Šta je novo?

Monitor 18,5 ili 19'' do 12.12.

Rotoshack

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
320
Ovako stoje stvari. Kod kuce imam CRT koji zeli da ode te smo odlucili da kupimo novi. Kompjuter nije nesto pretjerano jak (AMD Athlon X2 2.4 GHz, 2GB RAM i ova graficka http://www.gigabyte.rs/products/page/vga/gv-nx85t128p/) tako da ne planiram nikakve igrice niti bilo sta zahtjevno da radim na njemu. Posto vidim da ima dosta slicnih monitora slicnih cijena, ovo je sta je meni bitno:
- da je garancija 36 mjeseci
- da moze u njega duze da se gleda a da ne zabole oci (sto je i razlog zasto ovaj mijenjamo jer je poceo da mijenja boje a ionako bole oci)
- i da bude sto jeftinije a opet najbolje za te pare :D (mislim da su cijene oko 7000).
P. S. Svejedno mi je da li je 16:10 (19'') ili 16:9 (18, 5'').
Unaprijed zahvalan!

od tih koje si naveo poslednji acer jedino vredi uzeti po mom mišljenju, odličan je (bar ovako na papiru) za taj cenovni rang. garancija mu je 24 meseca.

razlika u dijagonali od 1 ili 1.5" se itekako oseti, a o 1600x900 naspram 1366x768 rezoluciji ni da ne govorim. ja lično wide 18.5" monitor sa tom rezolucijom ne bih koristio da mi ga neko pokloni a ti kako oćeš. znam da si rekao da ti je prvi uslov da je garancija 36 meseci, al ne kupuješ auto nego monitor od ~70e...

što se tiče vga vs dvi, ja nisam uspeo da primetim razliku gledajući u dva ista monitora, sa istim podešavanjima, jedan na dvi drugi na vga, ali svakako da je bolje imati i dvi za par evrića više, možda ti zatreba u budućnosti.

Jos jedan glas za 20" Acer P206HLBM....
Jesi li to imao neko iskustvo sa njim? Jesi li imao neki Acer? Kakvi su? Nemam problem sa manjim ekranom posto sam ga vidio i uzivo. Koja je razlika izmedju SAMSUNG S19A300N i SAMSUNG S19A100N?
A nasao sam jos i ove po istoj fori da se plate manje kad se placa kesom:
Philips 196V3LAB/00 LED
Asus VH197DR LED
LG E1941S-BN LED
LG E1951S-BN LED
Ljudi aj pomagajte. Moram u toku slijedece sedmice da ga kupim posto 12-og vec treba da je kupljen. Dosad sam imao CRT Samsung Sync Master 753s 17'' tako da, vjerujte mi, 18, 5'' mi nece biti malen. Isao sam uzivo da vidim i nisu mali pogotovo sto ja za svoj imam 19''... Hvala

Poslednja izmena:
Jesi li to imao neko iskustvo sa njim? Jesi li imao neki Acer? Kakvi su? Nemam problem sa manjim ekranom posto sam ga vidio i uzivo. Koja je razlika izmedju SAMSUNG S19A300N i SAMSUNG S19A100N?
A nasao sam jos i ove po istoj fori da se plate manje kad se placa kesom:
Philips 196V3LAB/00 LED
Asus VH197DR LED
LG E1941S-BN LED
LG E1951S-BN LED
Ljudi aj pomagajte. Moram u toku slijedece sedmice da ga kupim posto 12-og vec treba da je kupljen. Dosad sam imao CRT Samsung Sync Master 753s 17'' tako da, vjerujte mi, 18, 5'' mi nece biti malen. Isao sam uzivo da vidim i nisu mali pogotovo sto ja za svoj imam 19''... Hvala
Tacnije, tj. konacni datum kada moram da se odlucim je srijeda, sedmi, posto u slucaju da ga ne budu imali u radnji, da imaju vremena da ga naruce i da stigne.

Druže lepo ti je napisano šta ti preporučujemo i zbog čega i ti onda nastaviš da stavljash gomile modela koji imaju 1366x768, a neki čak i manje rezolucije.

Uzmi tog Acera i bog da te vidi. Ja da sam na tvom mestu otvorio bih se i uzeo http://itsvet.com/proizvod/benq-g2220hd/comp_comp_monitor/21/1617 ali pošto kažeš da je budžet striktno ograničen na 8k onda je Acer jedina racionalna opcija.

Druže lepo ti je napisano šta ti preporučujemo i zbog čega i ti onda nastaviš da stavljash gomile modela koji imaju 1366x768, a neki čak i manje rezolucije.

Uzmi tog Acera i bog da te vidi. Ja da sam na tvom mestu otvorio bih se i uzeo http://itsvet.com/proizvod/benq-g2220hd/comp_comp_monitor/21/1617 ali pošto kažeš da je budžet striktno ograničen na 8k onda je Acer jedina racionalna opcija.
Ma skontao sam ja da mi vi to preporucujete, ali niko da mi navede neki drugi razlog osim rezolucije, npr. e druze mozda je malo slabiji od ostalih, ali neces ni osjetiti i sl...

Jesi li to imao neko iskustvo sa njim? Jesi li imao neki Acer?

Imao sam prilike da ga isprobam ( 2 puta po par sati ) i mogu reci da je sasvim solidan monitor.
Sto se tice pouzdanosti i trajnosti to sve zavisi od primerka do primerka ( desavalo se da se primerci iz iste serije drugacije ponasaju u radu ).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno