Šta je novo?

Monitor Prestigio se stalno gasi

infomen

Cenjen
Učlanjen(a)
06.09.2012
Poena
159
Imam monitor Prestigio koji je od nedavno počeo da se gasi čim se upali. Lokalni tv mehaničar mi kaže da je otišla invertorska ploča i da se neisplati da se popravlja. Da li je upravu?

ko i na predhodnoj temi otvori ga i vidi kakvi su kondezatori
probaj prvo da kada se digne win ugasis pa nakon par sekundi upalis da vidis da li ima sliku
posto postoji takozvani sindrom 5-10 sekundi
ako tako dobijes sliku(koja ubrzo nestane)
pusti ga radi i upali neku jacu lampu u njega
moguce da monitor radi bez pozadinskog osvetljenja
ako je tako javi pa da vidimo sta dalje

Ako je ispitao invertor sa ispravnim lampama onda jeste.

Postoji fazon i za to sa veoma malim ulaganjem

A što se tiče kondenzatora kako da prepoznam kvar na njima, da li ispučenja na vrhu ukazuju na kvar ili postoje još neki simtomi?

vizuelno samo ispupcenje ali nije samo to dokaz neispravnosti
ako se ne doznajes ti nadji nekog drugara koji zna i zameni kondezatore
ima ih obicno 4-5 kom i kostaju do 50rsd po kom
da li si probao sa lampom da vidis ima li slike bez pozadinskog osvetlenja i da upalis i ugasis monitor kada je komp digao sistem da li se slika vidi na par sekundi

Videću u utirak zbog praznika pa ti javljam monitor mi je na posao.

Imam monitor Prestigio koji je od nedavno počeo da se gasi čim se upali. Lokalni tv mehaničar mi kaže da je otišla invertorska ploča i da se neisplati da se popravlja. Da li je upravu?

Ti simptomi (da se upali pa odmah ugasi) lice na to da je otisao invertor. Meni se svojevremeno na nekom samsungu javljao slican da ne kazem isti problem. Popravka me kostala oko 25 evrica i invertor je bio u pitanju.

taj problem moze da se sredi t ko sto se umesto neonki stavi led traka kao pozadinsko osvetljenje vidi se ali veoma mali uz ivicu ekrana razmak izmedju dioda ali to je samo oko 1cm od ivice i naviknes se i sve je ok meni tako radi vec preko godinu dana a investicija je 700rsd i malo znanja sa lemilicom
Jeste otkriven je problem invertor

Imao sam problema sa dva Samsung 720N monitora, simptomi su bili isti, tj. kad se upali slike ima, dve tri sekunde i nestane, kad se ugasi na dugme i ponovo upali, slike ponovo ima dve-tri sekunde i nestane, bile su lampe u pitanju, a ne inverter

I ja sam imao slican problem sa nekim starim monitorom i isto su bile lampe u pitanju.

Nazad
Vrh Dno