Šta je novo?

Monitor 18.5 inča

milosh

Cenjen
Učlanjen(a)
29.09.2011
Poena
180
Treba mi za posao monitor, tako da 18.5 inča je odličan izbor. Planiram da potrošim između 8-9k rsd-a. U velikoj sam nedoumici, jer je veliki izbor u toj klasi na moje veliko iznenađenje. Može da se kupi i Samsung, LG, Viewsonic, Asus, Philips etc... Medjutim ni jedan se ne ističe puno u odnosu na konkurenciju, osim Philipsa koji pored VGA ima i DVI ulaz. Da li je to dovoljan razlog da baš njega izaberem, ili? Ako nije po vama dovoljno, predložite drugi.

ja sam se tako mozgo za monitor od 22"...na kraju sam uzeo MONITOR 21.5" PHILIPS 226V3LSB/00 LED, 1920X1080(FULLHD) DC10M:1 DVI-D i nisam zažalio, za 10 hiljada vrhunski monitor...verujem da ni taj od 7 nije loš, tj, od 18.5"...no sačekaj ako ti neki "ekspert" odgovori ;)

Hvala na odgovoru, sada makar znam da jedan korisnik zadovoljan Philips monitorom iako je drugi model i veličina u pitanju. Nadam se da će se još neko uključiti u diskusiju pre nego što kupim....

U mojoj staroj skoli imaju 18,5" monitore i moram ti priznati da uopste nisu pogodni za bilo kakav ozbiljniji rad. Stavise svi profesori preferiraju 19" 4:3 u odnosu na 18,5" 16:10(ili 16:9 nisam siguran).

Na osnovu čega se izvodi zaključak da nisu pogodni za ozbiljniji rad? Zanima me malo konkretniji odgovor. Ja već imam monitor acer 19" 16:9 i meni je odličan, doduše zavisi šta se smatra ozbiljnijim radom. A i više nema u prodaji monitora 19" 4:3.....

Uvek mozes da nadjes 19" monitor na oglasima. Nisu pogodni za rad jer im je visina mala. Ne znam na koji rad ti mislis, ali ja sam konkretno mislio na rad u skoli(mislio sam da je bilo ocigledno u prethodnom postu), a to je obrada teksta, obrada slika i neko light programiranje u C, Delphi, kao i rad sa bazama.
Nikad nista nece da ti stane na njemu bez da mozes da scrollujes, a jedini dobitak koji wide monitori imaju nad 4:3, a to je podela radne povrsine na levu i desnu(recimo levo ti je Word, a desno PowerPoint) se ne moze efektivno iskoristiti jer su monitori previse mali.

Ok, sada mi je malo jasnije na sta mislis. Ja sam se navikao na scroll-ovanje, mada meni uglavnom staju svi programi u 18.5". Sve zavisi koliko je korisnik, tj radnik zahtevan, meni ne bi smetalo da radim i na 10" (laptop npr), dok nekom ni 24" nije dovoljno, priznajem da je komfor veci sa velicinom :D (monitora) ali treba to finansijski ispratiti. A razmisljao sam iskreno o oglasima, ali tu naravno nema garancije(mada paradxoalno telefone kupujem preko oglasa :D), tako da ne bih da rizikujem, a i strah me da se ne ostete u transportu. Monitor koji ja ciljam ima 36 meseci garanciju.

Nakon dugog mozganja i premisljanja kaparisao sam ovaj monitor. U pitanju je Philips 196V3LAB 00. Sutra mi stize, a kostace me 8490 dinara, uz dve godine garancije. Nadam se da sam napravio dobar izbor, a utiske cu izneti kada ga budem malo duze koristio.

Ima ga u metrou na nekoj akciji, mislim da je bas tako kako si rekao.
Inace, o philipsu nemam neko lepo misljenje iz prethodnog iskustva, ali zaista mnogi hvale ove nove serije...

U vreme kada sam ga ja kupio pre nesto manje od mesec dana, ovde gde sam ga ja kupio je bio jeftiniji 200 dinara u odnosu na cenu iz metroa. :D Prvi utisci o monitoru su odlicni, ima lepu sliku, najvecu zamerku imam na dzekove pozadi koji nisu najbolje osmisljeni, zapravo vga/dvi i naponski kabl ulaze pod pravim uglom sto se meni uopste ne svidja. U kucnoj varijanti imam Viewsonic Led 22" i ako uporedimo Viewsonic i Philips, prednost dajem Viewsonic-u, ima bolju sliku, manje zamara oci. Najbitnije je da se nisam pokajao sto sam ga kupio i mogu da ga preporucim.

Meni trebaju neki koji imaju dvi i zvucnike, planiram da povezem HDMI plejere na njih. A znas da nisam obratio paznju da li ima taj Philips one rupe pozadi za VESA montazu na zid. Mozes pogledati jel ima?

Ovaj koji sam ja kupio ima DVI i integrisane zvučnike, ali koliko se sećam nema rupice za Vesa kacenje na zid provericu sutra da znaš sigurno.

Vrh Dno