Šta je novo?

[MON] Samsung T240

odlicne! M-PVA/S-PVA, kako koji. Samsung 656 serija je vrh (1080p od nazalost cak 32" pa navise). A 26" LCD TV sam davno video, mislim da je neki LG bio, al nije bio nista znacajno jeftiniji od 32", tipa, bio je 40 soma, a 32" je bio 42 soma...Takodje bio je 720P.
Lampe su takodje vrh, znatno bolje od ovih monitorskih. Da mi je samo za igre i filmove uzeo bih 720p, al nisam dovoljno bogat za tako nesto jos uvek.

PVA. Toshiba 32AV500, Sony 32L4000, Samsung LE-32A430, 32A450... ima ih. :)

26" se ne isplati zbog male rezlike u cenu spram 32" modela.

Poslednja izmena:
tja... znaci TN trpaju samo u monitore. kakvi ******... :)

Pa, nema logike da stavljaju TN u televizore zbog uglova. TV se retko kad gleda u idealnom polozaju, a ti za kompom sedis pravilno (barem bi trebalo da je tako :)).

Poslednja izmena:
potpuno si u pravu ali sudeci po cenama mogli bi da stavljaju i PVA u monitore za te pare. pogotovo sto je 24" *preveliko* za TN panel tako da nema apsolutno veze kako sedis za monitorom jer se boje prelivaju u svakom slucaju... :/

PVA. Toshiba 32AV500, Sony 32L4000, Samsung LE-32A430, 32A450... ima ih. :)

26" se ne isplati zbog male rezlike u cenu spram 32" modela.

Pa meni se isplati posto nemam kud sa 32" :trust: Al nema 26", bar ja na lageru nigde nisam video, 1080p LCD TV 26" ne znam ni da postoji. Sad prakticno ili mogu da pravim novi sto za 300e i kupim 32, ili da platim neki 24/26" monitor sa IPS/PVA panelom za iste te pare (32" tv + sto) :wall:

@kovac:
u tome i jeste najveca kvaka. Za 650e uzmes odlican 32" panel u vidu tv-a, a za te pare ces tek pristojan 26" monitor naci...( verovatno losiji od tog TV-a)

Poslednja izmena:
Pa sta da ti kazem ako nemas mesta :). Ne znam za NS, ali ovde ima 26-ica 720p u Bg-u. 26" 1080p PVA ne postoji koliko ja znam.

Zasto bi pravio nov sto (osim ako nisu blizu zida pa da okacis TV na zid) ? Samo sto odmaknes od zida, a TV stavis na nosac :). Ja bih isao na 32" 1080p jer je dupe i oko za igre i video spram monitora, ali vidim da nekima smetaju jake lampe i da ne mogu kalibrisu kako im odgovara.

Poslednja izmena:
colt covek, ne moze 32" da stane iz vise razloga.
1. Sto mi je ugaoni i stoji na dva zida.
2. Ne moze da se okaci na zid posto nema dovoljno mesta na zidu zbog prozora.
3. Ne moze sto da se pomeri na neko drugo mesto posto je ovo jedino mesto gde nisu vrata i ne smeta prozor ili nema cevi od radijatora i tako nekih zezanja.
4... :) a imao bih i 5 ali kazem ti, ne ide! :)

6. Bravia je precenjena. a kolko sam cuo od ljudi koji rade sa tim stvarima, unutra su najcesce LG-Philips paneli, a i LG i Philips su jeftiniji, a isto rade :) LG mi je cak i lepsi, ali necemo o ukusima.
Hvala na linku u svakom slucaju ;)

Poslednja izmena:
Razumem te, kao sto rekoh, ako ne mozes da kacis na zid i pomeris sto, nista onda :).

Ostaje ti 244/245T, Dell 2408 ili onaj novi HP. :)

Poslednja izmena:
Trebam pomoc, danas mi je stigao t240, originalno zapakovan i sve je super, slika odlicna, no kada sam spustio osvetljenje [bilo je na 100], monitor je poceo da zuji!?!
Cim vratim osvetljenje na 100, sve je ok.
Panel je samsungov, proverio...
mislim da cu ga vratiti...
Da li ime neko ideju ili razlog zasto ga ne bih vratio i da li je to normalno sto zuji?

hvala ti mnogo, stvarno radi ali ipak...
nije neki levi monitor niti leva firma, a i brine me jer se bojim da ce sutra da mi crkne...

ma lose uzemljenje imaju ovi samsunzi izgleda. Sa 8600gts kad ugasim racunar monitor pocne da cvili, sa 8800gt ne cvili stalno vec samo kad se upali lampica ona, tj kad trepne - zacvili. Jedva se cuje ali se cuje. kad iskljucim monitor iz graficke onda ne cvili. Ni jedan do sada mi nije cvileo. :S:

odlicne! M-PVA/S-PVA, kako koji. Samsung 656 serija je vrh (1080p od nazalost cak 32" pa navise). A 26" LCD TV sam davno video, mislim da je neki LG bio, al nije bio nista znacajno jeftiniji od 32", tipa, bio je 40 soma, a 32" je bio 42 soma...Takodje bio je 720P.
Lampe su takodje vrh, znatno bolje od ovih monitorskih. Da mi je samo za igre i filmove uzeo bih 720p, al nisam dovoljno bogat za tako nesto jos uvek.

Vidis mene privlaci da uzmem nesto od 37" i pune HD rezolucije, jednom se zivi! :)
Dosta je bilo ovog Hansol 920D. Jeste da dobro radi, ali mi dosadio, a i 37" je 37" :D

Poslednja izmena:
Baš tako.

Prva sledeća lova ide na 1080p TV.

Da li iko zna da li ovi HD (240HD, 260HD) mogu da pustaju TV kanale iz Windowsa, preko Dscaler-a ili slicno?

Naravno da ne vidi :d

edit: ti si pitao da li preko tog monitora moze da se gleda dscaler, nisi pitao da li moze da se koristi tv tjuner od monitora za gledanje tv-a u windowsu preko dscaler-a.

Poslednja izmena:
:trust: Sta me pr*as sad, vidi li ili ne vidi, naravno da nisam pitao da li ce da rade TV kartice na tom monitoru :whip: vec da li njegov ugradjeni Tuner Windows prepoznaje, da mogu da gledam TV kao da je obicna TV kartica.. ***, jesam ja lud ili sta, kao niko ne razume sta sam hteo da pitam? :wall:

Poslednja izmena:
:S: Pitao sam na prosloj strani malo "razumljivije" ali ti si smartass pa kao nisi razumeo sta sam hteo da pitam ;) jos sam naglasio "HD" varijante jer one imaju TV tuner u sebi ali mora da se crta izgleda :)

Nije Borise on (bas toliki) smartass nego mu je prosto neverovatno da bilo ko to pita, pogotovo ti koji nisi od juce na forumu. Mada, ko zna, mozda nije video tvoje pitanje sa prethodne strane a mozda te malo i pr*a. :D

Realno kako bi tako nesto i funkcionisalo, razmisli: da TV preko DVI-USB kabla salje racunaru signal sa ugradjenog tjunera u digitalnom obliku, onda taj signal obradi DScaler ili neki drugi softver i salje nazad na monitor. Zar ti tako nesto ne zvuci neverovatno?
Ono sto tebi treba sasvim korektno moze da se odradi uz pomoc PIP opcije, da gledas desktop dok u uglu imas neki od TV kanala.

Pa na primer kao eksterna TV kartica, USB-om povezan komp i monitor, tako nesto... ali tacno da nisam mislio o tome kako bi se taj signal uopste preneo do PC-a i nazad :)
Ovako ne vidim uopste svrhu imanja toga, dakle ili je PC monitor ili je TV, to moze da mi radi posao kad legnem da spavam, ali navikao sam da mi je TV upaljen kao Winamp, Total Comander i slicno ;)

Ovako ne vidim uopste svrhu imanja toga, dakle ili je PC monitor ili je TV, to moze da mi radi posao kad legnem da spavam, ali navikao sam da mi je TV upaljen kao Winamp, Total Comander i slicno ;)
Ja sa resio "problem" tako sto sam uzeo HD, ali imam i Pinnacle tuner, a kod mene i jedna i druga stvar imaju primenu. Ono sto je ipak najbitnije u mom slucaju je sto sam ja hteo jedan uredjaj u sobi (nekome nece smetati poseban, stand-alone TV u sobi, i onda onome ko ga ima HD varijanta svakako gubi smisao):
1. Pinnacle sluzi pre svega kao DVR, a svakako ima i primenu kada DScaler drnda u pozadini dok radim nesto drugo (tvoj primer)
2. Slika sa ugradjenog Samsung-ovog tunera i Pinnacle+DScaler kombinacije (uz duzno postovanje DScaler-ovog silnog deinterlacing-a, filtera, ***aca-palaca, kao i odlicnog Pinnacle-ovog tunera) ipak ne moze da se poredi. Sa Samsunga se ipak dobija slika koja je mnooooogo bliza onoj koju imaju stand-alone TV uredjaji.

ti uglovi gledanja, jesu bas toliko losi? ili samo previse dramite?

nisu previse losi - jednako su losi kao i na svakom drugom TN panelu.
ali po meni su katastrofalni jer inace gledam u iMac IPS panel pa me ovaj Samsung nervira jer cak i u obicnom tekst editoru gde imas otvoren npr. neki source kod (na beloj pozadini crna slova) tacno se vidi kako opada intezitet crne boje slova od vrha ka dnu ekrana, ipak je 24" preveliko za TN panel i njegove uglove...
ali kao sto rekoh - isto kao i na svakom drugom TN panelu - T240HD nije nista bolji ili losiji od npr. Samsunga 2493HM (brat ga ima).

Ne znam da li sam negdje pročitao da je teže dobiti dobre uglove vidljivosti na 24" nego na manjim dijagonalama kad je TN u pitanju, mislim da je to i ovde na forumu možda neko pomenuo.

Imam T240HD i pored nejga 226BW, instalirao sam malo Windows 7 da ga vidim i uzeo one stickere, naljepnice koje se mogu staviti na desktop sa nekom porukom, mislim da to ima i Vista, tim naljepnicama se može promjeniti boja po želji, ako recimo uzmem zelenu i stavim je na vrh ekrana boja je jasno zelena, kad je vučem lagano prema dnu ekrana ona na T240HD već na sredini visine skoro u potpunosti gubi svoju zelenu boju, a na dnu je nekako usijana, bijela. Kad isto to uradim na 226BW ona takođe gubi boju kada je vučem prema dole ali ne toliko, i na dnu je zelenkasta, na dnu ima nijansu kao što na T240HD ima već na sredini visine. Tako nešto.

Mada moram priznati da što se tiče samih boja još nisam ništa radio, nisam kalibrisao nekim programom, nisam instalirao Samsungov program koji dođe uz monitor, samo sam ga stavio i od tada ga tako koristim. Tad kad sam ga dobio nisam imao vremena a kasnije pogotovo nisam imao vremena a i navikao sam sada na ovo kakav je, mada bih mogao probati malo čačkati kad nađem vremena i volje.

mozes ga kalibrisati ali losi uglovi ce i dalje ostati ;) :D

i koja je onda svrha kalibracije kad ce ti jedna te ista boja u razlicitim delovima ekrana izgledati drugacije ?

Nazad
Vrh Dno