Šta je novo?

Monitor LG F720B Razocarenje

miki81

Čuven
Učlanjen(a)
28.04.2003
Poena
620
Kupio sam pre par dana monitor LG CRT F720B i pojeo sam veliko go**o.
U cemu se zapravo radi pokusao sam sve ali sve da namestim
sliku da bude prava ( Mislim verovatno mnogo trazim ) ali nije mi poslo za rukom.
Te vrti levo sliku te desno te RECALL ( koji ni ne radi kako treba ) pa RESET pa neznam sta
sve nisam pokusao_Ok doteram ja tu sliku do savrsenstva da kad stavim window na maximize to uopste nije kocka ali nema veze sta li sam ja ocekivao sve tu... i namestim sve kako treba onako bangava slika stoji i sve je u redu pomirim se sa tim da je slika kristalno jasna i tu se slozim da je sve ok.
Kad posle 45 minuta rada u windowsu pri rezoluciji 1280x1024x60h slika pocne polako ali sigurno da se smanjuje ( nije vidno za oko ) ali sa po cm sa svake strane se pojavi crnilo ok pogledam ja manual instaliram kao neke drajvere sa CD-a koje sam dobio i pise u uputstvu da sliku namestim tek posle 30 minuta rada ( znaci dobro da nije 3 dana da mora da cekam ) ok sacekam ja 40 minuta podesim sliku ugasim komp ali eto ti vec jutra i palim ja komp i uopste nevidim ikonice sa desne strane pogotovo sa leve a start meni je toliko otisao dole da sam poceo da palcem :(

GDE GRESIM !?!?!?!?
STA DA RADIM !?!?!?!?!?
Vec sam citao negde ovakav problem da neko nije mogao to da podesi , dali sam se GRDNO za**** sto sam kupio ovaj monitor LG ( citaj nikad vise ta marka )

Dali bi mi mozda reinstalacija sistema resila posao ?
Pomagajte ljudi braco i sestre

Ma, ako je u garanciji samo ga sutni u radnju gde si ga kupio:D , a oni neka ti daju drugi. Ocigledno je u pitanju krs. Reinstalacija wina sigurno ne bi resila problem. I nemoj da places:wave: , nisi ti kriv sto se kod nas svasta uvaljuje kao "kvalitetna" roba.

Poslednja izmena:
To je los taj komad na koji si ti naleteo. Ko sto peja rece pozdravi prodavca;)

Ali ali... nemogu da im vratim monitor i da kazem on radi slika je perfektno kristalna ali ja neumem da ga podesim :(

mislite da je tehnicka anomalija i da se drugi ako ga zamenim nece ponasati ovako !?!?

zeznuo si se sto si dao 100+ eu za crt monitor kad si mogao za <200 da kupis tft... svi crtovi su totalno djubre sada, a samsunzi su jos gori od lga

i normalno je da se jeftiniji crt monitori zagrevaju i da im je onda slika drugacija nego kad je hladna... dakle ostavi ga da radi 30minuta i slika ce biti ok...

Poslednja izmena:
Ali ali... nemogu da im vratim monitor i da kazem on radi slika je perfektno kristalna ali ja neumem da ga podesim :(
Jedno je kvalitet slike a drugo geometrija. Ti u svakom slucaju skokni do radnje pa neka ti oni ili zamene ili nameste/pokazu.

Ocigledno nije u pitanju lose podesavanje vec djubre od monitora.Najbolje bi bilo da u radnji isprobas drugi monitor. Ako je sa drugim primerkom sve u redu, onda ga uzmi, ako ne - pare nazad!:wave:

pokusacu da ga testiram jos malo ipak imam 3 godine garanciju !!!

isti problem

nema potrebe da ga testiras monitor je krsh.i ja se patim vec godinu dana sa tim problemom.namestim sve i taman mi se cini da je sve kockasto i od ivice do ivice i odjednom se vrati na staro,iskrivi se i tako dalje.nema sta nisam probao ali jednostavno je KRSH. trenutno nisam u zemlji ali kad se vratim prvo njega nosim na reklamaciju pa se onda zdravim sa rodbinom.

Ništa čudno, na moja dva stara CRT monitora je bila ista situacija, tj. slika se na Phillips-u 15A širila kada se ugreje, a na Hansolu 900P skupljala.

o boze sto nisam poslusao sve zive i govorili mi da uzmem neki tft ccc

Na poslu imam neki prastari hansol i slika mu se skuplja kada se zagreje, ali ne za vise od nekoliko milimetara (2-3).
Kod kuce sam ranije imao Samsung 757DFX i slika je bila istih dimenzija i kad je ladan i kad je zagrejan.

Kod tebe se verovanto menja velicina slike i kada naizmenicno menjas svetlu i tamnu sliku (rezimo taman wallpaper i svetao explorer).

jednostavno ne mogu da verujem da nema opcija auto podesavanje i recimo reset to factory
Bacicu ga u djubre svega mi :(

A sto se tice monitora LG CRT F720B moj savet ti je da nista ne eksperimentises i da ga odmah das pod reklamaciju.I ja sam imao slican problem sa samsung793df,pa je nestao prob. koje vreme,a cim je garancija istekla poceo opet da me zeza,..ebem li ga:crash: :crash:

Poslednja izmena:
Mislim da je to slucaj kod svih Dyna-flat ekrana...kod mene je na monitoru ista stvar od kad sam ga kupio pre vise od 3 godine...kao i svuda gde vidim takav monitor.Jednostvno mu treba malko vremena da se ''zagreje'' i slika se stabilizuje (uglovi) kako sam je setovao...To se da ubrzati ako se pusti neka igra...
...ovo se narocito oseca ako se monitor drzi na vecoj rezoluciji od standardne za 17' (1024*768)...
Naravno ako tvoj monitor nije dyna-flat (prostija verzija ravnog ekrana) onda reklamacija....

Ti odnesi njima i reci im da ne moze da namestis , neka nameste oni , sto verovatno ni oni nece moci , pa treba da ti daju drugi . Medjutim mislim da je posredi drugi problem a to je da su crt monitori u zadnje vreme poprilicno nekvalitetni , tj. neces se ni sa drugim usreciti . poslednji monitor (crt) koji ima prefektnu geometrijuje prastari syncmaster 750p , sve posle toga jako tesko i daleko od perfektnog .

pozdrav

Ja imam taj monitor i nemam takvih problema,jeste da malo diše slika ali geometrija je extra.

Poslednja izmena:
Vrh Dno