Šta je novo?

MONITOR-ozbiljan problem

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Kupih danas Hyundai Q970 19" i opet mi se javlja problem koji sam imao do nedavno sa Viewsomic G90f+. Jedmostavno u rezoluciji 1280x1024@85Hz koja mu je preporucena radna desava se da na desktopu slika seta levo desno, odnosno ima pomeranje za oko 1mm. Prilicno jeste neprimetno dok se dobro ne zagleda ali opet ga ima. Prvo sam mislio da je to mozda zbog bezicnog misa i njegove radio veze ili zbog zvucnika, medjutim posto sam uklonio i zvucnike i misa, problem je nastavio da se desava. Obzirom da mi se to desava na dva potpuno nova monitora mislim da bi bili malo blesavo da mislim da je to istih. Mislim da mene nesto zeza. Probao sam cak i sa razlicitim uticnicama, odvoji sam kablove od monitora od ostalih kablova ali nista. Da li mozda neko ima slicna iskustva ili ima neki pametan savet jer tesko da obadva imaju neki nedostatak. Mozda je do kartice ili hardwerske akceleracije iste (GA Radeon 9700 Pro)?

Unapred hvala!

A jesi li zadovoljan uslugom EDB-a, tj. kakav je (ne)kvalitet struje/napona u tvojoj kuci/kraju ?

Moj kum je imao sledece desavanje. Dobio intel 810 (integrisana graficka) plocu iz SAD. Nabavio i polovnu compaq-ovu crt 17icu, ali mu je slika bila takva da kad se covek malo bolje zagleda primeti talasanje slike levo desno po celom ekranu, godinu i kusur dana smo mislili da je to zbog monitora. U medjuvremenu, u nekoj kombinaciji covek proda compaq-ov monitor i uzme samsung 753s, slika sa zasicenijim bojama ali talasanje ostalo (???)
U neko vreme, dodju mi do ruku dve pci voodoo3 kartice (za po 12e), jednu stavih kod sebe, a drugu kod njega. I nema vise talasanja.
Ne znam dal` bi to iskustvo moglo da se primeni kod tebe, al` bi verovatno trebalo imati u vidu.

Obavezno probaj sa drugom karticom.. s'obzirom da su simptomi na dva monitora isti sumlja mora da padne na sledeci hardware koji ima veze sa tim...

Ovako nije samo to problem. Problem postoji jer postoje i linije na njemu. Ravne vodoravne levo gde su ikonice, a zavijene tamo gde nisu. Probao sam ga cak na sred prostorije sa samim kuciste bez icega u blizini sto bi moglo da mu smeta ili pravi interferenciju i isto. Probao sam na drugoj masini sa GF4 MX440 i isti je slucaj jedino kod ovih linija na mestu levo gde su ikonice ona pored ravnih uspravnih prokazuje i horizontalne te tako pravo kockice.

Crni je napisao(la):
A jesi li zadovoljan uslugom EDB-a, tj. kakav je (ne)kvalitet struje/napona u tvojoj kuci/kraju ?
E sad, sve mi drugo radi kako treba, gde bas monitor da zeza sa strujom.

Izvini, al ipak da pitam, jel` to sa linijama lici na moire.

DS9 je napisao(la):
Izvini, al ipak da pitam, jel` to sa linijama lici na moire.
Izvini ali puno me pitas, obzirom da moire opcije nikad nisam cackao da bi mogao precizno da ti odgovorim, jer smatram da monitor treba da prikazuje lepo sliku bez ikakvih linija bez moire podesavanja, barem je do sada tako bilo, ali mogao bih da pokusam.

imao sam isti problem....resenje ne postoji....
radi se malo o crt tehnologiji, malo o kvalitetu primeraka za nase trziste... (monitoru po proizvodjacima treba oko 20 min da se zagreje, pa tek tada treba vrsiti podesavanja vezana za geometriju i sl...)
kazem...imao sam problem...zamenio par ovdasnjih crt-ova....isto....
onda sam kupio Dell 17-icu....slika je bila PERFEKTNA po tom pitanju....nikakvo pomeranje, suzavanje.....nista...(cak ni kad dolazi do naglih promena crno-belo)....tako da ti iskreno savetujem da se ne nerviras, jer to objektivno nije smetnja..... mada te razumem, sad verovatno samo to gledas :)
*******o je biti perfekcionista u istocnoj Evropi... :)

Vrh Dno