Šta je novo?

Monitor 23" LG 3D D2343P-BN IPS LED

nidzakv

Slavan
Učlanjen(a)
19.06.2012
Poena
475
Moja oprema  
Laptop
Legion 5 pro
Mobilni telefon
S21 Ultra
Steam
esknikola
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pozdrav svima,

planiram da pazarim neki monitor skorije i zapao mi je za oko ovaj, ako ga neko koristi neka ostavi neki koment,
na internetu nisam pronasao nista korisno.

http://www.itsvet.com/proizvod/lg-d2343p-bn-3d/comp_comp_monitor/9/3707

Kod njega mi je interesantno to sto je

IPS
23" 16:9
3D (da li je 120hz)
Cena

E sad, tu su neke stvari koje me bune.. Npr, da li on zaista prikazuje i ima mogucnost prikaza slike od 120Hz
i koriscenja u svakodnevnom radu u 2d rezimu?

Koristio bih ga za filmove i igrice, standardno.. Hvala unapred.

Mozes ga koristiti za svakodnevni rad u 2d rezimu.I ja planiram da ga narucim.

Ovaj monitor nema 120Hz, plafon moze da ima 75, ovo je pasivna 3D tehnologija, da tako kazemo...

Ima li neko ovaj monitor da nam prenese utiske?

Imam ja
Isto sam se dvoumio pri kupovini ovaj ili onaj hvaljeni DELL 2312. Negde sam video da je osvezavanje monitora 60 Hz, negde 75Hz. Kao laik za ove stvari meni je odlichan. Slika perfektna, posebno pri gledanju bluray filmova. Odgledao sam par 3D filmova i pravi je dozivljaj, jedino je utisak drugaciji kad se gleda obican 3D film i neki animirani 3D film (mnogo vise se vide detalji kod crtaca i animacija). Jedino mala zamerka je ona opcija 2D to 3D, nije bash kao kad se gleda pravi 3D film, i ponekad (ali jako retko) se primeti mali ghosting. Npr u AC2 se mogu primetiti tragovi maca pri extrmno brzim scenama akcije. Moja odokativna ocena 9/10.

Inace ovaj kao i druge monitore sa IPS panelom ne bih bash preporuchio za extremni gaming (~6h i vise dnevno) zbog tog ghostinga koji je meni jedva uocljiv, al' moze biti primetan kod iskusnih gamera koji prate fps i ostale graficke pokazatelje u igrama

Ne trazim dlaku u jajetu,jeste da volim igrice ali definitivno narucujem ovaj monitor.

Onda je pravi izbor, ja sam vise nego zadovoljan (da ne ureknem).
Slabo igram igre, mozda GTA serial, AC, NFS nesto na tu temu, surf na netu, ali pretezno za filmove (i to vece definicije ~1080p, sa dobrim efektima) i za ove potrebe mi je extra!
Ako koristish za slichne potrebe, svaka preporuka

Evo komentara koji sam skoro dao na it svetu:

E, ovako stvari stoje:kupio sam ovaj monitor pre dva dana posle dugog premisljanja i dvoumljenja sta da kupim. Citao sam mnogo testova i raznih prica na forumima i pravo da vam kazem sve sam se vise zbunjivao. Na nekim testovima pojedine monitore dizu u zvezde, a na drugim testovima te iste monitore proglase za najgori moguci krs?! Ja sam ovim monitorom prezadovoljan. Pre njega sam imao stari samsung crt koji me je super sluzio i koji ne bih ni menjao da mu je velicina i dizajn kao kod tft-a. Pravo da vam kazem posle nekih tekstova na forumima bio bih zadovoljan monitorom za ove pare samo kad bi imao sliku a kamol i ovo sto ima. Prikljucio sam ga za staru konfiguraciju koja je stara 10 god privremeno preko VGA kabla, i mogu vam reci da sam prijatno iznenadjen. Mogu samo da zamislim kako ce raditi kada ga prikljucim za novu i povezem preko hdmi-a za neki dan. kao prvo uopste mi nije jasno o cemu pricaju svi ti ljudi kada iznose razne probleme tipa: ghoosting, probijanje pozadinskog osvetljenja, slab kontrast kod ipsa,ispranost boja, los 3d evekat a nekima cak i ne funkcionise 3d ili moraju da se postave na tacno odredjeno mesto od oko 1.3m od monitora jer ce navodno ako se malo pomere izgubiti 3d. Jedna osoba se cak zali da su joj ikonice razmrljane? Kod mene sve funkcionise bez problema i bez ikakvih dodatnih podesavanja. uradio sam i par testova i sve je ok. Nema mrtvih piksela, boje su odlicne i pune, kontrast je sasvim ok i u 3d i u 2d modu i nema govora o zatamnjenju slike u 3d, pozadinsko osvetljenje je uniformno na crnoj podlozi i nema znacajnog probijanja, smanjenje vertikalne rezolucije u 3d modu se i ne primecuje. O uglovima gledanja da i ne govorim jer su mnogo bolji nego kod tn-a. Filmovi su ok i ne primecuju se nikakvi duhovi pri brzim scenama a da podsetim da je veza vga i da mu nisam ni ukljucivao over drive mod za odziv vec je na normal. 3d efektima sam takodje odusevljen za ovaj cenovni rang obzirom da sam monitor platio nesto ispod 180e i dobijm solidan 3d prikaz i ako se udaljim ili malo pomerim u stranu. jedino sto 3d materijal koji gledate mora biti sbs za najbolje rezultate.(znaci to je onaj 3d snimak gde je slika na pocetku podeljena na 2 jednake polovine) Ono cime nisam odusevljen je konverzija 2d u 3d. Takodje mi se ne svidja sto je monitor dosta nestabilan i zna da se uzdrma i zatrese i pri manjim silama na sto ili agresivnijem pomeranju misa. Sve u svemu mislim da sam napravio dobar izbor narocito kada se uzme u obzir cena od oko 180e i mislim da je krajnje glupo i nekorektno uporedjivati monitore iz razlicitih cenovnih rangova. Evo ovo su monitori izmedju kojih sam se dvoumio pa ipak izabrao ovaj: samsung s23b550vs tn dell u2312hm ips lg ips 237L .

A da, zaboravio sam da kazem da nikako u meniju ne mogu da mu nadjem podesavanja za dinamicki kontrast pa ne znam da li je ukljucen ili iskljucen. Prikazom slike sam i dalje zadovoljan ali me sve vise nervira nestabilnost monitora.

Bez uvrede druze, ali ti si napravio jako visok skok od CRT ekrana kome slika treperi do 3D savrsenstva. Sve je stvar navike, kroz nekoliko meseci mozda i primetish ghosting ali mislim da je to minimalno. Ja vec jesam ali to je neprimetno, i treba da bude izuzetno brza scena ili aktivnost u igri da bi primetio taj minimum. Monitor je stvarno extra, po mom misljenju najbolja opcija za 20K RSD, prezadovoljan sam.

Vrh Dno