Šta je novo?

molim vas pomozite mi!!!

sale75a

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2003
Poena
604
od drugara sam dobio graficku karticu matrox MGA-2164wp-c ali bez drivera! Skinuo sam sa interneta driver ali nisam uspeo da pokrenem karticu. Stalno mi racunar prijavljuje da ne prepoznaje karticu, probao sam sa jos par drivera ali efekat je uvek isti 16 bita. na racunaru imam instaliran windiows milenijum!
Imate li neki savet????
Unapred se zahvaljujem

a koju plocu imas?
meni se to desavalo sa nekim chipsetovima kao nije instaliran drahver za chipset ili agp drajver
jesi li siguran da su to BAS ti drajveri?
to je matrox millenium2 ako se ne varam a za njega imas drajvere na matroxovom sajtu(neka unificirana varijanta)
Znam jer su mi trebali za win2000

U krajnjem slucaju promeni sistem i onako je trash!

Amon_Ra je napisao(la):
U krajnjem slucaju promeni sistem i onako je trash!
A sa win98se ce se usreciti?
Ako drzi WinME i ima graficku sa 4 - MB rama definitivno nema komp za xp/2000 pa i ako im (po preporuci komsije experta)iskljuci sve servise

ma lako bi ja da imam mazgu na 2000/xp

imam mmx plocu i procesor na 200 mHz (cuti ne pricaj nikom, BRUKA), na zalost to je najbolje sto sam mogao sebi priustiti! Da li bi mozda bilje da se vratim na 98, da li je moguce da milenijum pravi probleme??

znas kako
To je definitivno slabo za milenijum
probaj win98 ili u egzoticnom slucaju, ako se ne igras, probaj windows nt workstation+service pack 6a
Pricam iz licnog iskustva
na p200,32MB ram radi savrseno

Millenium II

Eh, invalid session mi uk*nj`o poveci post ( po ko zna koji put).

Sustina:
ovi ti drajveri trebaju (rade na win9x i na wme), teski su oko 1MB
ftp://ftp.matrox.com/pub/mga/archive/win_9x/1998/1677_411.exe

Kad imas matroxa sve sto ti treba je ovde:
http://www.matrox.com/mga/support/drivers/home.cfm

I kartica je bombona, neki bi rekli i da nije prevazidjena u prikazu 2D slike.

16bit (to je 65000 boja) je u redu. Nije u redu (samo) 16 boja.

sale75a je napisao(la):
od drugara sam dobio graficku karticu matrox MGA-2164wp-c ali bez drivera! Skinuo sam sa interneta driver ali nisam uspeo da pokrenem karticu. Stalno mi racunar prijavljuje da ne prepoznaje karticu, probao sam sa jos par drivera ali efekat je uvek isti 16 bita. na racunaru imam instaliran windiows milenijum!
Imate li neki savet????
Unapred se zahvaljujem

pa to nije onda 16bita vec 4 bita(16 boja) kada sistem ne prijavljuje graficku.
pod pretpostavkom da su drajveri ok (mozda je i jesu), tebi je nesto ******* u windowsu pa nece da primi graficku, dakle nova instalacija windowsa i to na cistu particiju.
Ako nisi pokusaj sledece. podigni sistem u safe modu i makni iz device managera sve graficke koje vidis (i sve sto imas duplo makni oboje)

Meni je w98se odmah detektovao graficku i instalirao win-ove drajvere za nju. Posle reinstall-a sistema mi je trazio drajvere za istu, ali cim su mu poturio one sa Matrox sajta sve je radilo besprekorno...

Zahvaljujem Se Svima!!!!

Nasao sam driver na matroxsovom sajtu.
Imao sam problema sa drajverima zato sto nisam znao da je to milenijum II graficka kartica, ja sam skidao pogresne drajvere, naime skinuo sam sve drajvere koji su nosili oznaku milenijum.
Do zabune je doslo jer mi je racunar prijavljivao pri podizanju sistema da vidi matroxs milenijum a nigde nije stojalo da je to milenijum II.
Posebno zelim da se zahvalim FILU!!!!

Filo je napisao(la):
znas kako
To je definitivno slabo za milenijum
...
Pricam iz licnog iskustva
na p200,32MB ram radi savrseno
Ne znam kakvo to iskustvo imas, ali iz mog iskustva na Intel_200MHz/32MB i K6_233MHz/64MB je radio bolje/brze od 98/98SE i pokazalo se da ME nije nista specijalno zahtevniji od 98-ce...

Crni je napisao(la):
...

Ne znam kakvo to iskustvo imas, ali iz mog iskustva na Intel_200MHz/32MB i K6_233MHz/64MB je radio bolje/brze od 98/98SE i pokazalo se da ME nije nista specijalno zahtevniji od 98-ce...
Ipak je malo memorijski zahtevniji,jel tako?
Ispod 64MB ne treba ici a sa 128 je OK.
Radio sam i na p166 sa 128mb rama i winme a i celeron 333 sa 32MB - nije da ne radi ali bi mu vise odgovarala 98-ca

Filo je napisao(la):
...
Ipak je malo memorijski zahtevniji,jel tako?
Ispod 64MB ne treba ici a sa 128 je OK.
Radio sam i na p166 sa 128mb rama i winme a i celeron 333 sa 32MB - nije da ne radi ali bi mu vise odgovarala 98-ca
U pravu si da je malcice zahtevniji sto se tice memorije, ali bi se na osnovu tvog prethodnog komentara ("To je definitivno slabo za milenijum") moglo zakljuciti da to maltene ne moze ni da se potera na toj masini...
:wave;

ajmo ovako da presudimo, i win98 i winMe su isto procesorski zahtevni (+- 10% )
po defaultu (koliko se secam ) win 98 uzima 25-30MB kada se podigne
a winME ~45 , uglavnom nekih 15-20 mb vise, sto mnoogo znaci ako se ima samo 64MB memorije i manje

meni je svojevremeno win98 sasvim lepo radio(mada iz danasnje perspektive to bi bio uzas) na 486-160Mhz + 16Mb

misterno je napisao(la):
ajmo ovako da presudimo, i win98 i winMe su isto procesorski zahtevni (+- 10% )
po defaultu (koliko se secam ) win 98 uzima 25-30MB kada se podigne
a winME ~45 , uglavnom nekih 15-20 mb vise, sto mnoogo znaci ako se ima samo 64MB memorije i manje

meni je svojevremeno win98 sasvim lepo radio(mada iz danasnje perspektive to bi bio uzas) na 486-160Mhz + 16Mb
ma moze na tome bilo koji os samo treba da budes strpljiv
Ja sam jednom poterao xp na 64mb
to se zove ucitavanje!

imam ja jednu konf samo za gledanje filmova
na njoj XP i 64MB rama,
Xp se podize za desetak sekundi, ma fantasticno brzo radi.

ok nemam nista instalirano osim codeca i playera, a i stvar spasava maxtor 9 od 60Gb

Nazad
Vrh Dno