Šta je novo?

molim za savet oko umrezavanja

dzidza_bidza

Čuven
Učlanjen(a)
09.09.2005
Poena
695

Imam tri objekta na razdaljini oko 150-200m koje treba da umrezim bezicno. Imam na raspolaganju TP Link AP-ove WA7510N. Objekti spojeni zelenom linijom imaju opticku vidljivost, a ovaj sa crvenom ne. Treba mi savet kako najbolje i najlakse da to uradim?

Obzirom na razdaljinu, imaš dve opcije:
- UTP sa aktivnim repeaterom (switch, recimo) između (maximalna dužina za cat5e/cat6 je oko 100m)
- wifi bridge sa directional antenama

crossover, da li prosto mogu da stavim tri AP-a u bridge varijantu? To su AP-ovi za spoljnu upotrebu pa nema potrebe za eksternim antenama, ako si na to mislio pod "bridge sa directional antenama"

Ajde opiši malo bolje situaciju. Šta sprečava optičku vidljivost? Može li se premostiti sa jednim APom koji bi bio bridge između Interneta i desnog objekta?

U principu u objektu gde pise "internet" ce se nadzirati video nadzor sa dva objekta prekoputa. U objektima preko puta se nalaze samo kamere, nema racunara.
Opticku vidljivot sprecava suma, bukvalno 🙂
Izvini ako ne dajem odgovarajuce informacije, materija mi je poprilicno strana sto se tice ovakvih udaljenosti i kolicine opreme.

Da li mogu da stavim prva dva objekta u bridge i druga dva u bridge, a drugi i treci ap da budu vezani preko switcha?

Poslednja izmena:
Bridge spaja wireless mreže. U tvom slučaju bi imao tri wifi mreže, po jednu u svakoj zgradi, i jedan/dva bridge-a između. Sad, šuma ti malo komplikuje stvari, pitanje je da li dve wifi mreže mogu da dobace barem do pola da bi mogao da premostiš.

Imam dovoljno AP-ova, a switcheva ce svakako biti zbog kamera. Hvala puno na pomoci. Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno