Šta je novo?

Monitor i duvanski dim

LoverBoy

Čuven
Učlanjen(a)
19.08.2003
Poena
620
Pošto često vidim u oglasima pri kupovini/prodaji monitora da se naglašava nepušačko okruženje interesuje me da li će moj monitor i LCDTV dobiti neku "bolest" pošto se nalaze u pušačkom okruženju. :d :cigar:
Pomenuti uredjaji su teški zavisnici od nikotina pitanje je kako će to uticati na njihov život.:cigar::smoke:

To naglasavaju verovatno zbog toga sto monitori "pozute" od duvana ukoliko su bili u pusackoj prostoriji... to je bilo vidljivo na matorim CRT monitorima bele boje, i realno ruzno je izgledalo :D

Realno, pozuti a i neretko upije taj miris..
i ne pozuti samo belo nego i sive plastike promene boju..:p

Zato je kod mene sve manje vise crno i tamno braon.
A turcin je strastveni nepusac u odnosu na mene :D

Ma pozute i oni crni a monitor smrdi mesecima jer se miris uvukao u sve pore pa nikakvo ciscenje ne pomaze.

Nedavno mi je drugar doneo netbook da mu nesto pogledam oko win-a. Kad sam ga otvorio ne da je bio u pusackom okruzenju, vec je sluzio i kao neka zamena za pikslu. U tastaturi je bilo duvanskog pepela bas dosta. Displej takodje musav. A sam lap je toliko zaudarao da mi je bilo muka da bilo sta cackam oko njega. Strasno kakvih sve korisnika it opreme ima.

nista gore kad otvoris tako a unutra skoro lepljivo od katrana xD

Plastika ne upija mirise a i lako se čisti, donesite mi bilo koji monitor (u to spada i boja slonove kosti od pre 10 god) koji ima naslage nikotina i smrdi ko piksla očistiću ga za 15 min izgledace ko da je iz radnje izašao i niko neće primetiti da li je bio u "nepušačkom" okruženju, zato me IZUZETNO nerviraju likovi koji to naglašavaju pri kupovini/prodaji a SIGURNO nemogu da provale ako se monitor dobro očisti da li je smoker ili nije.

a cime ces to da uradis? prosvetli nas :p

neću da ti kažem :p raspričaćeš :d:smoke:

Moj ortak iz srednje je toliko purnjao da mu je nekad beli monitor bio bukvalno zut. Plafon zut, zavese, kuciste, sve bre zuto. Kad sam dolazio kod njega na kafu bacala mi se pegla kako to izgleda.
Stvarno ozbiljan problem i nije uopste za salu.
Meni u kuci neko kad zapali jednu samo smrdi mi 7 dana odvratno.

Zar nije Apple svojevremeno skraćivao ili ukidao garanciju za uređaje koji su se koristili u pušačkoj sredini?

znak-zabranjeno-pusenjgjpq.png

:d :p :smoke:

Dobice bolest jer ce smrdeti na cigare.
Ja takav monitor ne bi kupio pa sve da je 10e, taj smrad ne podnosim.
Jednom sam kupio graficku karticu od pusaca, bila je stara samo 30 dana, morao sam da je luftiram na terasi par dana i nakon toga se osecao smrad.
Na kraju sam je prodao jer taj smrad nisam mogao da podnesem povracalo mi se.

Poslednja izmena od urednika:
Sve se da ocistiti, ali ako kupujem uredjaj koji treba da cistim ili bilo kako da se zezam sa njime, onda ocekujem i da cena bude prilicno niza. Nekada nebih cistio pa ma koji popust da dobijem. Skoro sam od drugara uzeo LCD monitor koji je zaudarao na duvanski dim. Sav je bio ulepljen pa sam morao da ga cistim 3 sata. Uzas, ali kad sam ga vec dobio povoljno, onda je i vredelo.

Poz

Dobice bolest jer ce smrdeti na cigare.
Ja takav monitor ne bi kupio pa sve da je 10e, taj smrad ne podnosim.
Jednom sam kupio graficku karticu od pusaca, bila je stara samo 30 dana, morao sam da je luftiram na terasi par dana i nakon toga se osecao smrad.
Na kraju sam je prodao jer taj smrad nisam mogao da podnesem povracalo mi se.
Jao na k**** majke ti, pa sta si sa njom radio, nosio je oko vrata?:D

:lupko:

Ja samo da se javim i izjavim, da sam iznenadjen kako je veliki broj ljudi na ovom forumu-temi na moje odusevljenje nepusacki raspolozen... :party:

Mada kad malo razmislim ima to neke veze i sa onim sto umemo da posetimo (nadjemo) ovaj forum, sluzimo se sparvicama o kojima raspravljamo na forumu ili sto bi se kratko reklo... INTELIGENCIJA brate... :D

(ne mislim za sebe da sam bas nesto za MENS-u al' nisam ni za krampu i lopatu)

Oćeš da otvorim poll da vidiš koliko (njih) puši i koliko (nas) pije po 2l Coca-cole? :d

Zar nije Apple svojevremeno skraćivao ili ukidao garanciju za uređaje koji su se koristili u pušačkoj sredini?

Tada mi je bilo smesno i glupo, sada posle par godina mi je potpuno logicno. Od kada sam morao par masina i monitora na terasi da otvaram sa maramom preko nosa, potpuno ih razumem.

Sto se tice samog zutila plastike, cak i crna plastika poprimi neki zuckast sjaj kada je u blizini pusaca. Osim ako joj ne skines sloj plastike ili koristis HCl (sto mu dodje isto), ne znam kako se cisti, meni nije uspelo :D. Pusaci jednostavno nisu svesni koliko duvan zapravo smrdi nepusacima.

nit pusim nit pijem taj americki otrov, cak ne pijem ni alkohol izuzev po 1 casu vina kad je nesto mesnato na stolu i slavljenicko doba...

ajd otvori glasacku kutiju za duvan

Poslednja izmena:
Vrh Dno