Šta je novo?

MONITOR NEC MultiSync 95F jel zna neko kako...

WoL

Čuven
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
619
NEC MultiSync 95F Znaci, posle uspesnog prikljucenja monitora na kuciste, upalio sam ga po prvi put. Ne znam kako da sklonim one dve crne linije sa strane, kao one prilikom izbacivanja slike na TV....ima li neko ideju? Inace imam GeForce 4 MX 460 64 ram.

da nisu to dve horizontale linije na 1/3 i 2/3 ekrana? ako jeste, ne brini se, nestace za dva-tri dana kad se naviknes :) te linije sluze za "drzanje" slike (u stvari pozicioniranje)

Sir Paul je napisao(la):
NEC MultiSync 95F Znaci, posle uspesnog prikljucenja monitora na kuciste, upalio sam ga po prvi put. Ne znam kako da sklonim one dve crne linije sa strane, kao one prilikom izbacivanja slike na TV....ima li neko ideju? Inace imam GeForce 4 MX 460 64 ram.

Sve u vezi Mitsubishi Diamondtron cevki (ali i ostalih: Trinitron, Flatron, Dynaflat...) je objašnjeno u testu 17" flat monitora...

http://www.benchmark.co.yu/vidito.php?sid=395

Miroslav je napisao(la):
da nisu to dve horizontale linije na 1/3 i 2/3 ekrana? ako jeste, ne brini se, nestace za dva-tri dana kad se naviknes :) te linije sluze za "drzanje" slike (u stvari pozicioniranje)

U pitanju su dve uspravne linije svaka na oko 1 cm od fizicke ivice monitora....

Mislim da to sto ti imas na ekranu nije ono o cemu su ti Miroslav i delimir odgovorili, barem ja nisam cuo da "damping wires" koje drze masku mogu da budu vertikalni, na po 1cm od ivice ekrana - one su bas onako postavljene kako je opisao Miroslav i uglavnom se jedva primecuju samo na svetloj ili beloj podlozi...

Ovo sto ti opisujes je sasvim nesto drugo. Bojim se da nije deo uobicajenih s*anja u poslednje vreme sa Samsung monitorima :( ...nevidjeno koliko su postali losi. Ja se na tvom mestu n bi previse ni zezao nego direktno pravac servis/prodavac na zamenu (ako je moguce za bilo sta sto nije Samsung :( )

drapin je napisao(la):
Ovo sto ti opisujes je sasvim nesto drugo. Bojim se da nije deo uobicajenih s*anja u poslednje vreme sa Samsung monitorima :( ...nevidjeno koliko su postali losi. Ja se na tvom mestu n bi previse ni zezao nego direktno pravac servis/prodavac na zamenu (ako je moguce za bilo sta sto nije Samsung :( )

Drapine, čovek je keširao NEC-a, ne Samsunga :p Pročitaj naslov threada...

Ne sećam se da li Diamoondtron ima vetikalne žice koje drže gril ili horizontalne, ali mislim da su vertikalne i da je to to...

delimir je napisao(la):
Drapine, čovek je keširao NEC-a, ne Samsunga :p Pročitaj naslov threada...

Ne sećam se da li Diamoondtron ima vetikalne žice koje drže gril ili horizontalne, ali mislim da su vertikalne i da je to to...
Oooh, shit !!! :D
Ko mi je kriv kad postujem dok jos spavam, subota ujutru 10 sati...hrkk :)

Mada mislim da ne menja stvar, evo imam jednog NEC-a 750F i zice su na istom mestu kao i kod svih drugih, mada sta je uopste taj 95F ??? Svi noviji NEC-ovi imaj trocifrene brojeve, jel to neki stariji model ili je tipografska greska ? Ako je neki stariji model, mozda je tehnologija stvarno bila drugacija...

NEC MultiSync 95F

NEC MultiSync 95F

To je pun naziv monitora...Model od pre godinu i po dana.

Anti Patriota je napisao(la):
taj nec nije trinitron i ne treba da ima linije ...

Jesi ga rekao - onako bas strucno...Taj Nec nije trinitron, ali je Diamondtron pa kao takav podrazumeva dve linije koje su ustvari refleksija zica koje drze gril kroz koji prolazi snop iz katodne cevi.

delimir je napisao(la):
Jesi ga rekao - onako bas strucno...Taj Nec nije trinitron, ali je Diamondtron pa kao takav podrazumeva dve linije koje su ustvari refleksija zica koje drze gril kroz koji prolazi snop iz katodne cevi.

ti se kao dobro razumes u to i uredu necu da raspravljam, ali imam licno nec 95f i nema dve(a ni jednu niti tri) linije (one u fazonu trinitrona) inace ja ne podnosim te linije i da ih ima valjda bih primetio, ili ima al se ne vide!?!

Re: NEC MultiSync 95F

Sir Paul je napisao(la):
NEC MultiSync 95F

To je pun naziv monitora...Model od pre godinu i po dana.

Taj monitor koristi krsnu samsungovu cevku zvanu DynaFlat. Dakle, nema govora o linijicama koje dele ekran na trecine (horizontalno). To su odlike Sony Trinitron i Mitshubishi Diamondtron cevki...

Da se mi vratimo na pocetak, jer covek i dalje nije resio problem svojih vertikalnih crnih linija...

Inace, malo sam vrsljao po net-u trazeci ko je u pravu sto se tice ove cevke, i moram nazalost da kazem da sam nailazio uglavnom samo na dosta lose komentare i testove o tom monitoru, sto je zecudjujuce za NEC-a. Isto tako interesantno je da su uglavnom velika vecina search results-a bili nemacki ili francuski - cudan neki model, koji izgleda kao da je ogranicen samo na neka trzista...Navedene mane su uglavnom los fokus/preciznost, konvergencija i niski refresh rate-ovi za 19"-ni monitor...

Nego, sad mi pade na pamet glupo pitanje, stvarno se izvinjavam ako je suvise glupo :) :p : dve vertikalne linije od po 1cm od ivice monitora, sa svake strane...jel si ti uopste razvukao dovoljno sliku po horizontali ???

fala bogu da smo se vratili na pocetak posle konfuzije oko trinitrona i diamondtrona ... nego izgleda da mu je monitor neispravan ukoliko je razvuko sliku kako treba, elem pretpostavljam da je monitor pod garancijom, posto inace imaju istu od 3 godine, a ne verujem da se taj model prodaje vise od 2 god ... pa onda - reklamiraj to

drapin je napisao(la):
Da se mi vratimo na pocetak, jer covek i dalje nije resio problem svojih vertikalnih crnih linija...

Inace, malo sam vrsljao po net-u trazeci ko je u pravu sto se tice ove cevke, i moram nazalost da kazem da sam nailazio uglavnom samo na dosta lose komentare i testove o tom monitoru, sto je zecudjujuce za NEC-a. Isto tako interesantno je da su uglavnom velika vecina search results-a bili nemacki ili francuski - cudan neki model, koji izgleda kao da je ogranicen samo na neka trzista...Navedene mane su uglavnom los fokus/preciznost, konvergencija i niski refresh rate-ovi za 19"-ni monitor...

Nego, sad mi pade na pamet glupo pitanje, stvarno se izvinjavam ako je suvise glupo :) :p : dve vertikalne linije od po 1cm od ivice monitora, sa svake strane...jel si ti uopste razvukao dovoljno sliku po horizontali ???

Ma i ja sam upravo hteo da postavim to "glupo pitanje" jer mi se cini da prvo to treba razjasniti. Prvo nek covek proveri da li je razvukao sliku kako treba pa onda da vidimo dalje.

Vrh Dno