Au sta se ovde moze procitati..Kakve crne nebuloze..Ispade jos da je LCD TV bolji od monitora!
Jel neko uopste moze da razgranici da su te stvari za dve razlicite namene?!
LCD TV ima interfejs upravo podesen da bi reprodukovao sliku takvu koja ce da docara uzitak tokom gledanja filmova i tv programa.Zato i ima toliko raznih profila da bi se stelovala slika po ukusu!
Porediti LCD TV i to velikih dijagonala sa Monitorom je takav apsurd da nemam reci!
Prvo sto pored namene LCD TV je jedino namenjen za gledanje ne za RAD!Slika najvise dolazi do izrazaja tek onda kada se odaljite od LCD TV-a jer je u tim vecim dijagonalama za to i namenjen.
Ocigledno onaj ko tvrdi da je LCD TV i to sa ubedjenjem bolji od monitora nije nikad video ni jedan profi monitor niti zna cemu je on namenjen.Monitor sa S-PVA/S-IPS panelom ui visokom rezolucijom u ovaj kos ne mozete trpati.LCD TV i da poredite mozete porediti sa nekim jeftinim monitorima sa TN panelom i manjom rezolucijom mada je i to cista budalastina.
Svaki LCD TV ,onaj kvalitetniji ima full rezoluciju od 1080p sto znaci 1920x1080 pixela i nije bitna dijagonala.Sto je veca dijagonala veci su i pixeli sto umanjuju kvalitet i ostrinu slike!Da ne pominjem pixel pitch koji je veci u 16:9 odnosu nego li 16:10.Naravno velike dijagonale i sluze da bi se TV gledao iz daljine..
Porediti LCD TV sa monitorom visoke rezolucije (1920x1200/2560x1600) je krajnje smesno i nije tacno da za 500-600 eur ne moze da se dobije kvalitetan monitor i da njega moze da zameni neki LCD TV.Ni LCD TV onaj kvalitetniji ne moze da se kupi ispod 800-1000 Eur.Sve ostalo spada u prosek!
Au sta se ovde moze procitati..Kakve crne nebuloze..Ispade jos da je LCD TV bolji od monitora!
Jel neko uopste moze da razgranici da su te stvari za dve razlicite namene?!
LCD TV ima interfejs upravo podesen da bi reprodukovao sliku takvu koja ce da docara uzitak tokom gledanja filmova i tv programa.Zato i ima toliko raznih profila da bi se stelovala slika po ukusu!
Porediti LCD TV i to velikih dijagonala sa Monitorom je takav apsurd da nemam reci!
Prvo sto pored namene LCD TV je jedino namenjen za gledanje ne za RAD!Slika najvise dolazi do izrazaja tek onda kada se odaljite od LCD TV-a jer je u tim vecim dijagonalama za to i namenjen.
Ocigledno onaj ko tvrdi da je LCD TV i to sa ubedjenjem bolji od monitora nije nikad video ni jedan profi monitor niti zna cemu je on namenjen.Monitor sa S-PVA/S-IPS panelom ui visokom rezolucijom u ovaj kos ne mozete trpati.LCD TV i da poredite mozete porediti sa nekim jeftinim monitorima sa TN panelom i manjom rezolucijom mada je i to cista budalastina.
Svaki LCD TV ,onaj kvalitetniji ima full rezoluciju od 1080p sto znaci 1920x1080 pixela i nije bitna dijagonala.Sto je veca dijagonala veci su i pixeli sto umanjuju kvalitet i ostrinu slike!Da ne pominjem pixel pitch koji je veci u 16:9 odnosu nego li 16:10.Naravno velike dijagonale i sluze da bi se TV gledao iz daljine..
Porediti LCD TV sa monitorom visoke rezolucije (1920x1200/2560x1600) je krajnje smesno i nije tacno da za 500-600 eur ne moze da se dobije kvalitetan monitor i da njega moze da zameni neki LCD TV.Ni LCD TV onaj kvalitetniji ne moze da se kupi ispod 800-1000 Eur.Sve ostalo spada u prosek!
+1
Meni je čak i HD ready 32" bio wow posle mog monitora upravo zbog kvaliteta panela (jednodnevna proba), a mogu misliti kako bi mi tek bilo ugodno sa FullHD modelom :smash:
Neuporedivo ja probao slika je mnogo ostrija na full hd tv, mada neki kazu da je veci ekran na istoj rezoluciji to nema veze ,ostrina na tv mnogo bolja
S'ozirom da imam taj TV mislim da je suludo da mi pričaš ironične priče šta je tačno a šta nije. Toplina se oseća na 1 do 1,5m, a TV je u stanju da mi ugreje sobu od 15 kvadrata bez ikakvih problema... Bio sam u situacijama gde sam morao da provetravam sobu zbog TV-a...
Ja mislim da je za svakodnevni rad na racunaru (kuckanje, raznorazni programi, internet, igre...) 24" sasvim dovoljna velicina
Ocigledno onaj ko tvrdi da je LCD TV i to sa ubedjenjem bolji od monitora nije nikad video ni jedan profi monitor niti zna cemu je on namenjen.
Ima i ljudi koji misle da je Yugo sasvim solidan auto i da im ne treba nista vise od toga, obavlja posao. Kad bi svi tako mislili verovatno bi i cela Nemacka vozila Yuga, a ne Audije, BMW-e, Mercedese...
Ovo je stvarno izjava za Riplija, ti mozes ladno da zoves Beogradske elektrane da ti iskljuce grejanje, da ne placas za dzabe racune...![]()
Ovo je stvarno izjava za Riplija, ti mozes ladno da zoves Beogradske elektrane da ti iskljuce grejanje, da ne placas za dzabe racune...
Ima i ljudi koji misle da je Yugo sasvim solidan auto i da im ne treba nista vise od toga, obavlja posao. Kad bi svi tako mislili verovatno bi i cela Nemacka vozila Yuga, a ne Audije, BMW-e, Mercedese...
Ti si ocigledno promasio temu. Covek je pitao jednostavno pitanje, da li monitor ili LCD TV - ne pricamo o profi opremi. Mada, sam si upao u svoju zamku, samo poneki profi LCD PC monitori mogu da se porede sa LCD TV, sve ispod toga - mislim da monitorsku "konfekciju" i "masovnu proizvodnju" ne moze da prismrdi nekom iole boljem LCD TV-u.
A za sve one koji su u dilemi da li monitor ili LCD TV moj savet je da uzmu LCD TV sa dobrim panelom (neka se malo raspitaju gde sta i kako) i neka posle toga uzivaju.
Ja bar uzivam evo vec dve godine na mom vernom A656 i nemam nameru da ga menjam.
Covek na kome je odziv od 6ms koliko A656 ima prevelik i vidi ghosting sa takvim odzivom, ne zelim ni da pitam kako.?
siguran sam da znas da kada se prica o odzivu da se proizvodjaci olako frljaju ciframa. sve i da su cifre egzaktne, ja sam na 971P sa 6ms video duhove samo tako u pojedinim slucajevima a daleko sam od profi igraca CS-a.
dalje, koliko kosta taj Sony TV sa linka? kapiram da nije jeftin. a evo i specifikacija mog bivseg monitora kada ga izvadis iz kutije:
Brightness (cd/m2) 237
Black Point (cd/m2) 0.14
Contrast Ratio 1692:1
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/samsung_971p.htm
takodje, star 4+ god.
Ti si ocigledno promasio temu. Covek je pitao jednostavno pitanje, da li monitor ili LCD TV - ne pricamo o profi opremi. Mada, sam si upao u svoju zamku, samo poneki profi LCD PC monitori mogu da se porede sa LCD TV, sve ispod toga - mislim da monitorsku "konfekciju" i "masovnu proizvodnju" ne moze da prismrdi nekom iole boljem LCD TV-u.
A za sve one koji su u dilemi da li monitor ili LCD TV moj savet je da uzmu LCD TV sa dobrim panelom (neka se malo raspitaju gde sta i kako) i neka posle toga uzivaju.
Ja bar uzivam evo vec dve godine na mom vernom A656 i nemam nameru da ga menjam.
Procitaj ponovo moj post koji si citirao pa dobro razmisli pre nego sto ostavis komentar!Da li sam zaista promasio?Koliko para za kvalitetan LCD TV?Monitor?Interfejs,namena..:S:To je kao da poredis sto bi u narodu rekli babe i zabe:d
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari