Šta je novo?

Hardver Monitor 24 ili 27 inca do 30k

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

fleet019

Poštovan
Učlanjen(a)
23.06.2016
Poena
70
Dobar dan svima, u potrazi sam za monitorom dvoumim se da li da uzmem 24 inca ili 27 inca, sto se tice konfiguracije i7 4790k i gtx 960 4GB
Sto se tice koriscenja uglavnom normalno koriscenje, i League of Legends, povremeno cs2, sto se tice budzeta max 30k, takodje ako moze preporuka iz Giga**** jer imam neke poene

Hvala unapred

U sličnoj sam dilemi kao i ti, treba mi za klinca, malo sam zardjao i nisam u toku toliko, treba mu za Fortnite uglavnom, mislio sam neki 27" IPS QHD, ne igra mi se lutrija sa Dell-om. Danas naleteh na Samsung G5 LS27DG500EUXEN za 27500 din, ne znam jel to ok izbor?
@fleet019 nadam se ne ljutiš što sam ti upao u temu, al reko da ne otvaram novu :)

Ja merkam u2724d :)

Takodje pored toga sto ga dosta hvale u skorije vreme dosta clanova je pisalo kako postoje dosta razlicitih panela, i da postoji razlika u kvalitetu osvetljenja, i da je lutrija koji zapadne
Da li je neko vrsio testiranje istovremeno vise monitora pa je to ustanovio ili je to neki subjektivni sud pojedinaca koji su iznosili svoje utiske tako sto su videli jedan monitor... ? Ne razumem kako razlicite panele kad bi trebalo da je IPS, a firma koja ga izradjuje treba da bude AU Optronics...

Ne znam koja je tacno tema posto ih ima vec 5 ali isli su ljudi koji vec imaju pomenuti monitor da dokupe jos jedan i vide da nije ista prica, dakle iz prve ruke sa Bencha.

Inace na tvom mestu bih uzeo jeftiniji monitor, prodao tu grafiku i za te pare + ostatak budzeta uzeo neku bolju grafiku, mucice ti se 960 sa 2K, dobaci bar do RX6600.

Imas npr ovo u Gigatronu za 19000 - bodovi koje imas. Uzeo sam ga pre desetak dana, doduse za druge namene, za te pare odlican. Jeste VA, ali bolje to nego da se mucis sa 960.

Poslednja izmena:
Va panel?

VA, bolje da napravi taj diskutabilan kompromis za njega i uzme jeftiniji monitor i bolju grafiku nego da uzme skuplji monitor na postojecu konfiguraciju.

Osim ako ne planira da menja i grafiku pa ima poseban budzet za to, onda moze skuplji monitor.

U sličnoj sam dilemi kao i ti, treba mi za klinca, malo sam zardjao i nisam u toku toliko, treba mu za Fortnite uglavnom, mislio sam neki 27" IPS QHD, ne igra mi se lutrija sa Dell-om. Danas naleteh na Samsung G5 LS27DG500EUXEN za 27500 din, ne znam jel to ok izbor?
@fleet019 nadam se ne ljutiš što sam ti upao u temu, al reko da ne otvaram novu :)
@medans taman posla, tu smo da zajedno nadjemo najbolje resenje
VA, bolje da napravi taj diskutabilan kompromis za njega i uzme jeftiniji monitor i bolju grafiku nego da uzme skuplji monitor na postojecu konfiguraciju.

Osim ako ne planira da menja i grafiku pa ima poseban budzet za to, onda moze skuplji monitor.
Trenutno jurim monitor neki, kasnije svakako planiram ili uzeti bolju grafiku, ili promeniti celu konfiguraciju
Dosta sam se zagrejao za dell g2724d, medjutim posle citanja komentara sada se razmisljam i za AOC Q27G4XF razlika je 6000 din
Ako je neko imao iskustva sa ovim AOC ili ga je video uzivo bio bih zahvalan da napise utisak

Video sam da dosta hvale dell g2724d, da li to znaci da mogu bez problema da idem na 27 incha i 2k rezoluciju?
takodje da li ima neko iskustva sa

AOC 27" Q27G4XF​

50e je jeftiniji od Dell-a, pa me interesuje da li vredi dodati 50e za Dell, hvala unapred na odgovoru
Imam ga, skoro kupio i takođe odustao od Della zbog cene, gledao sam oba u radnji i nisam mogao da primetim razliku nikakvu, tako da se odlučio za AOC i stavio 50e u džep. Stvarno sam zadovoljan, najviše me je plašio backlight bleed ali sam imao sreće sa panelom za razliku od mog prošlog IPS. DP kabl na 180Hz iz prve, jako fluidno i ogromna razlika u odnosu na stari full hd na 85Hz. Po mom skromnom mišljenju, identični monitori sa cenom u korist AOC.

Imam ga, skoro kupio i takođe odustao od Della zbog cene, gledao sam oba u radnji i nisam mogao da primetim razliku nikakvu, tako da se odlučio za AOC i stavio 50e u džep. Stvarno sam zadovoljan, najviše me je plašio backlight bleed ali sam imao sreće sa panelom za razliku od mog prošlog IPS. DP kabl na 180Hz iz prve, jako fluidno i ogromna razlika u odnosu na stari full hd na 85Hz. Po mom skromnom mišljenju, identični monitori sa cenom u korist AOC.
Pa kontam i ja nesto tako, ali sacekacu misljenje ostalih da budem siguran
Zbog poena koje imam odlucio sam za ovu prodavnicu, i dvoumio se izmedju AOC-a i Dell-a, ovo su modeli koji mi odgovaraju u ovoj prodavnici, pa ako moze misljenje, sto se tice drugih prodavnica mogu maksimalno izdvojiti 25.000, pa ukoliko imate neki predlog iz druge prodavnice dolazi u obzir ukoliko je u ovom opsegu.
Bio bih vam jako zahvalan ukoliko bi ste rekli svoje misljenje, planiram uzeti monitor u toku ove nedelje.

Prilozi

• Screenshot 2025-01-12 105327.png
    Screenshot 2025-01-12 105327.png
    209.6 KB · Pregleda: 53
Poslednja izmena:
Meni je sa kuponom na A**n*s-u izašao 24k, tako da to im je neka realna cena. Dell inače treba da bude jeftiniji, bar je tako u Evropi (200-220e), ali kod nas vrv zbog potražnje drži cenu od 30soma i više...

Meni je sa kuponom na A**n*s-u izašao 24k, tako da to im je neka realna cena. Dell inače treba da bude jeftiniji, bar je tako u Evropi (200-220e), ali kod nas vrv zbog potražnje drži cenu od 30soma i više...
Trenutno je AOC u Gi*t*** 24k plus ja imam sakupljene bodove, tako da mi izlazi ~20k, dok dell mi izlazi ~26k , u odnosu na trenutni monitor dobicu veliku razliku, ali planiram bar 5+ godina da budem miran, pa sam zbog toga neodlucan

Kažem opet, monitori su po meni skoro pa isti, ako voliš više Dell nalepnicu, platićeš 6k više... Svakako obavezno naručuj online, da bi imao mogućnost povratka u roku od 14 dana, koji god da odabereš jer mislim da par mrtvih piksela ne podleže garanciji kao i opasan bleed ako te zadesi, a to omože da se desi svakom monitoru, pogotovo u toj cenovnoj klasi!

Kažem opet, monitori su po meni skoro pa isti, ako voliš više Dell nalepnicu, platićeš 6k više... Svakako obavezno naručuj online, da bi imao mogućnost povratka u roku od 14 dana, koji god da odabereš jer mislim da par mrtvih piksela ne podleže garanciji kao i opasan bleed ako te zadesi, a to omože da se desi svakom monitoru, pogotovo u toj cenovnoj klasi!
Razumem, sacekacu jos nekog da iskaze svoje misljenje i savet i u toku nedelje narucujem, hvala tebi puno na podeljenom misljenju i savetu

Ne mogu da se slozim sa ovim, iz licnog iskustva gaming monitori sa VA panelima barem ovi manje cene u World of Tanks pre nekih 5 god. health bar neprijatelja koji je crvene boje na zelenu podlogu drveca i livada je ostavljao takvu mrlju kad brze pomeras sliku da je bolja opcija bio stari 75hz monitor. Neka kupi sto bolji IPS monitor koji moze za te pare, pa neka se skuplja za grafiku i 6 meseci i duze ako mora.

Ne mogu da se slozim sa ovim, iz licnog iskustva gaming monitori sa VA panelima barem ovi manje cene u World of Tanks pre nekih 5 god. health bar neprijatelja koji je crvene boje na zelenu podlogu drveca i livada je ostavljao takvu mrlju kad brze pomeras sliku da je bolja opcija bio stari 75hz monitor. Neka kupi sto bolji IPS monitor koji moze za te pare, pa neka se skuplja za grafiku i 6 meseci i duze ako mora.
Da li imas predlog za neki IPS monitor? trenutno se razmisljam izmedju Dell g2724d ili AOC Q27G4XF

Hitno mi je potrebno misljenje i savet vezan za ovaj monitor samo danas je cena ovog monitora 12 999, uz dodatan popust koji imam cena bi bila 9800
Da li neko ima ovaj monitor?

Nazad
Vrh Dno