Šta je novo?

Monitor "puca" kad se pali

dulenator

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
365
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7700 + AC Liquid Freezer III 420
Matična ploča
ASRock B650M Pro RS
RAM
2x16GB Silicon Power SP032GXLWU60AFDE
GPU
AMD Radeon RX 6800 XT
Storage
Crucial CT500P5SSD8, WD Blue WDS500G2B0A, SanDisk SSD Plus 1000GB, Samsung HD204UI + razni 2, 3, i 4TB HDD-ovi
Zvuk
ASUS Xonar DX + Microlab H-500D
PSU
Antec HCG Gold 850W
Kućište
Neko MS Industrial
Monitor
Acer S273HL + TCL 75C735
Miš & tastatura
Chicony WUG-0570
Ostale periferije
Logitech F710
Laptop
ASUS VivoBook S14 (M433UA-EB521)
Mobilni telefon
Realme 5 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Imam tri 17" monitora (Mitsubishi Diamondtron, neki HP i Philips 107b) i svi kad se pale ispustaju glasan, kao udarac zvuk. :crash: To ispustaju od kako ih imam, a to je par godina. Posto ne bi da ih nosim u servis, ako nema potrebe, zanima me je l' neko zna da li je to nesto lose.

Ako su stari nema frrke, evo kod mene kutji lezi jedan mator DTK 17" iz '98 i rafalise samo tako kad se pali :)

U pitanju je proces demagnetizacije i to je normalno za svaki monitor ( samo se kod nekih modela slabije,a kod nekih jace "cuje" :) )

Isti zvuk ces cuti kada rucno u meniju izaberes opciju DEGAUSS.

Poslednja izmena:
Cuje se to dosta glasnije od Degauss-a, ali verovatno nije nista, ako rade vec neke 3 god. bez problema. Ipak kupljeni su kao polovni, a ja nasao sad tek da brinem. :)

Taj zvuk bi mogao biti relej, koji bi trebao da se čuje kod uključenja (ako mislimo na isti zvuk).

Verovatno je to taj zvuk, ako mislis bas na njega. :d

Tiger je napisao(la):
Taj zvuk bi mogao biti relej, koji bi trebao da se čuje kod uključenja (ako mislimo na isti zvuk).
Tesko da je relej, pa nisu valjda stavili kontaktor :d

Mislim, nista cudno, bar meni. Moj Hansol taj zvuk ispusta jos od kad sam ga kupio, isto i kod degaussa. Prepadne prisutne :p.
Nista strasno.
@ Dorry, nisam siguran da je ta rafalna paljba bas dosla uz sam monitor :d.

moja belinea 17" radi tako od 2000
kupljea je kao nova

i dalje radi savrseno uz to "pucanje", kuc kuc kuc :)

Pazi da te ne upuca!!! Ti se skloni u stranu!!!:crash: :crash: :crash: :D

Nemoj da brines, nista strasno to se dogadja i sa mojim 753S koji radi vec 4 god... :wave:

Moj ADI se čuje kao da je eksplodirala mina, i to više puta. IBM se čuje tiho i to jednom, Samsung se čuje najglasnije i on je najnoviji!

napreduje topovsko naoruzanje,nema sta

novije, jeftinije, glasnije

uskoro ce se CRT kupovati prema glasnoci, ako se uopste budu kupovali

Moj stari LG se čuje kao da neka velika opruga ,,odapne'' u nejmu. Ista stvar i sa Philips TV-om. To je potpuno normalno.

Slicno je i sa sonyjevim 72cm 100Hz CRT televizorom, a i sa npr. ctx 17icom koju sam jedne vreme imao - vrlo glasan udarac.

Mnogo je opasnije kad monitor pocne da "cakce" u toku rada (kao kada se menja rezolucija) s vremena na vreme, pri cemu to postaje sve ucestalije (prvo 1-2 dnevno, a posle par meseci na svakih par minuta) da bi se na kraju desavalo da monitor ne moze da se ukljuci ili konstantno "cakce".
Kada se to primeti treba ga nositi na servis.

Poslednja izmena:
E aj kad smo kod pucanja manje vise moj daewoo skoro ni da se necuje ali nemam opciju za deagaus,pa me zanima postoji li neki drugi nacin da se to uradi?

Da, monitori rade degauss automatski pri paljenju!

(Ali kad sam čuo ono da se monitori razlikuju na severnoj i na južnoj hemisferi, nisam mogao da verujem. Kao montori se posebno podešavaju za određenu hemisferu pre nego što se isporuče, zbog elektro-magnetnog polja zemlje.)

Tek sam sad video da je KiseliChip napisao "deagaus".

Poslednja izmena:
moj monitor se uopste necuje pri ukljucivanju :)

Moj Hansol se cuje kad uradi Degauss pri paljenju, ali nista strasno..

Worf je napisao(la):
Da, monitori rade degauss automatski pri paljenju!

(Ali kad sam čuo ono da se monitori razlikuju na severnoj i na južnoj hemisferi, nisam mogao da verujem. Kao montori se posebno podešavaju za određenu hemisferu pre nego što se isporuče, zbog elektro-magnetnog polja zemlje.)

Tek sam sad video da je KiseliChip napisao "deagaus".

he *** i ja tek sad video, a ti moras sve da primetis, ma da stvarno bode oci.. koji in.alid:wall: :wall: :wall:

Imam daewoo iz '99 godine i radio je tako od pocetka. Inace, nista mu ne fali ni sad.

Vrh Dno