Šta je novo?

Monitor DELL Problem

MajaAndrej

Poštovan
Učlanjen(a)
02.12.2015
Poena
51
Imam problem sa monitorom, po prvi put.

Kucala sam u Word-u i u nekom trenutku sam primetila da mi leva strana monitora nije bele boje kao desna, mada mislila sam da je to samo neki kontrast....medjutim kad sam izasla, ikonice na levoj strani nisu ciste i imaju neke horizontalne linije....restartujem komp.i kad se palio dok je pozadina bila skroz crna, na toj strani se vidi kao da ima nesto.....smanjim ja osvetljenje, i tad se u pozadini vidi Word.
Ispod pozadine, ispod slike, vidi se kao da je i dalje upaljen Word.

To mi kvari sliku, sta god da pustim vidi se, posto sad znam da je tu.

Inace monitor imam 2 godine, slika je uvek bila odlicna, HD rezulicija....ne znam sta je sad ovo.

za pocetak ako mozes promeni kabal,ili bar proveri kontakte.iskljuci monitor iz uticnice,i pusti ga neko vreme.ako ne pomogne,proveri da nije nesto sa jacim magnetnim poljem blizu monitora,npr zvucnici,ili blizu dvi/vga/hdmi kabla.ako je u pitanju VGA kabal,a monitor podrzava digitalnu konekciju (dvi/hdmi/dp) preporucuje se prelazak na digitalnu konekciju.kod svakog problema sa monitorom prporucuje se da monitor vratis na fabricka podesavanja preko njegovog menija.

ovo su neki quick fiksevi koji mogu da pomognu,ali ne ocekuj previse.

Meni to vise lici na burn efekat koje su imali plazma televizori...Kada neka nepomicna slika stoji dugo na monitoru ona se "ucrta" i onda se na jednobojnim pozadinama to primecuje...Ako si dugo satima(danima)drzala otvoren word sa upaljenim monitorom...bice da je ovo sto sam napisao...

Sve sam pokusala i ne pomaze....u Word-u sam bila nekih 2,3 sata nisam dugo....videcu da li je jos uvek pod garanciju.

Poslednja izmena:
Nasla garanciju :) :) Za 5mes.istice....

Hvala vam na odgovoru.

PozZ

Molim :)
Dobre vesti, bez garancije bi bio problem, tu nema popravke kao što si pročitala u drugoj temi.

Po zakonu o zaštiti potrošača imaju rok od 8 dana da te obaveste da li je uvažena garancija i potom 30 dana kao krajnji rok da reše stvar.
Ako budu vrdali ili se pravili ludi, bilo u vezi kvara bilo u vezi rokova za zamenu monitora, pritisni ih, podseti ih na inspekciju i da imaš dokaze u vidu fotografija i drugih korisnika koji su imali identičan kvar.

Zakonski rok za rešavanje reklamacije na tehničku robu je 30 dana.

Nazad
Vrh Dno