Šta je novo?

Monitor od ~150€

chevchelios

Poštovan
Učlanjen(a)
24.07.2016
Poena
50
тражи се монитор

• што шири за те паре, за паралелне документе
  • највише за читање
  • "мат" екран
  • по могућности, висина с постољем до 40 cm
  • пристојни viewing angles

Ono čime nisam sasvim zadovoljan je čitanje dužih tekstova na sajtovima kada je pozadina bela. Kao što sam napomenuo, deluje mi nekad da je bela previše svetla, a ako je smanjim dosta, postaje sivkasta, što mi se, takođe, ne sviđa. Sada ga držim na 50, ali mi i dalje bela boja (npr. pozadina na Guglu i još nekim sajtovima) nekad previše blješti.

Ово ме брине, мада то сивило мени можда не би сметало.
А и човек није пробао reader mode.
Размишљам и о TN панелу (због цене и IPS glow-а), али нисам сигуран да ћу моћи да поставим монитор у оптималан положај, а viewing angle је проблем код TN-a (по некима)

https://shop.benchmark.rs/monitori/lg_led_23_23mp48hq_p_ips_full_hd-75481

Drug je uzeo ovaj monitor.
Isto lg, isto ips, samo nema freesync kao gore linkovani i malo je jeftiniji.
View angle je bas dobar, meni se licno slika na njemu bas svidja.

Freesync je ipak gaming funkcija i njemu jije potrebna.
Edit: ko se malo vise razume neka napise jos nesto, nisam neki ekspert.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nisam uzeo to u obzir.
Inace taj monitor je moj sledeci monitor, malo je falilo da ga uzmem kad je bio za 18500~.

Pricam za ovaj koji je Ilion linkovao iz bench shop-a.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Evo ako nesto znaci slika reader moda, posto imam LG 23MP68VQ-P, meni je odlican, pre njega sam koristio Samsung p2270 sa TN panelom, jos uvek ga koristim kao drugi monitor i kad duze gledam u njega zamaraju mi se oci, na ovom LG-u nemam nikakvih problema. Na slici je reader mode 1 i brightness je na 15, bela nije uopste jaka niti prelazi u sivu, nekako je kao toplo svetlo i skoro uvek ga drzim tako, sa reader mode 2 se malo pojacava bela boja, za nijansu je hladnija od predhodne.

Prilozi

• 20170124_201025.jpg
    20170124_201025.jpg
    798.2 KB · Pregleda: 106
^ да ли ти је слика зрнаста док радиш? читам да се људи жале на упадљиве пикселе.

Nije, slika je bas cista, ne moze se primetiti ni jedan piksel. Ti sto se zale mozda im nisu u redu kablovi, meni je prikljucen preko hdmi kabla, full hd rezolucija i slika je odlicna.

Nazad
Vrh Dno