Šta je novo?

Molim savet za 5.1 pojacalo!

longinov

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2005
Poena
301
Treba mi pojacalo sa 5.1 izlazima za 8omske zvucnike (5satelita i subwofer) sateliti su po 50W a subwofer 65W. Frekvencija: 35Hz-120Hz subwoofer, 200Hz-20KHz sateliti. Da li neko ima neki predlog? Sve dolazi u obzir, pa cak i da se svojerucno napravi, Unapred hvala!

Tesko ces naci 5.1. pojacalo, mogao bi pogledati 5.1. risivere, samo obrati paznju na to da li ima izlaz za aktivni ili pasivni subwoofer (vecina ima izlaz samo za aktivni).

Izgleda da cu se odluciti za neki dvd player sa pojacalom koji ima odgovarajuci izlaz, jer mi se ne isplati da sam sastavljam 5.1 pojacalo (izaslo bi me samo delovi oko 6000din), da li neko ima preporuku za dvd player sa pojacalom?

Pa tu tek bacas pare jer ta resenja sa SMD elktronikom brzo crkavaju i nije ti stvar ako mislis da opteretis taj sistem sa glasnom muzikom koji ce duze da radi za filmove ok mada ti je moj savet Yamaha ili Denon risiveri.
Yamaha je malo jevtinija i mislim da ima nekih modela za 240-270e dok je Denon skuplji i naravno bolji

...dok je Denon skuplji i naravno bolji
Ne mogu se sloziti sa ovom (pr)ocenom - izmedju yamahe i denona istih vrednosti, pre bih se odlucio za yamahu. Mada sve zavisi od konkretnog source uredjaja i zvucnika. Proba se jedan i drugi i uzme ono sto daje bolji zvuk. Imao sam prilike da vise puta testiram ne samo risivere razlicite snage nego i cd plejere ove dve firme, i yamaha je je uvek davala zivlji zvuk.
U ns se pored yamahe i denona mogu pazariti i kenwood, sony, nad i pioneer risiveri. I mada ne bi trebalo gledati firmu vec testirati i birati na osnovu toga sta ti se dopadne, na osnovu nekog iskustva bih najvise ocekivao od pionira. Mada, rekoh, nema pravila.

Za Denon sam rekao da je kvalitetniji na osnovu misjenja veceg broja audiofila i to i sam isto mislim ali priznajem da je licno ubedjenje naravno posle testiranja prava stvar.

Nazad
Vrh Dno