Šta je novo?

Monitor menja boje... :(

Sylvester

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
620
Pozdrav

Dakle, radi se o sledecem... U pitanju je Samsung SyncMaster 765MB. Slucajno sam pre par minuta prineo viljusku (ne pitajte me odakle mi viljuska za kompom :d ) blizu katodne cevi i u blizini te viljuske na monitoru je dominirala zelena boja (da ne kazem, pojavila se zelena fleka), koja se pomera kako pomeram viljusku, znate vec na sta mislim 😀
E sad, zanima me zbog cega se to desava i da li je to normalna pojava? :crash:

P.S. Ima i plave i crvene boje oko zelene fleke... Uradio sam degauss malopre ali nista... 🙁

Poslednja izmena:
To se dešava kad se ekran namagnetiše od nekih zvučnika ili od samog magneta. E sad, zašto se namagnetisao od viljuške, to ti utvrdi (gde držiš viljuške 🙂 ). Probaj degauss, ili ga isključi kompletno iz struje na par sati (najbolje preko noći).

pa zar je dotle doslo u ovoj zemlji, nemamo pare za hranu pa i monitore nabadamo na viljuske 🙂

Pa gde drzis viljuske kada su namagnetisane 😀

Ozbiljno, sta si radio sa viljuskama, evo ja sam malopre probao i ne vidim nikakve boje 😀

Ne jedi vise tim viljuskama nikako!

Da, primetio sam da blizu nje i hrana menja boje :d
Inace, problem je resen tako sto sam iskljucio monitor iz mreze na jednu noc 🙂
Da napomenem da se ovo desavalo bilo sta metalno da prinesem monitoru :trust:

Verovatno je viljuska hvatala neke interferencije sa strane pa se tako privremeno ponasala kao slab magnet 🙂 Pre neko vece daljinski od Pinnaclea nije hteo da mi radi jer je onaj risiver ili kako se to vez zove, hvatao kojekakve talase, tako da sam na kraju odustao od njegovog koriscenja do sledeceg dana. Mora da je ovaj sneg izazvao neka atmosferska praznjenja 🙂

Poslednja izmena:
Nije problem samo ta viljuska, vec bilo sta metalno kada prinese
ekrau on se namagnetise.
Ja mislim da je problem u monitoru.
Da li si ga skoro popravljao ?

Nije bilo sta metalno, nego bilo sta namagnetisano. Metal ne smeta.

Lepo pise da je model MAGIC bright .... bilo mi je sano sta znaci "bright" ali ono MAGIC mi je tek sad jasno sta znaci 🙂

Desava se posto je mrezica monitora naelektrisana i reaguje na bilo sta sto menja stanje elekromagnetnog polja oko ekrana. Ja sam to vidjao kao sto je neko gore rekao da se pojavi obicno crvenkasti gradijent u onom delu gde se magnet nalazi.

S obzirom da malo neuobicajeno da se to desava od viljske (jesi li probao sa kasikom?🙂 ...

ako je problem samo od toga onda jednostavno izbegavaj da jedes za kompom 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno