Šta je novo?

Monitor od laptopa na desktop...

• Začetnik teme Začetnik teme cpku
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

cpku

Čuven
Učlanjen(a)
26.05.2002
Poena
619
...da li je neko probao i ako jeste kako se proveo?

Svaka informacija bobrodosla - narocito me zanimaju odgovori ljudi koji imaju licno iskustvo sa ovim fenomenom.

Unapred zahvalan

Svojevremeno razmisljao o tome ...

Dosta je komplikovano ...

Problem je u sledecem, kod laptop-a grafika nema standardni vga izlaz nego direktno
ide na "logicki drajver" LCD panela, koji je zaduzen da signal potera na LCD-u ...

Znaci nema jednostavnog resenja, tipa iskopcash monitor, napravis konektor i prikopcas
na desktop ...

Vidjao sam na netu da su ljudi kupovali te kontrolere/drajvere za LCD pa pravili sami ali
i tu postoji problem - Svako proizvodjac LCD panela ima svoju neku specifikaciju ... koliko
sam shvatio nema standarda za te kontrolere/drajvere i niko ti ne garantuje (osim ako je
neko drugi vec napravio to isto) da ce sa nekim kontrolerom narucenim sa neta da radi
taj tvoj panel ... (osim mozda ako se ne navodi u tehnickoj specifikaciji bas taj model) ...

Kad i nabavis taj kontroler, opet ima dosta elektronike da se lemi i spaja ali to moze da se na netu nadje ...

da, da evo nadjoh link pa pogledaj, sve ti lepo pise ...

http://www.geocities.com/p9019/lcdpanel

uh, hvala

mislio sam da je ozbiljno, ali ne toliko... :wall:

u svakom slucaju hvala na odgovoru
pokusacu da nagovorim nekog od ortaka
koji se vise razume u elektroniku da mi pomogne....
...ali tu nije samo elektronika problem...
mozda da odustanem dok je vreme...

Mislim,lično,da je jednostavnije modovati ploču i OC CPU na tečni azot u Srbiji nego uraiti kako treba ovo što si naumio.Mada samo napred.

djalex je napisao(la):
Mislim,lično,da je jednostavnije modovati ploču i OC CPU na tečni azot u Srbiji nego uraditi kako treba ovo što si naumio. Mada samo napred.
WORD!!! :d
Inace, imao sam (imam jos uvek ali u delovima) neki lap, stariji, mislio sam da napravim nesto od njega ali mu je bio crkao kabl od monitora pa je to otpalo. Onda sam planirao da iskoristim taj TFT za nesto ali kad sam video proceduru odustao sam odmah. A delovi mi se vuku po kuci, pola vec i nema...
Mnooogo mi je lakse da napravim hladjenje od motora frizidera ili neko besno vodeno od toga da sredim taj TFT. Steta sto je koliko komplikovano.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno