Šta je novo?

Molim pomoc!

goran13

Slavan
Učlanjen(a)
04.03.2005
Poena
304
Komsija ima problem sa GF4mx440SE, no-name, aktivni hladnjak, braon PCB i 64Mb memorije...
Cesta padanja sistema, BSOD (UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME i IRQL_NO_LESS_OR_EQUAL)...Nakon jednog pada sistema doslo je do pojave zamrljanih slova pri POST-ovanju, sve je bilo u nekim horizontalnim linijama. Nakon skidanja graficke, memorije, ciscenja prasine itd. pokusali smo da ponovo dignemo sistem ali se racunar oglasio sa dva duga beep-a, slike na monitoru nije bilo i beep se ponavljao u nedogled...Sve se dogadja na MATSONIC 8137C+ (VIA KT133chipset) sa Athlonom 2100+. Kada smo ubacili moju FX5200 sistem smo podigli i sve je OK radilo...Nakon vracanja stare kartice na mjesto - nista se ne pojavljuje na monitoru ali ni beep-ova vise nema...
GF4 smo ubacili na moju maticnu plocu (MSI KT6-Delta LSR) i sistem se podigao u rezoluciji 640x480 i 8-bitnoj paleti. Pri pokusaju podizanja rezolucije na 1024x768 ekran je ostao bez slike...Pri restartu sve prodje dobro, pojavi se Windows logo - ali nakon toga ekran opet ostane bez slike...
Izvinjavam se na ovako dugom i smotanom opisu. Imate li neki savjet sta - da se uradi sa ovom karticom? Ima li neke nade u njen oporavak?
Ako smatrate da je odsluzila svoje - dajte neki savjet za graficku od 70-80 evra...Unaprijed hvala!!!

lepo ste probali sve varijante i ostalo je da ustanovite da je kartica krenula u vecna lovista :)
nemojte se dalje muciti nego zamenite sa nekom novijom!
predlog za karticu neki R9250 128MB;128bit :wave:

Ostavi je ti negde sa strane pa je probaj za par dana, desava se da stvari koje nisu radile prorade (nekad i posle vise meseci). Znam da zvuci cudno ali imao sam vise takvih iskustava.

mister Mrva je napisao(la):
Ostavi je ti negde sa strane pa je probaj za par dana, desava se da stvari koje nisu radile prorade (nekad i posle vise meseci). Znam da zvuci cudno ali imao sam vise takvih iskustava.
Mrva je u pravu. Moj drug iz Opova Peđa zvani Baca ima još bolje metode. Imao je svojevremeno dosta polovnih krševa na prodaju, uglavno raspali PI i PII računari. Naravno, mnoge od ploča su bile neispravne. Pošto nije imao mesta u kući te kršine je odneo u podrum gde mu stoji i ugalj za kotao. Neverovatno, posle 2-3 meseca na uglju "neispravne" mašine su proradile!! Probali smo posle toga još par puta, i neke stvari su zaista proradile, osim buđave ASUS A7N8-X nforce2 ploče i neke matsonic SiS 645 ploče koje nikako nisu htele da rade kako treba. Ko zna šta li je, da li je povećana vlaga u pitanju ili blagotvorno dejstvo ugljene prašine, naučno još nije ispitano. :d
Ovo je istina što sam rekao (ne znam Baltazara13, keve mi), ali ipak to nije rešenje, može da crkne sutradan ili opet da zeza, tako da je ipak najbolje zameniti novim delom :banana: :banana: :wave:

A da probas da stavis neke druge drajvere? IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL greska obicno se pojavljuje kada drajver nesto mrlja. Za GF4MX stavi neke detonatore 4x.xx serije ili 5x.xx serije i vidi da li radi. Ako jos uvek mrlja graficka, reci drugu da pripremi pare - evo meni isto jedna GF4MX sedi tu pokvarena. Sada imam 6600GT :smoke:

Poslednja izmena:
Veliko hvala na savjetima...Izgleda da drugaru neki upgrade ne gine...
Kazite mi jos nesto - ploca je AGP 4x. Koliko ce to umanjiti kvalitet jednog npr. Asus R9550GE ili nekog R9600? Sta mislite o ovim varijantama za upgrade?

Razlika izmedju AGP4x i AGP8x je skoro nepostojeca (par procenata), tako da ne moras da brines.

Vrh Dno