Šta je novo?

Molim pomoc: Koji Wireless Rooter?

• Začetnik teme maxymus
  • Datum pokretanja
M

maxymus

Guest
Imam 3 racunara: jedan desk i 2 laptopa. Eune treba da mi instalira ADSL ali su mi preporucili da kupim Wireless Rooter da bih povezao sve racunare a da nemam povezivanje kablovima. Oba laptopa imaju opciju wireless. Imam 2 pitanja ako neko moze da mi objasni:

Koji Wireless Rooter da kupim?, odnosno koji da ne kupim? (ima li neko iskustva sa tim?)

Hvala unapred!!!

Ja vec 6 meseci imam TP-Link TP-WR542G i stvarno mi nikad nije napravio niti jedan jedini problem. Kad sam ga doneko kuci, povezao, ukljucio... sve je lepo radilo, nisam imao nikakvo cimanje oko podesavanja. Cini mi se da kosta oko 45E. Mozda bolje upuceni mogu da ti predloze neki drugi koji ima bolji odnos cena\ono sto pruza, ali iskreno ne vidim potrebu za bilo cim sto je bar 1 evro skuplje od ovoga.

Ja bih ti preporucio Linksys WRT54G.
Ja ga imam vec dve godine i konstantno nesto downloadam i nikada nisam imao problema
I wireless mu je odlican,imam dve masine na wirelessu i dve kablom povezane na njega.
mislim da je oko 55 evra.

Ja imam Linksys WRT54GL vec oko godinu dana i ne da sam prezadovoljan sa njim nego nema dalje. Nabacio sam mu drugi firmwer i imam nevidjeno mnogo mogucnosti za konfiguraciju. Iskreno podesio sam ga jednom i en cackam ga nesto puno ali radi fenomenalno. Jedini ruter koji hoce da odradi kako treba dizanje veze preko PPoE on Demond!!!

posto vec ides na ADSL, ja bih ti preporucio Linksys WAG200G, koji pored sto je wireless router, ima i ADSL modem, pa ti jedan uredjaj nece biti potreban. Kod mene radi od januara, bez ikakvih problema, podesavanje je vrlo lako i brzo, a nisam imao potrebe nijednom da ga restartujem

1)Ako dobijas ADSL modem u okviru usluge koju ti nudi provajder:

Jos jedan glas za TP-LINK WR542/642.

Namestis i zaboravis, ima puno korisnih opcija a po meni najbitnija prednost je - cena.

2)Ako ti ne daju modem vec ga nabavljas sam,dakle kombinacija-modem/wireless router u jednom uredjaju, ranije je 2wire Home portal 1000hg bio dobro resenje za male pare, uz malo snalazenje oko adaptera. Ne znam da li ga jos ima u Netiks-u i da li su poceli da ga prodaju sa adapterima. Obrati paznju da moze da radi samo na telefonskoj liniji koja nije ISDN.

Inace sam oba uredjaja probao, stvarno rade bez greske.

Poslednja izmena:
Svakako wrt54g linksys.
Postavio sam ih na 6 lokacija kao hotspotove i rade savrsheno. Jedino sto sam primetio za ovih godinu dana koliko su aktivni ti hotspotovi da se jedan uredjaj resetovao na fabrichko podesavanje usled naglog udara elektricne energije.

linksys mora da bude GL ne samo G, jer vise u G modele ne moze alternativni firmware da se trpa...

TP-Link TD-W8910G je zakon. pogledaj dokumentaciju na

http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=110.

ima ADSL2+ modem, ruter je, ima firewall, ima 4 utp porta, ima wireless, ima gomilu opcija i nije skup. wireless mu je extended range i ima duplo veci domet od linksys WRT54GL a evo kako je probano. ja dakle imam TP-Link wireless ruter i kada odem sa laptopom kod komsije koji je dva sprata ispod mene imam signal i mogu da idem na internet kao da sam u mom stanu. on ima linsksisa. e kada on dodje kod mene sa njegovim laptopom moze samo da sanja o tome da ce se nakaciti. cak ima bolji laptop od mene. pored toga TP-Link ima 152 bita kriptovanje saobracaja dok linksis ima samo 128 bita. ja sam sakrio SSID, stavio listu dozvoljenim MAC adresa i to je sigurnost koja je vrhunska.

zasto bi neki izvikani linksys platio 2 puta skuplje ? da bi ti losije radio ? smesno...

pazi, TP-Link TD-W8910G je wireless ADSL ruter. dakle, ne samo wireless ruter vec ima i ugradjen ADSL modem. to linksys WRT54GL nema. obrati paznju da tu ne pogresis.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja se dvoumim izmedju TL-WR543G (45 eura) i TL-WR642G(39 eura). Koja je razlika i koji bi vi uzeli? Povezao bih 2 laptopa preko wireless-a i jedan desktop preko UTP kabla. I da, sta znaci fiksna antena, laik sam sto se tice mreza?

TP-Link TD-W8910G je zakon. pogledaj dokumentaciju na

http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=110.

ima ADSL2+ modem, ruter je, ima firewall, ima 4 utp porta, ima wireless, ima gomilu opcija i nije skup. wireless mu je extended range i ima duplo veci domet od linksys WRT54GL a evo kako je probano. ja dakle imam TP-Link wireless ruter i kada odem sa laptopom kod komsije koji je dva sprata ispod mene imam signal i mogu da idem na internet kao da sam u mom stanu. on ima linsksisa. e kada on dodje kod mene sa njegovim laptopom moze samo da sanja o tome da ce se nakaciti. cak ima bolji laptop od mene. pored toga TP-Link ima 152 bita kriptovanje saobracaja dok linksis ima samo 128 bita. ja sam sakrio SSID, stavio listu dozvoljenim MAC adresa i to je sigurnost koja je vrhunska.

zasto bi neki izvikani linksys platio 2 puta skuplje ? da bi ti losije radio ? smesno...

pazi, TP-Link TD-W8910G je wireless ADSL ruter. dakle, ne samo wireless ruter vec ima i ugradjen ADSL modem. to linksys WRT54GL nema. obrati paznju da tu ne pogresis.

Jel to onaj što može na 24mbps ili na 108mbps? I radi ti super? Hm, mene svi odgovaraju od njega!

Poslednja izmena:
Takodje preporuka za http://www.tp-link.com/products/product_des.asp?id=35 , wr542g, imas od osnovnih opcija sasvim dovoljno za to sto to treba, dakle da eventualno odredis ko ima dozvolu da se kaci na ruter ili ako ti treba enkripcija, ili sta god vec, za kucnu upotrebu je super, nikad mi nije napravio nijedan problem, niti je bilo potrebe za restartom i slicno. Bolje uzmi 542g jer koliko se secam neko ga je vise hvalio, a ionako ti je za wireless bolje da koristis b standard, ima manje smetnji i brzina je sasvim dovoljna za internet sto tebi treba.
Vidim svi ti preporucuju linksys, samo niko da pomene cenu, rekao bih da je skoro duplo skuplji od tp-linka. Pozdrav.

I da, sta znaci fiksna antena, laik sam sto se tice mreza?

Znachi da ne mozesh da odshrafish antenu pa da zashrafish vecu ako ti treba jachi domet. Za TP-Link mozesh da kupish (cca 1000-2000 din) vece antene pa da stavish njih umesto tih koje stizu uz uredjaj. Uglavnom je nepotrebno za kucnu upotrebu.

Moj predlog je da uzmesh TP-Link ADSL+wireless ruter za oko 5000din, ili ako imash vishe para (oko 7000din), istu stvar ima i Linksys.

Poslednja izmena:
Vrh Dno