Šta je novo?

Molim za pomoc i savet

Učlanjen(a)
04.12.2010
Poena
275
Izgleda da imam neki problem sa TV-om ili racunarom.
Samsung lcd tv sluzi kao monitor,normalno uz nega imam i kuciste.
Povezani su preko hdmi kabla.
Imam i mts boks paket sa televizijom,onaj box uredjaj za iptv je povezan takodje sa hdmi kablom.
Kad menjam sliku sa jednog na drugi,u opcijama za tv prebacim soure sa hdmi1 na hdmi2.
Problem je nastao sinoc,gledao sam vels,napolju je pocela kisa da pada,u jednom trenutku je sve zasistalo,nije se culo da je grom udario ali se nesto desilo oko bandere koja je u mom dvoristu. Komsija kaze da je video jaku svetlost i da je bandera zasijala,znaci neko praznjenje ili nesto slicno...
Posto u kuci imam vidovu sklopku,ona je pogasila struju kad se to desilo i izleteli su osiguraci i u prizemlju i kod mene na spratu.
Podigi smo osigurace i sklopku,struja je radila normalno.
Odmah sam primetio da na ruteru gori lampica samo za power,ostalo je sve pogaseno.
Nisam palio racunar i tv odmah,nego posle nekih 3 sata kad sam hteo da pustim Ruse da gledam.
Upalim tv,sve radi kao i obicno,upalim racunar,sistem se podivne,cuju se zvukovi koji se obicno cuju za mis,zvucnike i kad prijavljuje neki hardver koji je nakacen na usb ali nema slike!!!
Na Tv mi pise hdmi1 no signal.
Proverim hdmi kabal,pokusam opet,ali ista poruka.
Promenim hdmi kabal,stavim ovaj od iptv ali opet nista!
Pokusao sam da upalim i iptv ali na ruteru gori samo power mao sto sam vec napomenuo.

Cuo sam se sa komsilukom,internet i iptv nikome ne radi kod mene,ovi slepci iz telekoma tek u ponedeljak rade.

Mene brine zasto nema slike,pokusao sam i na drugi tv,opet ista prica.

Mozes li da probas da upalis racunar preko vga kabla na nekom obicnom monitoru? Ako baci sliku, pobrljavila su podesavanja za primary source

koliko vidim imas i integrusu i 970gtx.izvadi graficku i prikopcaj hdmi na plocu ako ima (ova iz potpisa ima) i vidi hoce li da baci sliku,i javi ovde sta se desava za dalje.

Sad sam se setio da kod keve imam onaj uredjaj za digitalnu tv i da on ima hdmi izlaz. Iscupam iz racunara i ubacim u uredjaj radi.
Dakle izgleda da je racunar sporan.
Gtx 970 sam prodao skoro tako da je povezan bio na plocu.
Koliko vidim na ploci ima izlaz za vga ali na tv-u nema,samo scart,hdmi1(stb),hdmi2(dvi) i usb.

dakle isprobao si sa drugim kablom,drugim ulazom na tv-u,drugim tv-om/displejem?ako jesi,dalja resenja su da isprobas taj vga izlaz tj da nosis kod nekog sa tom konekcijom na displeju/monitoru.ako imas lokalno proveren servis bilo bi najbrze.

Вечерас другар долази па ће понети његов монитор и вга па ћу јавити шта сам урадио.

ako baci sliku na VGA udji u bios i ucitaj defaulte za podesavanja bios-a (f7 ovako sa glave za gigabajt biose,neka me ispravi neko ako gresim) i probaj opet hdmi izlaz na ploci na proverenom ulazu u tv i proverenom kablu.

Radi preko Vga.
Resetovao sam bios ali nece!
Pokusao sam u hdmi 1 i hdmi 2 ali nece pa nece.
Pokusao sam i da odradim factory reset televizora ali ni to nije pomoglo.
Digitalna tv radi normalno preko uredjaj sa iatim hdmi kablom.

da probas da reflesujes zadnji bios i probas,posle toga da poneses u neki servis ili kod nekog sa 1150 procom da se i to isproba pre nego sto se ta plojka prosledi dalje.

A gde da skinem bios,jel moze link?
Neman net kuci.
I kako se to riflesuje?
Mislis da je ploca?

ako je sve kao sto si napisao,samo to moze da bude.moras da otvoris kuciste i na maticnoj procitas koja je revizija ploce,u donjem levom cosku na ivici pise rev. 1.0, rev 2.0 ili rev 2.1.onda skines odgovarajuci zadnji bios,formatiras usb na fat32,raspakujes skinutu arhivu,udjes u bios i ides na q-flas,odaberes fajl sa flesa,pustis ga da apdejtuje bios i restartuje racunar,posle toga bios ce biti vracen na defaulte,ispodesavas bios kako ti odgovara i onda pokusas.

ako ne pomogne,ovo sto rekoh,servis ili da probas kod nekog sa 1150 procesorom pre nego sto se otpise ploca.

Koliko vidim postoji neki hdmi na vga adapter ali je oko 2 soma,ne postoji neki jeftiniji nacin da koristim ovakav vid povezivanja?
Plata mi je ta 20 dana,do tad nemam dinar u dzepu.

ne,posto su razliciti tipovi konekcije (hdmi je digitalna,vga je analogna) pa treba aktivni konverter i takvi adapteri nisu jeftini.najjeftinija varijanta je da probas da nadjes sto jeftiniju grafu sa hdmi-jem,koliko vidim 8xxx nvidie sa hdmijem su oko hiljadu dinara.

Вечерас ћу покушати да убацим нов биос па ћу да видим за даље...

ja koliko vidim to je sa hdmi-ja na vga samo,nije dvosmerni,njemu treba kontra - sa vga (sa ploce) na hdmi (koji bi ubacio u TV).svejedno,mislim da je grafa bolja investicija,lako ce za hiljadu posle prodati grafu sa HDMI-jem i drajverom za svaki win.

А које би била најефтинија графа са хдми излазом а да може поштено да извуче максимум из Пес2016?

imas na oglasima 7790 za 7k dinara,iskreno sve ostalo je bacanje para sem da kupis tu nvidiju za hiljadu dinara da bi imao hdmi.verujem da i 650gtx (50tak e po oglasima) bi izvukla PES,ali za ovu cenu za 7790 ne treba razmisljati.

Mora definitivno ploca da se menja.
Sad sam dosao sa posla,danas je bio majstor iz telekoma,ruter je bio sprzen,zamenio nov,ja sad dosao,upalio i nece net.
Zovem mts,oni proveravaju,iz porta u port kabal i ne radi izlaz na kucistu.
Izgleda da je struja nastavila da putuje iz rutera u kuciste.
Jedno pitanje nevezano za temu,na ruteru sam upalio wifi i konektovao mobilni,mobilni povezao preko kabla za racunar i upalio onaj titering. Da li telefon baca protok sa wifi koji prima ili?

trebalo bi.lan kartica ti je 300 dinara,ali si u pravu,izgleda da joj je odzvonilo.razmisljaj da stavljas neku zastitu ubrzo,i da se iscekira struja na gajbi.

dovedes elektricara.ako si podstanar,pozali se gazdi da ti je grom sagoreo elektoniku po kuci i da trebaju instalacije zbog sopstvene sigurnosti,a i sigurnosti njegove imovine,da se isproveravaju.

svejedno.ako je tebi kul da zagledavas svaki oblacak,i meni je. :)

Vrh Dno