Šta je novo?

[MON] Samsung T240

Ma znam da kalibracija nema veze sa uglovima vidljiovosti, ali ima sa vjernijim prikazom boja, bar u onom položaju u kojem se u monitor najčešće gleda :)

nemam profy kalibrator ali kolorni profil koji dolazi uz monitor je odlican, nisam uspeo nista posebno bolje rucno da ga podesim... :/

ali kolorni profil koji dolazi uz monitor je odlican
Misliš ovaj defaultni kad se monitor samo stavi i uključi, ili neki profil koji se nalazi na CD-u koji dođe sa monitorom? CD još nisam ni gledao osim što sam drajvere instalirao.

Na koliko držiš brightness?

nisu previse losi - jednako su losi kao i na svakom drugom TN panelu.
ali po meni su katastrofalni jer inace gledam u iMac IPS panel pa me ovaj Samsung nervira jer cak i u obicnom tekst editoru gde imas otvoren npr. neki source kod (na beloj pozadini crna slova) tacno se vidi kako opada intezitet crne boje slova od vrha ka dnu ekrana, ipak je 24" preveliko za TN panel i njegove uglove...
ali kao sto rekoh - isto kao i na svakom drugom TN panelu - T240HD nije nista bolji ili losiji od npr. Samsunga 2493HM (brat ga ima).

ok, a u odnosu na klasicne 22'' tn monitore?

i za tu nestabilnost, drmanje... jel stvarno tako slabo to postolje koje ga drzi?

Slabo je ako zalaktiš sto. Moglo je biti čvršće ali nedovoljno da im zamerim taj propust.

Ljudi,hocu da uzmem T240HD ali da mu primarna funkcija bude TV,cak sta vise, mozda uopste ni nece biti povezan na PC, ali mi nije jasno kako se on povezuje na eksterne zvucnike tipa 2.1 ili 5.1 da bi zvuk TV-a isao na njih.
Koliko sam ja video na netu,on od audio izlaza ima samo Digital optical out,a ja na mom 5.1 sistemu nemam digital optical in,nego klasicne ulaze sa chinchevima.
Ako ne mogu da ga povezem sa zvucnicima onda je to bezveze,jer ti njegovi integrisani su sigurno krs kao i na ostalim monitorima,a i da nisu...

Ajde ljud, kovacm,Daki77...ostali koji ga imate, bitno mi je,googlovanjem nisam nasao odgovor,a oni u prodavnici nemaju pojma.

Poslednja izmena:
Ajde ljud, kovacm,Daki77...ostali koji ga imate, bitno mi je,googlovanjem nisam nasao odgovor,a oni u prodavnici nemaju pojma.
Dva'esDVOJKA u HD varijanti...

...Zguza:

Sa strane:

All-in-all, opticki out izgleda jeste jedini audio izlaz koji T220HD ima (ako ne racunamo i izlaz za slushke :D ). Kao sto vidis na slikama, činčevi su ulazni, SCART je ulazni, ex-link je valjda za one motorizovane nosače...na boku je izlaz za slušalice...i to bi bilo to. Zašto samo optički, a ne i "klasičan" činč/SCART, verovatno spada u domen politike...

Meni je HD primarni (a sada i jedini) TV u sobi (sve sto je bilo u CRT varijanti, izletelo je napolje). Njegovi zvučnici nisu krš, per se. U smislu upotrebljivosti, to je to - klasični, obični zvučnici za "obično", svakodnevno gledanje TV-a. Drugi je padež, naravno, što se taj zvuk nikako ne može porediti sa onim koji daje jedan 2.1/5.1 sistem.

Misliš ovaj defaultni kad se monitor samo stavi i uključi, ili neki profil koji se nalazi na CD-u koji dođe sa monitorom? CD još nisam ni gledao osim što sam drajvere instalirao.

Na koliko držiš brightness?

da, mislim na profil koji je u monitoru.

contrast mi je na 95% (na 100% se izgube bele nijanse) a brightnes oko 40% (~sam tako navikao).

ok, a u odnosu na klasicne 22'' tn monitore?

i za tu nestabilnost, drmanje... jel stvarno tako slabo to postolje koje ga drzi?

za stabilnost, nije nista specijalno nestabilan - malo je stabilniji od 2493HM. dok ne sutiras sto - ok je :)

na vecoj dijagonali jednostavno vise dolaze do izrazaja losi uglovi TN panela... nadam se da nece praviti 30" TN panele :D

Dva'esDVOJKA u HD varijanti...

...Zguza:

Sa strane:

All-in-all, opticki out izgleda jeste jedini audio izlaz koji T220HD ima (ako ne racunamo i izlaz za slushke :D ). Kao sto vidis na slikama, činčevi su ulazni, SCART je ulazni, ex-link je valjda za one motorizovane nosače...na boku je izlaz za slušalice...i to bi bilo to. Zašto samo optički, a ne i "klasičan" činč/SCART, verovatno spada u domen politike...

Meni je HD primarni (a sada i jedini) TV u sobi (sve sto je bilo u CRT varijanti, izletelo je napolje). Njegovi zvučnici nisu krš, per se. U smislu upotrebljivosti, to je to - klasični, obični zvučnici za "obično", svakodnevno gledanje TV-a. Drugi je padež, naravno, što se taj zvuk nikako ne može porediti sa onim koji daje jedan 2.1/5.1 sistem.

OK,Hvala ti.
Mada mi uopste nije jasna ta Samsungova politika sa samo optickim audio izlazom,Ja sam se do sada sreo sa dosta home theatre sistema i nijedan nije imao opticki ulaz,cak stavise u dnevnoj sobi imam Pioneer-ovo pojacalo koje kosta 400e pa ni ono nema optical in.U sta su to u Samsungu predvideli da se utakne?U svemirski brod?Mozda je taj izlaz predvidjen za ljude koji imaju audio recording studio,pa da mogu malo da gledaju tv u pauzi snimanja novog albuma.:)

Optika je zakon.

Budi ti ironičan koliko hoćeš, ali zvuk preko optike je the best one ;)

Nisam ja ironican u tom smislu,ovde se radi o rasprostranjenosti uredjaja sa optickim ulazom.Znam da je signal preko optike najkvalitetniji,to nam je valjda svima jasno,ali sta imamo mi od toga kad 99% budget 5.1 i 2.1 sistema ne moze na to da se poveze.
Taj izlaz je trebao biti opcioni za one koji hoce jos bolje,a ne jedini.Sta,treba da kupim Marantzov hi fi sistem od 1000 eura da bi iskoristio opticki izlaz sa monitora od 250e.Sreca pa sa video ulazima nisu stedeli.Mogli su staviti samo 2xHDMI.Sta ce nam DVI,D-Sub,Component...kad je HDMI najbolji.:whip:

Ma nema sanse da je to tako, mora da moze to nekako da se poveze na najobicniji 2.1,mozda je neki od tih ulaza dvofunkcionalan,ili nesto tako,otkud znam..nemam pojma.
Ja bi to provalio kad bi ga malo kod kuce cackao,ali ovi u prodavnici mi ne daju da ga nosim kuci da ga precackam.....kazu moram prvo da ga platim.:p

Nisam ja ironican u tom smislu,ovde se radi o rasprostranjenosti uredjaja sa optickim ulazom.Znam da je signal preko optike najkvalitetniji,to nam je valjda svima jasno,ali sta imamo mi od toga kad 99% budget 5.1 i 2.1 sistema ne moze na to da se poveze.
Taj izlaz je trebao biti opcioni za one koji hoce jos bolje,a ne jedini.Sta,treba da kupim Marantzov hi fi sistem od 1000 eura da bi iskoristio opticki izlaz sa monitora od 250e.Sreca pa sa video ulazima nisu stedeli.Mogli su staviti samo 2xHDMI.Sta ce nam DVI,D-Sub,Component...kad je HDMI najbolji.:whip:

Ma nema sanse da je to tako, mora da moze to nekako da se poveze na najobicniji 2.1,mozda je neki od tih ulaza dvofunkcionalan,ili nesto tako,otkud znam..nemam pojma.
Ja bi to provalio kad bi ga malo kod kuce cackao,ali ovi u prodavnici mi ne daju da ga nosim kuci da ga precackam.....kazu moram prvo da ga platim.:p

Pa imas izlaz za sluske sa strane, povezes preko toga. Ne vidim problem. (osim sto nije 5.1 vec stereo, ali sobzirom da su vecina kanala mono i stereo ti je dosta :d )

Pa imas izlaz za sluske sa strane, povezes preko toga. Ne vidim problem. (osim sto nije 5.1 vec stereo, ali sobzirom da su vecina kanala mono i stereo ti je dosta :d )
Pa izlazni signal za sluške ima "promenljiv level", - ne znam koliko je pametno koristiti taj signal kao ulazni signal u pre-amp...i kako već idu stvari sa tim ulaznim impedansama i ostalom audio "matematikom"... Drugo, izlaz za sluške je na boku monitora, kabal zahteva otvorena vratanca...a čovek bi to povezao na 2.1/5.1 sistem, što znači da bi kabal bio uboden u bok monitora 24/7. Je**š najlepši monitor, kad je on sa kablom koji izlazi sa njegove strane ružniji i od nekog deset puta ružnijeg monitora.

Poenta - mislim da ovo spada u najpoznatiji srpski brend - budženje...i da svakako nije (pravo) rešenje.

Pa kad nemas bolji ok je i taj. On je samo pre-amped, utisas ga do kraja i ne pojacaavas zvucnike do kraja. Nece im nista faliti, ne brini. ;)

Uostalom nije kao da nemas izbora, imas LG modela par komada, slicna cena...

DA,to sa sluskama nije neko resenje,nego ja nesto razmisljam..Sta je sa tim SCART ulazom?.SCART na nekim uredjajima funkcionise i kao out,a on u sebi jedan video(zuti)koji se jednostavno ne iskoristi i dva audio(beli/l,crveni/r) koji idu u amp?

EDIT:Zaboravite,sad sam tek video da je to RGB SCART

Poslednja izmena:
Vrh Dno