde diskutovalo ovde u nekom obliku, ali ne polazi mi za rukom da iskopam takvu nekakvu diskusiju, pa ako se ponavljam, ne zamerite.