Šta je novo?

Periferni uređaji Monitor do 20.000 din

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

kaloci01

Poštovan
Učlanjen(a)
14.03.2020
Poena
60
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X 3.40 GHz & LC Power LC-CC-120
Matična ploča
Gigabyte B550 AORUS ELITE V2 rev.1.2
RAM
DDR4 Kingston Fury Beast 2x16 GB 3200
GPU
Sapphire PULSE AMD Radeon RX 6650 XT 8GB
Storage
Kingston SNV2S/1000G NVMe M2
PSU
Antec HCG 650W
Kućište
MS Black Widow
Monitor
Philips 273V7QJAB/00
Mobilni telefon
Samsung A70
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugari,treba mi savet oko kupovine monitora koji bi koristio za uobičajne stvari : surf,video i poneku igru.
Čitajući forum zaklučio sam da mi ne treba VA panel.
Budžet je do 20000 din,svaki savet je od koristi pošto nisam baš u materiji (meni su svi slični :)).
Hvala unapred!

I meni upravo crko monitor Samsung posle 13 godina.

Koju marku preporučujete? 23.4 sam imao,moze i 27. Klasika nema igrica,samo YT, word. itd Budžet do 150

Baci pogled na moju temu od skoro - link. Ima dobrih predloga, a ja sam uzeo taj poslednji naveden Asus VG249Q1R za 20k.
Sa panelom, rekao bih da nisam baš imao sreće. Izražen IPS glow i probijanje na 2 mesta ali nisam vraćao jer je na drugim mestima 2k skuplji a već smo znatno probili budžet bili pre toga.

Ako ti gaming nije bitan, ~75hz je skroz ok i pre bih išao ili na jeftinije modele ili na bolju ergonomiju.

Pa, ako dodaš hiljadu-dve možeš da nađeš gejming monitore sa 144/165Hz...pa kad apgrejduješ grafiku, imaš spreman monitor.

Imaš recimo:
HP X24ih, koji ima podešavanje po visini i pivot (uz vrlo brz odziv), ali je siromašan sa konekcijama (samo izlaz za slušalice pored DP i HDMI)...proveri da li ga ima u Atomu.
Gigabyte G24F 2, koji ima podešavanje po visini, USB portove i izlaz za slušalice...mislim da nema zvučnike. Trebaće ti Display Port kabl ako ćeš imati Nvidia kartu jer GSync kompatibilnost će raditi samo preko DP konektora (to je verovatno sčučaj sa većinom ovih).
Asus VG249Q1A (izlaz za slušalice i zvučnici)
LG 24GN60R-B (izlaz za slušalice)
AOC 24G2SPAE/BK (izlaz za slušalice i zvučnici)
Iiyama G2470HSU-B1 (izlaz za slušalice, zvučnici, USB portovi)

Svi oni su 21-22000 otprilike kod nas. Lično, izabrao bih Gigabyte zbog konektivnosti ili HP. Eventualno Iiyama ako ti nije bitno podešavanje po visini i slično...imaj u vidu da će te pristojan nosač za monitor koštati 30-50€ (mada nudi veću slobodu podešavanja) pa imati fabrički makar podešavanje po visini nije za bacanje.

Ako te ne zanimaju gejming monitori, onda može recimo Asus VA24DQSB. 75Hz, dobro postolje, USB, zvučnici, izlaz za slušalice...lepo zaokružen.

Pa, ako dodaš hiljadu-dve možeš da nađeš gejming monitore sa 144/165Hz...pa kad apgrejduješ grafiku, imaš spreman monitor.

Imaš recimo:
HP X24ih, koji ima podešavanje po visini i pivot (uz vrlo brz odziv), ali je siromašan sa konekcijama (samo izlaz za slušalice pored DP i HDMI)...proveri da li ga ima u Atomu.
Gigabyte G24F 2, koji ima podešavanje po visini, USB portove i izlaz za slušalice...mislim da nema zvučnike. Trebaće ti Display Port kabl ako ćeš imati Nvidia kartu jer GSync kompatibilnost će raditi samo preko DP konektora (to je verovatno sčučaj sa većinom ovih).
Asus VG249Q1A (izlaz za slušalice i zvučnici)
LG 24GN60R-B (izlaz za slušalice)
AOC 24G2SPAE/BK (izlaz za slušalice i zvučnici)
Iiyama G2470HSU-B1 (izlaz za slušalice, zvučnici, USB portovi)

Svi oni su 21-22000 otprilike kod nas. Lično, izabrao bih Gigabyte zbog konektivnosti ili HP. Eventualno Iiyama ako ti nije bitno podešavanje po visini i slično...imaj u vidu da će te pristojan nosač za monitor koštati 30-50€ (mada nudi veću slobodu podešavanja) pa imati fabrički makar podešavanje po visini nije za bacanje.

Ako te ne zanimaju gejming monitori, onda može recimo Asus VA24DQSB. 75Hz, dobro postolje, USB, zvučnici, izlaz za slušalice...lepo zaokružen.
Hvala na izdvojeno vremenu i trudu,imam par dana da se odlučim pa javljam.

Vrh Dno