Šta je novo?

molim pomoc oko Junit-a

Milos24

Slavan
Učlanjen(a)
06.09.2007
Poena
304
Trenutno prelazim knjigu koja se zove Agile Java Development with Spring Hibernate and Eclipse.2006 i autor knjige se mudro ogradio i nije naveo postupke instalacije odredjenih framework-a u knjizi, nego upucuje citaoca na sajt proizvodjaca. To je dobra ideja zbog razlicitih verzija software-a, ali sam ja naisao na veliki problem. Naime skinuo sam Junit sa zvanicnog sajta i nikako ne uspevam da ga nateram da radi. Menjao sam i classpath i radio sam svasta, ali rezultata ni za lek. Po knjizi bi trebalo da kada u CMD-u ukucam u folderu u kojem mi je junit.jar sledecu komandu java -cp junit.jar;, junit.swingui.TestRunner, izadje swing prozor junit-a, ali umesto toga dobijem poruku o gresci u konzoli kako nema klase junit.swingui. Ako bi neko bio ljubazan da mi korak po korak napise kako da instaliram Junit i dodjem do pomenutog prozora. Nesto tipa:

1. skines sa sajta junit 4.5.zip
2. otpakujes ga i snimis u folder C:\nekiFolder
3. uradis to i to sa classpathom
4. Otkucas to i to u cmd-u i to radi

Izvinjavam se zbog malo duzeg posta, ali sam danas zaista izgubio mnogo vremena koje nemam.

Hvala svima i pozdrav

u pravu si

stvar je psurdna, ali podizanje swing prozora iz konzole ne radi za verzije 4.x, ali kada sam instalirao 3.81, mogao sam da uradim primer iz knjige.

Hvala u svakom slucaju

Pozdrav

Milos

Nazad
Vrh Dno