Šta je novo?

Monitor na laptopu ne radi

dragoslavbata

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2009
Poena
169
Pozz svima, imam jedno pitanje..

Koristim Toshibu satellite a210 vec 3 godine i radila je kao sat do jutros. Uglavnom mi stoji na radnom stolu, retko kada je nosena negde, znaci ocuvana. Jutros palim laptop i displej treperi kao da hoce da se ugasi i posle 3 min se i ugasi.
Srecom imam jedan obican monitor koji sam prikljucio sa kao drugi displej i on radi normalno sto iskljucuje kvar na grafickoj kartici.
Kada god restartujem laptop, upali se njegov monitor, pocne da treperi ali se posle par minuta ugasi..

Sta mislite da je u pitanju?
Jel moguce da je do flat kable? Kada je upaljen i treperi, pocnem da ga rasklapam i zaklapam i ni u jednom trenutku ne pokazuje znake da je bolje...kao da nije do flat-a..

Koliko bi kostala opravka u servisu ako neko moze da mi kaze i koj servis preporucujete?

Poslednja izmena:
Vrlo verovatno da je do fleta. Uzmi skini onu plastiku iznad tastature, možda ćeš morati i celu tastaturu, zavisi od modela laptopa. Pa pogledaj u kakvom je stanju flet, možda je čak i malo ispao iz ležišta.

Podigao sam i tastaturu i plasticni deo izmedju nje i monitora i dosao do flat-a i malo sam ga pomerao i u jednom trenutku je bilo bolje ali odmah nakon toga se drasticno pogorsalo.. fck! Pretpostavljam da je problem na flatu ali na strani monitora pa cu narednih dana kada budem imao vremena da otvorim i taj deo cisto da vidim da li sam mogu nesto uraditi..

Inace, ako to sve propadne, moram ga nositi u servis, a cuo sam da je samo dijagnostika kvara oko 50e... tako da pretpostavljam da bi me zamena flata kostala bar 100e?

Potraži flet na ebay-u.

Reci mi sad situaciju... Upalis lap i ne diras ga uopste, jel se isto sam od sebe ugasi? Sta se desava kada se ugasi, dali ti se slika vraca kada otvaras i zatvaras poklopac?
Sumnjam da je napojna jedinica na display-u a ne flat.
Na kojoj sobnoj temp ti radi lap? Jel moguce da ga temp gasi? Ovo sam lupio ali danas je bas bilo nehumano vrelo pa me nista nebi cudilo

Imas servise za Toshibu... Ima jedan u NS..nazoves i pitas,nista te ne kosta i znaces na cemu si...

Reci mi sad situaciju... Upalis lap i ne diras ga uopste, jel se isto sam od sebe ugasi? Sta se desava kada se ugasi, dali ti se slika vraca kada otvaras i zatvaras poklopac?
Sumnjam da je napojna jedinica na display-u a ne flat.
Na kojoj sobnoj temp ti radi lap? Jel moguce da ga temp gasi? Ovo sam lupio ali danas je bas bilo nehumano vrelo pa me nista nebi cudilo

Laptop je u sobi u kojoj je klima tako da je u sobi konstantno 20-25 stepeni.
Laptop nema ono dugmence koje gasi monitor kada je polusklopljen. Ili je zatvore i u standby modu ili ekran radi kada je otvoren

E sada, kada ga zatvorim skroz da ode u standby i otvorim posle toga, dok se budi iz stby monitor se upali na trenutak.

Upravo sam primetio da ako bas nabijem glavu uz monitor, vidim desktop jedva! Kao da je crklo osvetljenje ili sta vec, mozda kabla koja dovodi napajanje za njega ima prekid, ne znam ali se vidi sve jedva jedva primetno..

Sta mislis da je to?

Cekam da mi prodje ispitni rok pa cu se ozbiljno baviti time, za sada samo konsultujem ljude.. :)

Po tome verovatno i jeste problem sa osvetljenjem, samo još da ustanoviš zbog čega, tj. da li je zbog kabla.

sytem one potrazi na netu br tel-a,ovlasceni servis za tosibu u nas srba :D

sytem one potrazi na netu br tel-a,ovlasceni servis za tosibu u nas srba :D

Zvao sam comtrade jer sam tamo kupio komp i rekli su mi da oni ne narucuju vise delove za toshibu i da je sada system one generalni za Srbiju

Dijagnostika kvara je 1500 din

Ma riknulo je osvetljanje ali dobra je stvar da to radi makar na trenutke, znaci nije riknulo skroz. Verobatno zeza kablic ili neki elektrolit na elektronici. Da je moj lap ja bih ga sigurno rasturio da pogledam. U gornjem delu je problem na dislay-u. Tu negde u ramu se nalazi elektronika, moguce cak i da se konektor rasklatio malo mada sumnjam ako se vec gasi sam i kad ga ne diras. Ocigledno se neki deo zagreje i prestaje sa radom

Isključi notbuk, pronađi dugmence koje pritisne ekran kad se zatvara. Ispritiskaj ga brzo 10tak puta, izduvaj kompresorom i probaj dal radi.

Slicna tema: gubi se slika na toshibi

Potencijalno rjesenje problema iz teme:
Ne verujem da je grafika, a to možeš proveriti tako što ćeš spojiti neki monitor preko ext konektora (vga). Najverovatnije je invertor koji obezbeđuje visok napon za napajanje displeja. To možeš srediti u nekom od servisa za laptopove. Trebalo bi da je popravka reda veličine 80€.

Najvjerovatnije je invertor. Ja sam imao slican problem sa FujitsuSiemens laptopm, zamjena invertora u ovlastenom FS servisu me kostala 50km(25 evra)

@stex

Isključi notbuk, pronađi dugmence koje pritisne ekran kad se zatvara. Ispritiskaj ga brzo 10tak puta, izduvaj kompresorom i probaj dal radi.

:laugh::laugh::laugh:​

Laptop je u sobi u kojoj je klima tako da je u sobi konstantno 20-25 stepeni.
Laptop nema ono dugmence koje gasi monitor kada je polusklopljen. Ili je zatvore i u standby modu ili ekran radi kada je otvoren

E sada, kada ga zatvorim skroz da ode u standby i otvorim posle toga, dok se budi iz stby monitor se upali na trenutak.

Upravo sam primetio da ako bas nabijem glavu uz monitor, vidim desktop jedva! Kao da je crklo osvetljenje ili sta vec, mozda kabla koja dovodi napajanje za njega ima prekid, ne znam ali se vidi sve jedva jedva primetno..

Sta mislis da je to?

Cekam da mi prodje ispitni rok pa cu se ozbiljno baviti time, za sada samo konsultujem ljude.. :)

Ljudi, citajte malo sta pise u temi.:wave:
Doduse pored ovolikog shuma tipa notebook (ne)valja, ja to nikad ne bih uzeo i sl. tesko se snaci ko je sta napisao i izvuci korisnu informaciju.

Poslednja izmena:
bravo ti ga 3 bambija za tebe....neka si nam reko...i shta je ovde korisno od tebe ?

Invertor, pise bar 2 puta u mom postu.;)

Najbitnije da smo saznali kako notebook ne valja i da ga ti nikad ne bi kupio. Time si bas pomogao covjeku i dao mu do znanja ga smatras glupim jer ima notebook koji je sr...., ti ga nikad ne bi kupio...... :d

ˇ@Speeder, Me 2 ˇ

Poslednja izmena:
Problem solved!

INVERTOR!

U servisu (system one), cekao sam 3 dana i javili da je popravljen. Cena 3000rsd
Preporuka za servis!

Nazad
Vrh Dno