Šta je novo?

Molim hitno pomoc

slast

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
301
Imala sam na racunaru WIN home SP2. Zbog razlicitih problema deinstalirala sam sp2 i kada sam ponovo probala da reinstaliram WIN home sp1, digla ga sa CD, od pocne set up i onda prijavi kako nema hard disk drive! Odakle da mu skinem taj hard disk drive i u cemu je problem?

Moras malo vise informacija da nam das o svom PCiju. Moguce je da imas SATA disk pa moras da kreiras disketu adekvatnu tvom SATA kontroleru (VIA trazi obavezno) ili nesto tome slicno, a mozda nesto nevalja od HW.

Imam SATA disk ali ne znam kako se to radi sa kreiranjem diskete. On mi jeste u jednom momentu trazio disketu ali ja je nemam!

Za Sata , osim ako nisu u Raid-u ti ne treba disketa. Samo podesi u biosu, odakle da juri boot. Imam sata disk i nie bilo problema, čak ni sa ghostom.

borab je napisao(la):
Za Sata , osim ako nisu u Raid-u ti ne treba disketa. Samo podesi u biosu, odakle da juri boot. Imam sata disk i nie bilo problema, čak ni sa ghostom.
Greska. Ako si na VIA SATA kontroleru moas da stavis disketu sa drajverom, ako ti je instalacija XP bez SP2.
Moras otici na sajt proizvodjaca tvoje ploce, naci tvoj model i skinuti SATA drajver za FDD i onda ga ubaci pri instalaciji. Pri pojavi prvog plavog ekrana stiskaj F6 taster.

Zavisi i od proizvodjacha ploche. Obichno na instalacionom disku za plochu imash SW za pravljenje SATA diskete. Bar je tako kod mene bio sluchaj.

Proverih sinoc, na VIA SATA kontroleru bez diskete nece ni XP SP2.

I jos jedan savet: sledeci put kad budesh otvarala novi thread napishi u naslovu u chemu je problem.

P.S. naravno da svima odgovara hitna pomoc.

prilikom bootovanja windows te pita treba li ta instalira jos koji drajv to ti pise dole na dnu mislim da treba da stisnes F6, nisam siguran, pise uostalom
posle toga trazice ti disketu sa drajverima,obicno se nalazi u kutiji od polce :), i to je to

Kad imas jacu verziju xp-a i pokusavas da ga vratis na slabiju(gazenje u boot varijanti) racunar je odbacuje i restartuje se. Kao posledica visestrukog restartovanja novije ploce imaju automatsku zastitu da se vrate u prvobitno tzv. normalno stanje koje verovatno ne podrzava sata, vec samo pata. Podesi iz biosa da sata ima prvenstvo a sto se tice xp-a verovatno ces morati da brises ceo win folder osim ako ti nije pri ruci sp2

Vrh Dno