Šta je novo?

Molim vas pomoc! Problem sa Ati X550GE!

SolidSnake

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2007
Poena
304
Evo u cemu je problem! Imam Asus Ati Radeon X550GE graficku. Kada sam u Ati Catalyst Control Centre-u pokusao da podesim da dobijam sliku sa monitora na tv-u koji sam povezao preko tv-out konektora desio se problem. Sve sam podesio, medjutim slika se nije pojavljivala na tv-u, a kada sam restartovao racunar pri podizanju windowsa monitor se ugasi kao da je na stand by-u! Pokusao sam iz safe moda da obrisem i ponovo instaliram drivere i Catalyst ali nije pomoglo. Probao sam i System Restore ali ne vredi. Slika se vidi na monitoru samo kada nisu uopste instalirani driveri za graficku, cim instaliram drivere i Catalyst i restartujem racunar pri podizanju sistema monitor se ugasi i nema slike! Molim za bilo kakvu pomoc jer ne znam sta jos da pokusam? Da li sam nesto pogresno podesio u Catalyst-u i kako to da sredim kad cak i kada ga obrisem i ponovo instaliram isti problem se javlja? Ili je mozda crkla graficka? Pomagajte ako znate sta bi moglo da bude! Hvala unapred na bilo kakvoj pomoci!

Prikopachaj monitor kod nekog drugog pa vidi dali radi.
Pomislio sam da si pogreshno podesio primarni monitor tj. da nisi odabrao opciju"clone" kada si podesavao izlaz na tv.Ali me zbunjuje system restore i isto ponashanje.

Poslednja izmena:
Prikopachaj monitor kod nekog drugog pa vidi dali radi.
Pomislio sam da si pogreshno podesio primarni monitor tj. da nisi odabrao opciju"clone" kada si podesavao izlaz na tv.Ali me zbunjuje system restore i isto ponashanje.

Monitor radi, imam ja sliku na monitoru ali samo kada nisu instalirani nikakvi driveri za graficku! Monitor radi s tim sto naravno ne moze da se podesava ni rezolucija, refresh rate, itd. jer nisu instalirani driveri za graficku. Pri podizanju Windowsa sistem prijavljuje novi hardver tj. VGA adapter ali cim instaliram drivere opet se desava ista stvar - monitor pri podizanju sistema kao da ode na stand by! Izgleda da sam nesto lose podesio u Catalystu i sada ne mogu to da ispravim da bi sve funkcionisalo jer Catalyst nece da se pokrene iz Safe moda! Ali mi nije jasno ako sam sve bio obrisao i ponovo instalirao zar ne bi trebala sva podesavanja da se vrate na default!

Udri ti po DriverCleaneru, pa pobriši sve od ATI-ja - da ne biješ mnogo mozak gde si pogrešio 😉

Udri ti po DriverCleaneru, pa pobriši sve od ATI-ja - da ne biješ mnogo mozak gde si pogrešio 😉

Pokusacu i to, ali sumnjam da ce uspeti jer sam vec bio obrisao sve drivere, Catalyst i sav ostali softver koji ide uz graficku, ponovo ga instalirao pa nista, al' probacu! Ako neko ima jos neki savet molin vas pomozite, ovo mi se nikad nije desilo!

Probaj da prikacis monitor na drugi vga/dvi izlaz, pa vidi dal' ce tamo da proradi,
ako proradi mani se CCC i koristi Ati Tray Tools.

Mozda karta jos uvek salje sliku samo na TV out. Mada ne znam zasto nisi dobio sliku na TV-u. Desila mi se slicna stvar, samo sto ja nisam skidao drajvere i sl. Otkacio se izlaz prema monitoru, a ostao TV izlaz prikljucen. Isti simptomi, monitor se, po dizanju win-a, ugasi-stand by. Upalim TV i na njemu slika desktop-a. I pored mutne slike nekako smo podesili u CCC-u i vratili sliku na monitor. :wave:

Evo ovako ljudi! Probao sam Driver Cleaner i nista! Probao sam i da izvadim graficku i ponovo je stavim i nije ni to pomoglo (mada nisam ni ocekivao)! Probao sam i da opet spojim tv i vidim da li ima slike na njemu ali nema je na na njemu ni na monitoru! Stvarno postajem ocajan jer ne znam vise sta da radim, ovo je nesto najcudnije sto mi se ikada dogodilo u vezi sa kompom. Da li bi mozda reinstalacija Windowsa resila problem? Hteo bih to da izbegnem ali ako neko misli da bi pomoglo uradicu i to! Molim za dalju pomoc, ovo stvarno nije normalno!

Plasim se da ces ipak morati da reinstaliras OS.

Probaj sledeće, pre nego što reinstaliraš OS :
Sa izvučenim TV-out kablom deinstaliraj drajvere i iz Safe Moda sa Driver Cleanerom obriši sve što ima veze sa ATI-jem, možda će trebati i da ručno potražiš ati*.* fajlove i da ih obrišeš ( u Windows/System32 folderu ), možda ostane neki konfiguracioni fajl i on zeza
Posle ponovo instaliraj drajvere i to Omega 3.8 ili ATI-jeve 7.2, i to bez CCC, već stavi Ati Tray Tools

Probaj sledeće, pre nego što reinstaliraš OS :
Sa izvučenim TV-out kablom deinstaliraj drajvere i iz Safe Moda sa Driver Cleanerom obriši sve što ima veze sa ATI-jem, možda će trebati i da ručno potražiš ati*.* fajlove i da ih obrišeš ( u Windows/System32 folderu ), možda ostane neki konfiguracioni fajl i on zeza
Posle ponovo instaliraj drajvere i to Omega 3.8 ili ATI-jeve 7.2, i to bez CCC, već stavi Ati Tray Tools

Uradio sam sve kako si rekao, skinuo sam Omega 3.8 drivere (zajedno sa njihovom instalacijom ide i Ati Tray Tools) instalirao ih, restartovao racunar ali sistem pri startup-u i dalje izbacuje new hardware found kao da nema nikakvih drivera! Kad pokusam da pokrenem Ati Tray Tools izbacuje mi gresku i kaze:"Can not found Ati video board or no Catalyst drivers installed"! Ati 3D board takodje nece, prijavljuje da nedostaje ATIPRBXX.exe fajl! Sta se sada desava, moze li neko da mi objasni? Zasto ne mogu da se instlairaju lepo Omega driveri? Ako neko ima neku ideju ili predlog neka kaze ali izgleda da mi nazalost ne gine reinstalacija Windowsa (mada me je strah da mozda cak i to ne upali, ovo je stvarno nenormalno sta se meni desava!).
Ljudi pomozite ako znate bilo sta!

Si ti pokusao ovo uopste?

Probaj da prikacis monitor na drugi vga/dvi izlaz, pa vidi dal' ce tamo da proradi

Ako jesi, pa opet ne radi, deinstaliraj Omegina *****, prikaci i monitor i tv,
instaliraj oficijelne Ati drajvere(samo drajvere cez CCC) i Ati tray tools.
Ako je karta u redu, trebalo bi da se negde pojavi signal naravno..zatim idi u Ati tray
pod Display/Settings i aktiviraj ono sto ti je potrebno.

Ponavljam, signal se moze pojaviti na drugom VGA/DVI izlazu tako da slobodno
dokle prckas po ATi Tray-u prebaci sa jednog na drugi izlaz i signal ce se najverovatnije
negde pojaviti odakle ces dobiti 'radnu povrsinu' da podesiš šta ti je potrebno.

Si ti pokusao ovo uopste?

Ako jesi, pa opet ne radi, deinstaliraj Omegina *****, prikaci i monitor i tv,
instaliraj oficijelne Ati drajvere(samo drajvere cez CCC) i Ati tray tools.
Ako je karta u redu, trebalo bi da se negde pojavi signal naravno..zatim idi u Ati tray
pod Display/Settings i aktiviraj ono sto ti je potrebno.

Ponavljam, signal se moze pojaviti na drugom VGA/DVI izlazu tako da slobodno
dokle prckas po ATi Tray-u prebaci sa jednog na drugi izlaz i signal ce se najverovatnije
negde pojaviti odakle ces dobiti 'radnu povrsinu' da podesiš šta ti je potrebno.

Zaboravio sam tvoj predlog, evo sada sam i to isprobao tj. prebacio sam monitor sa VGA na DVI, vezao TV na tv out, instalirao ATI drivere koje sam dobio uz graficku bez ATI CCC, instalirao ATI Tray Tools i opet nista!:wall: Signala nema nigde, ni na VGA, ni na DVI, ni na Tv-u, tako da stvarno vise ne znam sta da probam! Da li mozda neko zna da li je problem u samoj kartici, tj. da li je na njoj nesto crklo? Ako je kartica u redu jedino mi jos preostaje reinstalacija OS-a ali bih to hteo da izbegnem ako je moguce. S obzirom na sve sto sam pokusao ne znam da li bi reinstalacija OS-a resila problem? Interesuje me vase misljenje. Ako niko nema neki predlog reinstaliracu OS, nema mi druge. Hvala svima na trudu da mi pomognete ali za sada nema nikakvog uspeha nazalost.🙁

Evo malopre sam uradio i reinstalaciju Windowsa i nista!!! I dalje se isti problem javlja sto me je navelo da zakljucim da je graficka definitivno crkla! Ne znam sta bi drugo moglo da bude. Ako neko zna neka kaze sta bi drugo moglo da bude. Hvala svima koji su pokusali da mi pomognu ali izgleda da cu morati da zovem servis (ako uopste ima nesto da se popravi) ili da nabavim novu graficku!

Nazad
Vrh Dno