Šta je novo?

Monitor ili graficka ?

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Pozdrav svima. Imam jedan problemcic pa me interesuje uzrocnik i moguce resenja ako neko zna.
Imam graficku Gigabyte Radeon 9700Pro (sa Catalyst 3.4). Kada sam tek bio kupio karticu posedovao sam monitor Hansol 710P. Desavalo mi se tada par puta da kada Windows XP zavrsi uciravanje i kada treba da prikaze "welecome" screen monitor postane crni (ili nestane slika) tako da mora restart da radi. Problrem se nije javljao zadnjih 3-4 meseca dok nisam uzeo novi monitor Samsung 959NF kada je opet poceo da se javlja jos cesce. Ako se ne javi pri samo prvom paljenju kompjutera onda se javi pri jednom od restarta a nekad i vise puta (do sada provereno 3) zaredom, bilo da se radi o resetu ili restartu. Pretpostavljam da problem nije nesto ozbiljan, ali ni reset nije bas zdrav. Tako da bi me interesovao uzrocnik (tipujem na karticu) kao i moguce resenje.

Danas me je zvao drug zaleci se na isti problem. On ima gf4mx440 i neki samsung lcd i naravno winXP. Isto tako kaze da nije imao problema do danas. Valjda je reinstalirao win i mislim da je resio problem.

Aaaahhhhh......opet isti problem :D

Gasenje monitora pred prikaz prve Win slike, jel da ?

Resava se tako sto udjes u safe mode i reinstaliras drajvere za graficku i monitor. (tj. odes u device manager, remove kartu i monitor, a potom opet instalacija)

Desava se sa Atijem.

OptiPlex je napisao(la):
Aaaahhhhh......opet isti problem :D

Gasenje monitora pred prikaz prve Win slike, jel da ?

Resava se tako sto udjes u safe mode i reinstaliras drajvere za graficku i monitor. (tj. odes u device manager, remove kartu i monitor, a potom opet instalacija)

Desava se sa Atijem.

Jel i removing i instalacija u safe modu?

Goxy je napisao(la):
...
Jel i removing i instalacija u safe modu?

Da. Mada mozda instalacija moze i klasicno, nisam ni probavao kad sam video da ovo radi.
Poz

OptiPlex je napisao(la):
...

Da. Mada mozda instalacija moze i klasicno, nisam ni probavao kad sam video da ovo radi.
Poz
Mozda malo smaram, ali ipak da pitam. Kad se to radi u safe modu jeli da idem na reboot posle removinga ili da uopste ne izlazim iz safe moda dok sve ne obavim?

probaj ono drugo, ako ne radi----> onda ono prvo

Nazad
Vrh Dno