Šta je novo?

Molim za preporuke, Barton 2500+ again

• Začetnik teme Začetnik teme melez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

melez

Slavan
Učlanjen(a)
25.03.2007
Poena
304
Nemam iskustva sa overklokovanjem. Napravio sam SS iz cpu-z:

http://www.aquamixer.com/barton.gif

Imam 1GB Kingston ddr 400mhz i plocu Asus A7N8X deluxe. Planiram da kupim TITAN cooler.

Sta mi preporucujete i kako?

hvala svima

Poslednja izmena:
Da ovde je super napisano ali ne za socket A tj Bartona. Mene konkretno zanima da li da samo stavim 200x11 i da dobijem 2200 tj 3200 ili da stavim 220x10 pa da dobijem isto? Da li treba tj da li je bolje smanjivati mnozilac?

A sta sa naponom, da li i njega treba menjati?

Da li postoji neki cooler koji se dobro pokazao za socket A?

Poslednja izmena:
Mogu da menjam mnozilac. Kao sto sam rekao na pocetku, nemam iskustva sa overkolokovanjem, a znam da nemam plocu koja je idealna za to. Citao sam na nekom stranom forumu da ljudima daju savete da stave veci fsb, a manji mnozilac posto to kao daje bolje performanse.

Najbolje je da pucash na FSB od 200 Mhz, stavish odnos FSB:Memory na 1:1, eventualno dignesh malo napon na procesoru ako ne radi stabilno ili ako ne radi uopshte (znaci +0.05V ili +0.10V ako je bash neophodno)... to bi trebalo da te dovede do cifre od 2200Mhz za procesor pri default mnoziocu (11x) i mislim da nema mnogo smisla cimati se dalje pogotovo ako ne znash shta radish...

imas ti dobru plocu (na osnovu slika zakljucio bih da je u pitanju A7N8X, bez onog dodatnog -X), samo ne znamo jel ti procesor otkljucan, za pocetak probaj memoriju i CPU da poteras sinhrono (1:1 u BIOS-u ili 100%), podigni napon na procesoru na 1.7V (sad ti je 1.65V) i vidi jel to radi na 200MHz FSB-u.

Mozes da uzmes Jet7+ za proc vrhunski kuler ja ga imam i za sada drzim barton na 2.3 fsb 210x11, mada moze i vise ali imam problem jer imam jednu memoriju na 266mhz pa sam iz nje najvise izvukao 350Mhz [inace imam 3x256]

Potpuno se slazem! 🙂

Da, imam plocu Asus A7N8X deluxe, perfektno radi. Procesor je otkljucan. Juce sam probao u setup-u da stavim 200*11 i windows ga je prepoznao kao Athlon 3200+ na 2.2, cini mi se da je sve bilo ok. U setupu imam mogucnost samo da stavim 100, 133, 166 i 200 za FSB, ne mogu recimo da upisem sam 190.

Ispod ovih podesavanja u setup-u ima jos neko podesavanje koje daje 3 opcije: optimal, agressive i custom. U nekom malom helpu pise da je agressive skup podesavanja za OC. Po defaultu stoji optimal. Zna li neko nesto vise o ovome?

Ako radi stabilno na optimal ostavi ga tako, ako ne prebaci na agressive...

Ovako

Da ovde je super napisano ali ne za socket A tj Bartona. Mene konkretno zanima da li da samo stavim 200x11 i da dobijem 2200 tj 3200 ili da stavim 220x10 pa da dobijem isto? Da li treba tj da li je bolje smanjivati mnozilac?

A sta sa naponom, da li i njega treba menjati?

Da li postoji neki cooler koji se dobro pokazao za socket A?
Tako je samo fsb na 200 a množilac ostaje isti i malko napon podignut eventualano

A da li mozes da menjas mnizilac?
Malo je takvih bartona! Samo na prvoj seriji se mogap množilac dirat!

Mogu da menjam mnozilac. Kao sto sam rekao na pocetku, nemam iskustva sa overkolokovanjem, a znam da nemam plocu koja je idealna za to. Citao sam na nekom stranom forumu da ljudima daju savete da stave veci fsb, a manji mnozilac posto to kao daje bolje performanse.
Teško potraži malo po netu gdje i koja serija se da mjenjat množilac! A to je rjetkost! ako si ga kupio prije 2 godine sigurno množilac ne možeš mjenjat!

Bartona sam kupio bas davno, ima barem 4 godine. U setupu kada skinem auto i stavim manual mogu menjati mnozilac.

Piše i na tarabi

Bartona sam kupio bas davno, ima barem 4 godine. U setupu kada skinem auto i stavim manual mogu menjati mnozilac.

Da jest ali nije! Nije otključan i gotova stvar! Svaka malo renomiranija ploča tvrdi da se to može ali se u praksi to ne može osim ako ne uzmeš onu tečnost koja se nanaosi na stakla automobila za zadnji grijač pa to naneseš u one utore oko jezgre proca!

Da jest ali nije! Nije otključan i gotova stvar! Svaka malo renomiranija ploča tvrdi da se to može ali se u praksi to ne može osim ako ne uzmeš onu tečnost koja se nanaosi na stakla automobila za zadnji grijač pa to naneseš u one utore oko jezgre proca!

LOL, to je prestalo da bude aktuelno otprilike u vreme Tbird Athlona i Spitfire Durona 😀 😀

Ako radi stabilno na optimal ostavi ga tako, ako ne prebaci na agressive...

Mislis, ako radi stabilno na aggressive da ga ostavi tako; a ako ne, da prebaci na optimal? Deluje logicnije da ce pre da pravi probleme na agresivnim podesavanjima...

@cudmix
T'Bred A, T'Bred B, Barton, Thorton do 39. nedelje '03. su bili otkljucani, 39.-42. je bilo i otkljucanih i zakljucanih, a od 42. su svi super-locked i tu ne pomaze conductive pen/tecno srebro. Imas to ovde napisano barem 10 puta na forumu.

@melez
Prekopaj opcije da li je ikako moguce voziti FSB od recimo 205, 210... na toj ploci - bolje je imati 209*10.5 (FSB:mem=1:1), nego 200*11 (FSB:mem=1:1). Slican je klok (+-5MHz), ali dobijas na propusnoj moci memorije...

Poslednja izmena:
Moze FSB da ide do 300 MHz 😉. Samo stavi System Performance na User Defined. Ja sam najvise izvuk'o 246MHz :smoke:.

Stavio sam fsb 200, koeficijent sam ostavio na 11x. Stavio sam memoriju na 100%. Procesor mi je prepoznat kao Athlon 3200+ 2.2Ghz, a u cpu-z memorijski takt 200Mhz (400) dok je pre overklokovanja pokaziao 167Mhz. Kupio sam zalmana za socket A i mogu samo da kazem da sam prezadovoljan. Radi super! Nisam imao vise vremena od 2 sata da drzim Prime95 ukljucen na onom najzahtevnijem testu gde se najvise greje procesor ali sam pratio temperaturu i posle 2 sata nije presla 54c. E sad da li je to normalno ili ne pojma nemam 🙂

Koja je normalna radna temperatura za overklokovanog bartona, one dve varijante idle i load?

Poslednja izmena:
I kod mene je isto tako i sa istim kulerom samo sto ja imam drugaciju plocu ali to je to vozi i uzivaj

Moze FSB da ide do 300 MHz . Samo stavi System Performance na User Defined. Ja sam najvise izvuk'o 246MHz .

E moze ovo, probao sam 🙂

@melez
Prekopaj opcije da li je ikako moguce voziti FSB od recimo 205, 210... na toj ploci - bolje je imati 209*10.5 (FSB:mem=1:1), nego 200*11 (FSB:mem=1:1). Slican je klok (+-5MHz), ali dobijas na propusnoj moci memorije...

Moze i ovo, tek kada sam stavio System Performance na User Defined.

Da li postoji neki program koji bi mi rekao koje godine i u kojoj nedleji je proizveden moj Barton?

Poslednja izmena:
Mislim da pise na procu, tako sam cuo ali nisam bacio pogled.Ti ako te ne mrzi vidi 🙂))

Moraces da skidas kuler, mislim da druge nema da saznas koja je god, i nedelja.
Poz.

pishe na procesoru,dole zadnji od onih tri niza slova i brojeva,cetiri broja,godina i nedelja,ja imam bartona koga cu mesto ovog semprona da stavim na plocu,22 nedelje proizveden,dakle 0322,treba da je otkljucan

Nazad
Vrh Dno