Šta je novo?

[MON] Samsung 226BW

Hahahaa nemojte me zaebavati?? Pa gde ja zivim.... Toga sam se i plashio!
Pa kako da igram igre u 1680... Kukuuuu... :)
Al ne ide mi u glavu da su smislili super monitore ali oni kao nazalost imaju samo jednu normalnu rezoluciju...

nisu "oni" nista krivi, vec nemosh da se ****s a da ti ne udje ;) Trebo si se raspitati pre nego sto si uzeo monitor. Napolju je manje vise normalno da ako gamer uzima takav monitor ima i za graficku...

@DjoleNS

Mozes da probas da igras i u manjoj rezoluciji, ali pod uslovom da je isto wide (npr. 1440x900). Nece slika biti kristalno cista, ali bolje ista nego nista ;)

@Falcon, chek hocesh da kazesh da je oshtrija slika u wide rezolucijama nego u obichnim?
Nego imam josh jedno pitanje - kada udjem u meni za podeshavanja, ima onaj info meni skroz dole, gde pishe informacija o trenutnoj rezoluciji, rezimu, osvezavanju i ima josh neshto shto mi nije skroz najasnije - neka slova koja se menjaju u zavisnosti od rezolucije..
U native rezoluciji pishe PN, u ostalima NP, a upravo sam provalio da u ponekima pishe i NN?

I imam josh jedno pitanje, shto se tiche aspect ratio-a, jednostavno u nekim igrama nema 16:10 vec samo 16:9 pa se dobija malo izduzena slika po vertikali, jel postoji neki program kojim se moze shtelovati osim pozicije i visina i shirina slike poshto meni to ne nudi?

Poslednja izmena:
@DjoleNS
Ako ti je monitor povezan preko DVI kabla imaš opciju u drajveima koja ti omogućava da igraš u manjim rezolucijama bez ikakve deformacije sa crnim okvirima sa strane, pa zavisi šta ti manje odnosno više smeta ti vidi. Manja slika sa crnim ramom okolo ili razvučena/deformisana.

Ovde imaš slike sa 223bw na primeru stalkera kako to izgleda u oba slučaja za 1440x900

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=137321

Hahahaa nemojte me zaebavati?? Pa gde ja zivim.... Toga sam se i plashio!
Pa kako da igram igre u 1680... Kukuuuu... :)
Al ne ide mi u glavu da su smislili super monitore ali oni kao nazalost imaju samo jednu normalnu rezoluciju...

Namesti u driverima da ti radi scaling 1:1 rezolcuije, ako su bas performanse problem.

Imaces crne strafte oko slike, ali mora negde da se plati.

btw, ja sam moju masinu uspeo da namestim da u COD2 na 1680x1050 imam izmedju 130 i 150 fps (doduse igram samo MP gde je DX7 i dalje standard), tako da mozes da se malo poigras i sa grafickim opcijama.

206bw

Evo i ja sam ponosni vlasnik ovog mrcine, buljim u njega par sati i jako sam zadovoljan, garancija mi je 3 godine mrtvih pixela nema, samo me interesuje koji je panel mene zapao, pise da je proizvedem u Slovakia :) okacio sam sliku pa ako neko zna ocitati porijeklo. Kad se sjetim starog monitora dodje mi da se objesim, koja je to muka bila :crash:
http://balkan-host.com/monitor206bw.jpg

:)

Evo da prikacim jos jedan podatak koji sam ispustio, upao sam u servisni meni i nasao sledece :eyebrows:

Prilozi

• panel.jpg
    panel.jpg
    53.2 KB · Pregleda: 239
CPT = Chunghwa Picture Tubes, sa zadnje strane monitora verovatno imas oznaku "C" sto znaci da se i 206BW proizvodi sa "A", "S" i "C" panelima kao i 226BW :crash:

Poslednja izmena:
CPT = Chunghwa Picture Tubes, sa zadnje strane monitora verovatno imas oznaku "C" sto znaci da se i 206BW proizvodi sa "A", "S" i "C" panelima kao i 226BW :crash:
Ne, sa zadnje strane mu je oznaka "R" :)

@trx: Odličan link. Najbolji deo je "Conclusion". Potvrđuje moje mišljenje o TFT widescreen monitorima. A to je: ili 20" ili 24". 22" je loš kompromis...

Poslednja izmena:
Da li ovaj monitor podrzava 4:3 rezolucije - da slika bude razvucena po vertikali ali da zadrzi 4:3 aspect? To mi treba za neke starije igre. I da li je slika tada upotrebljiva?

Poslednja izmena:
U service meniju postoje opcije auto auto i pixelshift koje se mogu upaliti ili ugasit zna li neko čemu to služi?
Isto tako ne razumjem šta pokazuje pod stavkom cycle?

Auto Pixel Shift - Prevent Image Screen Burn In

An ongoing problem with both Plasma Displays and Conventional TFTs is image burn in. This occurs when a single image is displayed continuously on the screen over a long period of time. The result is burn in of the image into the screen itself, thus degrading viewing. SAMSUNG's Plasma Panels incorporate auto pixel shift technology. The picture automatically shifts by 1 pixel in all directions every second, non visible to the naked eye, thus preventing burn in.

vracamo se na stari dobri CRT sistem i "igranje" slike pred ocima... :)

Isto tako ne razumjem šta pokazuje pod stavkom cycle?
Koliko puta ti je upaljen/ugasen monitor... jedno paljenje i potom jedno gasenje (ili obrnuto) ti je jedan ciklus.

Probaj, idi u servisni meni, vidi na koliko si ciklusa... potom ugasi monitor, upali ga, pa trk ponovo do servisnog... da vidis kako se promenio :)

hvala ostalo je jos auto auto.
Još jedno pitanje jeli normalno da ovaj magictune iskače svako nekoliko sa ovom porukom?

Prilozi

• ui.jpg
    ui.jpg
    14.1 KB · Pregleda: 187
Mene interesuje kakav je 226BW u dinamičnim igricama, konkretno na primer 'Battlefield 2', što se tiče responsa, artefakata, a i sveukupni utisak u takvoj primeni?

Mene interesuje kakav je 226BW u dinamičnim igricama, konkretno na primer 'Battlefield 2', što se tiče responsa, artefakata, a i sveukupni utisak u takvoj primeni?

Koliko sam ja mogao vidjeti ghostinga nema i poprilično je brz, negativne stvari su ergonomija (stand je katastrofalan i kontole su mogle biti bolje postavljene) i relativno mali ugao gledanja. Brigtness i contrast su za mene nekako prenaglašeni ali to se može donekle kompenzirati i slika je poprilično dobra. Ukoliko su igre primarna stvar onda je dobar izbor pod uslovom da imaš hardware koji se može nositi sa res, a skaliranje u igrama je poprilično dobro. Imao sam i 206bw ali je text poprilično sitan na native res (prešao sam sa 19inch crt-a) pa sam ga zamjenio za 226bw, 206bw ima za nijansu bolju sliku.
Došao mi je sa samsugovim displejem. Sve u svemu treba se uzeti u obzir da je ovo relativno jeftin monitor sa TN matricom i nije za profesionalnu upotrebu i grafičare.
Ako se odlučiš za ovaj monitor pokušaj naći vesa stand koji će rješit problem ergonomije, to mi je najveći problem sa ovim monitorom.

Poslednja izmena:
Može li neko da ostavi malo više informacija?

Ja sam uzeo pre 15ak dana 226CW posle vracenih 5(racunam i one na licu mesta u prodavnici koji su imali bad pixel) 226BW
Moram da kazem da je monitor toliko superioran u odnosu na 226BW, boje su toliko lepse, pozadinsko probijanje je toliko minimalo ni ne vidi se.
Smesno je to sto je samo 1000din skuplji od BW a definitvino VREDI uzeti ga

jel' i taj 226CW ima X razlicitih panela ili su svi podjednako (ne)kvalitetni?

jel' i taj 226CW ima X razlicitih panela ili su svi podjednako (ne)kvalitetni?

226CW ima Samsungove panele, koji su stvarno dobri, za razliku od krsheva koje stavljaju u zadnje vreme u 226BW

jos kad bi neko napravio poredjenje 226CW i 2232BW...

Vrh Dno