- Učlanjen(a)
- 09.10.2005
- Poena
- 319
Imam jednu veliku dilemu o kojoj mislim da sam ranije pisao ovde. Naime radi se o ddr memoriji. Ispod ovog posta vidite koju konfiguraciju imam i smatrama da spada u middle-high, ako ne cak i u high konfiguraciju zbog graficke, procesora i slicno. E sad, imam oko 130ak eura i imam neku kombinaciju da prodam ovu moju trenutnu samsung ddr memoriju (1gb , odnosno 2x512) za 60ak eura i dodam 120 eura i kupim 2 modula od po 1GB Kingston. Interesuje me sledece, pa vas molim za iskrene i prave odgovore, vas koji se razumete:
1. Koliko cu ubrzanje i sam kvalitet rada kompjutera i u igricama i uopste dobiti tom novom memorijom i da li se isplati?
2. Da li je Kingston ddr memorija kvalitetnija od Samsungove
3. Da li moram da menjam nesto u biosu kad stavim ta 2 nova modula od po 1 GB da bi radili u dual channel modu ili sve to sam bios automatski podesava?
4. Sta je bolje:
a. da kupim ta dva nova modula od po 1 GB ddr Kingston
b. da na ova 2 postojeca modula od Samsunga dodam jos 2 modula od
po 512 mb recimo kingstona i time bi ustedeo 30ak eura, a opet bi
imao 2 GB rama. Da li bi to radilo kako treba i da li bi u tom slicaju morao
da namestam nesto u biosu ili ne? Da li bi mi komp tada radio slabije
nego u slucaju kada bi uzeo po 1 GB istog modula i to je to?
Znaci, planiram sutra to da kupim, ali pre nego sto se upustim u takvu investicuju moram da znam sta mi je najbolje i najpametnije raditi da ne bi dosao u poziciju da za par meseci moram sve da menjam ili da ne dodje do nekog ****** ne kompatibilnosti. Molim Vas savete i odgovore sto pre. Hvala puno unapred!
1. Koliko cu ubrzanje i sam kvalitet rada kompjutera i u igricama i uopste dobiti tom novom memorijom i da li se isplati?
2. Da li je Kingston ddr memorija kvalitetnija od Samsungove
3. Da li moram da menjam nesto u biosu kad stavim ta 2 nova modula od po 1 GB da bi radili u dual channel modu ili sve to sam bios automatski podesava?
4. Sta je bolje:
a. da kupim ta dva nova modula od po 1 GB ddr Kingston
b. da na ova 2 postojeca modula od Samsunga dodam jos 2 modula od
po 512 mb recimo kingstona i time bi ustedeo 30ak eura, a opet bi
imao 2 GB rama. Da li bi to radilo kako treba i da li bi u tom slicaju morao
da namestam nesto u biosu ili ne? Da li bi mi komp tada radio slabije
nego u slucaju kada bi uzeo po 1 GB istog modula i to je to?
Znaci, planiram sutra to da kupim, ali pre nego sto se upustim u takvu investicuju moram da znam sta mi je najbolje i najpametnije raditi da ne bi dosao u poziciju da za par meseci moram sve da menjam ili da ne dodje do nekog ****** ne kompatibilnosti. Molim Vas savete i odgovore sto pre. Hvala puno unapred!