Šta je novo?

Molim za savet ...

Braindamage

Cenjen
Učlanjen(a)
04.01.2010
Poena
155
Ovako posto se bavim profesionalno igranjem counter-strikea potreban mi je savet oko toga sta uraditi po pitanju komponenti... S obzirom da sam presao sa vremesne 1.6 verzije na novu global offensive poceo sam da imam problem mali sa fps-om naime imam i5 3570k( radi mi trenutno na 3.8 ) i plocu z77a-g43 sa grafickom 560 gtx ( nije Ti ) i fps mi se krece oko 300 a kad se napuni server zna da padne i na 150 sto rezultuje promenom sensitivitya nakon naglog pada u fpsu ... e sad drug ima isti procesor i njemu se to ne desava tacnije vrti mu konstantno oko 300 fpsa bez tih padova ( njemu je klokovan na 4.4 ) ... zanima me sta ciniti posto ja igram na rezoluciji 800x600 kontam da bi bolja grafika ne treba ili ipak da i ja klokujem na 4.4 procesor ? Par drugara mi je reklo da ne kupujem dodatnu ram memoriju posto mi je 4rama dovoljno ...

hvala unapred 🙂

A da ga ogranicis na 60 sa V-Sync(jel bese moze 60 i 30)?

Ma 60, nego čovek se žali da mu FPS pada sa 300 na 150. :d

Poenta je da na FPS ne utiče broj igrača na serveru.

Poslednja izmena:
Ne razumem zasto komentarisete broj fps-a ... 1.6 je counter gde je bilo fiksno 100fps ispod toga igra secka global offensive je tako napravljen gde ti igra ne radi lepo ako imas manje fps-a od duple hercaze monitora ... u ovom slucaju 120hz X 2 = 240 je idealno ...
Pada mi fps drasticno kad udje veliki broj igraca i jer to mogu da resim klokovanjem procesora ili kupovinom jos 4 gb rama ? oce li to nesto pomoci ?

Klokuj CPU na 4+ GHz.

GTX560 je dovoljan za taj CS. Ram nema veze sa time.

Vidi, ti imaš i5-3570 koji je i neklolovan dovoljno dobar da savlada bilo koju igru u naredne dve godine.

Dalje, pričaš o FPS-u i vezuješ to s brojem igrača a to nema veze s tim da li ih ima 10 ili 100.

Pričaš o igri koja ima ovaj System Requirements: http://www.game-debate.com/games/index.php?g_id=2323&game=Counter-Strike: Global Offensive

Ova igra ne može da pravi problem tvom procesoru ali ako nije lepo optimizovana onda džabe da imaš i i7 procesor.

Pre će biti da određene mape nisu dobro odrađene (kao u WOT-u što se dešava) pa ljudi i sa najjačim konfiguracijama imaju pad FPS-a.

Na ovom linku čovek je napisao:
my Core i7 3.6GHZ and GeForce GTX 560 TI runs at an average of 202 frames per second.
http://pc.gamespy.com/pc/counter-strike-global-offensive/1225855p1.html , a to me je najviše i bunilo (šta će ti toliki FPS). Sad mi je jasno zašto. 🙂

To je koliko vidim ustaljen problem i sa jačim mašinama, tako da sam siguran da se radi o loše optimizovanim mapama:
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=2894920

Ovde imaš par rešenja pa probaj, update drajvera, podešavanje, ...

aha dobro hvala ti sto si se iscimao da mi razjasnis stvari inace opet gore kad igram 5 na 5 fps ne pada ispod 250 bukvalno ali kad udjem na dm 15na15 jezivo padne fps 🙂 tako da ono ima veze sa brojem igraca svakako ali opet nova je igra i kontam da treba da se optimizuje 🙂 hvala ti puno

Gde sta i kako kucas da dobije toliki fps i mora li se to uvek kucati kada se pokrece igra iznova ili ostane zabelezena komanda ?

Samo mi jos pojasni gde je autoexec ...

gde ti je instalirana igrica pa ides csgo pa cfg i videces autoexec ... ako nemas napravi notpad novi i preimenuj u autoexec

@Braindamage: Da budem precizniji, to ne bi smelo da ima veze sa brojem igrača na mapi.

To je klijent-server aplikacija. Tvoj računar treba da obrađuje samo klijet stranu, i tako za svakog igrača, i da se podaci o tome šalju na server stranu aplikacije (tj. igre). Ne znam kakvi su objekti ti novi igrači na mapi ali kakvi god da su ne mogu da imaju toliki uticaj na tvoj FPS. E sad, ako je kod loše napisan, tj. nije optimizovan kako treba, sve je moguće.

Ne bi bilo dobro da se na tvojoj, tj. klijent strani obrađuju podaci o drugim igračima, tvojim reakcijama (pucanje, pravac kretanja, itd.), ..., jer to dovodi do toga da je onda moguće koristiti razne cheat-eve i exploit-e. Sve to treba da se obrađuje na server strani aplikacije i zbog toga ne bi trebalo da na FPS ima uticaj broj igrača na serveru ili mapi.

@justdifrent : Kako si resio ?

@Jericho : Ne razumem zasto ljudi kod nas gledaju koliko te neko placa da bi igrao nesto ? Ja cs igram zato sto volim igricu mislim da je to dovoljno .Inace osvojio sam brdo turnira samim tim i para plus dobijao 2 puta full set opremu od steelseriesa ( sensei , siberia v2 usb , fnatic qck i 7g )

Za to imas posebni deo foruma: Sta da kupim.

@Jericho : Ne razumem zasto ljudi kod nas gledaju koliko te neko placa da bi igrao nesto ? Ja cs igram zato sto volim igricu mislim da je to dovoljno .Inace osvojio sam brdo turnira samim tim i para plus dobijao 2 puta full set opremu od steelseriesa ( sensei , siberia v2 usb , fnatic qck i 7g )

Mene ne interesuje koliko tacno zaradjujes, vec se cudim - ako se necim bavis profesionalno, znaci da od toga zivis. Pa me cudi da to moze i u Srbiji. U Americi deca na bajsevima i skejtovima bukvalno zaradjuju milione, pa bi mi bilo drago da cujem da neko moze bar da placa racune od igranja igrica u Srbiji.

To naravno ne ali opet kazem profesionalno u srbiji i americi sto se tice gaminga ne moze da se poredi posto da bi se bavio profesionalno u srbiji mozes samo ako imas/radis/studiras nesto pored igranja ... profesionalno smatram vezbanje sa ekipom 3 puta nedeljno po 3 sata uvece i 1/2/3 turnira mesecno

Nazad
Vrh Dno