Šta je novo?

Molba za vlasnike Motorole V300/500/600.

Artz

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
619
Ako ima neko opiciju use gprs u podesavanjima za poruke, molim vas da okacite seem 0032_0001. Pokusavam da pronadjem gde se nalazi bit koji ukljucije tu opciju posto je ja nemam.

Evo ti file sa svim podesavanjima, ako nesto nije jasno samo pitaj.

Prilozi

• map.txt
    16.8 KB · Pregleda: 89
Znam dobro za taj file. Znam ga kao oci svoje :)
Podesavanje za "Use GPRS" za poruke jos uvek nije provaljeno, zato me i zanima da mi neko posalje svoj 0032_0001 u kome ima to vec namesteno po default -u na telefonu.
Inace ako i tebi nesto nije jasno, slobodno pitaj :)

e pa kad ste se vec ponudili obojica.. da vas ja nesto pitam :)
upravo citam i vec su mi oci ispale seem editing i nisam jos nasao nista sto bi bilo vredno da probam (jer sam manje vise zadovoljan sa opcijama telefona - V525 koji sam flexovao u V600) sem SMS deliveryu reporta. e sad ja sam probao da odradim to u 0032 kako je napisano u tom txt fajlu koji ima vec svuda po netu... al ne radi... da li jos nesto treba da aktiviram na telefonu (ne vidim nigde opciju SMS delivery report ON/OFF) ili nesto slicno.. jeste vi to uspeli?

ima puno motorola koje uopšte nemaju delivery report u softveru... šta im to znači, pojma nemam, ja sam konkretno do skora bio vlasnik jednog Accompli 008, koji takođe nije imao report, i dugi niz godina koji sam bio relativno zadovoljan motorolama sam prekinuo jednim fenomenalno jeftinim 7650 aparatom... :D

neću da kažem da sam progledao, ali Symbian je keva...

@litlledevil
Ako si uradio ovo: offset 3D - bit 1: SMS delivery reports (1 on, 0 off), onda bi na poslednjem screen-u pre nego sto stinsnes yes da posaljes poruku trebala da se pojavi linija RECEIPT: i onda tu biras yes ili no. Ja sem tako odradio na svom tel i sljaka.

ok.. al ja sam izmenio taj bit i nista.. nemam tu opciju.. (no al kad sam ga izmenio on se promenio iz 3D u 3F zbog promene binarnog borja, jel to tako treba?)

Sasvim slucajno...

e sad sam isprobavao neku temu za V525.. i slucajno naleteo na odgovor koji je prvobitno trazen... Tacnije evo ga seem 0032 koji ima opciju use GPRS... ak kacim i 004a i 0061 jer sva tri sam probao da menjam i ne znma u kojem je ta opcija... probaj pa vidi.. inace mi se ne svidja kako nameste mob. a dolaze sa jednom MacOS temom... :wave:

ne mogu da ga okacim kao 0032_0001.seem pa cu ga reimenovati kao txt.. posle ga samo reimenuj nazad (vljda ce raditi, ako ne ostavi mail pacu ti tako poslati)

Prilozi

• 0032_0001.txt
    255 bajta · Pregleda: 40
  • 004a_0001.txt
    640 bajta · Pregleda: 36
  • 0061_0001.txt
    34 bajta · Pregleda: 32
Hvala litlledevil, probacu cim dodjem kuci.

litlledevil je napisao(la):
ok.. al ja sam izmenio taj bit i nista.. nemam tu opciju.. (no al kad sam ga izmenio on se promenio iz 3D u 3F zbog promene binarnog borja, jel to tako treba?)
Ne, ne, evo da ti objasnim. Prvo skini ovaj free hex editor: http://www.chmaas.handshake.de/delphi/freeware/xvi32/xvi32.htm ,posle ga pokreni pa na menu bar-u klikni na ADDRESS i tu onda na GO TO... onda napisi adresu 3D, tu je tvoja greska to je adresa a ne vrednost na toj adresi! Onda posle na menu bar-u odes na TOOLS pa na BIT MANIPULATION... i tu onda checkiras vrednost pod brojem 1. Nadam se da ce ti sada raditi!

Da bi vam sve bilo lakse skinite programe koji to rade lepo iz gui -a.
Ima nekoliko na pomenutoj strani:
http://www.xlr8.us/hofo/

Meni se najvise svidja Motolora Tool mada cini mi se da se vise ne razvija ili covek ima homepage za koji ja ne znam.

imam jedno pitanje... (posto ste rekli da znate seem editovanje)... imam problem.. nije velik al bas smeta... (ne znam da li je od editovanja seem-a mada osim za delivery report nisam nista dirao, ili od novog flexa: SE6452AXXP10F9) ne mogu da udjem na opcije za Ring Style Details (znaci detail za Loud, Soft... itd.)... Udjem na Settings > Ring Styles , al kad ocu da udjem na details za odredjeni ring style samo me vrati korak nazad tj. u listu na Settings. Sto znaci da ne mogu da menjam zvuk za alarm, podsetnik, poruke... (ring tone mogu al samo direktno preko fajla pa "apply as ring tone")...
Da li mi mozete pomoci da nekako povratim ovaj meni?

Verovatno si izbrisao neke file-ove sa fona (pomocu P2K) koje nisi trebao. Probaj ovo, o ako ne pomogne onda na howardforum i search.

Here is what you need to do

Open P2K and delete mytoneDB.db

then

1. Open PST (either 6.7 or 6.9) not multiflexflash..
2. Go to new, then select Feature file..
3. Push the button read phone at the top..
4. Scroll down, you will see ring styles and they will have boxes.
5. Select 0 (zero) which is silent for all options (this doesn't need to be done for the vibrate only section) and reminders should be set to off.
6. Push the write to phone at the top and then restart phone

fala za info uvek je dobro znati neku novu informaciju, al ja imam drugi problem..
ovim ja ne mogu da menjam zvuk reminder-a, alarma (ton, midi ili mp3 fajl koji izaberem) nije mi cilj da ih utisam jer (posto sam obrisao default zvukove sa racunara) sad nemam nikakav ton za njih (sem alarma koji ima neki ugradjeni default hvala bogu).
Imas pravo izbrisao sam default zvukove i time zeznuo stvar, al da imam opciju ulaska i menjanja ovih zvukova (koji znam da se mogu menjati) ubacio bih nesto svoje za ono sto mi treba...
i na howard forumu sam i trazim al jos nisam nista nasao.. i nije mi se niko javio al valjda ce biti nesto...

Koliko sam skontao ti nisi probao da uradis ono sto sam napisao. E sada ovako kada uradis to sto je napisano posle restarta fona, fon sam ce da napravi novi mytoneDB.db file, na osnovu tvoji muzickih file-ova na fonu i onda ces moci sve lepo da podesis kako hoces. Ajd javi sta si uradio.

Artz je napisao(la):
Da bi vam sve bilo lakse skinite programe koji to rade lepo iz gui -a.
Ima nekoliko na pomenutoj strani:
http://www.xlr8.us/hofo/

Meni se najvise svidja Motolora Tool mada cini mi se da se vise ne razvija ili covek ima homepage za koji ja ne znam.

Da, ali se sa Hex Editorom mogu menjati neke stvari kojih nema u tim GUI programima...

Koliko sam skontao ti nisi probao da uradis ono sto sam napisao. E sada ovako kada uradis to sto je napisano posle restarta fona, fon sam ce da napravi novi mytoneDB.db file, na osnovu tvoji muzickih file-ova na fonu i onda ces moci sve lepo da podesis kako hoces. Ajd javi sta si uradio.

pa mogu ti reci da bas nije uspelo sjajno... uradeci to izgubio sam sve zvukove sa moba.. cak i normalan ring tone.. u tim podesavanjim nema opcije da izaberem naziv fajla koji zelim da pusta... na srecu sacuvao sam stari mytoneDB pa sam se vratio na stari problem... stavise... (to sad moram da vidim jel se moze vratiti nekako) spoljni sat mi je presao sa 24h na AM-PM... :(

Evo ti svi audio file-ovi sa mog fona, zajedno sa mytoneDB.db i temptoneDB.db. Kada pokrenes P2K u polje UPLOAD PATH upisi: \a\mobile\audio\ i sve file-ove iskpiraj tamo. Restartuj fon i vidi da li sljaka.

Prilozi

• AlertFiles.zip
    157.3 KB · Pregleda: 32
e havla... al nazalost ne pomaze... kada ih vratim u telefon ostaju im ista imena kao fajlovi (~Alert12...) a ne kao oni genericki (Wind Chime... itd... ) a nijedan drugi mytoneDB ne odgovara jer onda mi nikako ne zvoni telefon cak ni redovno.. onaj meni i dalje izbacuje, tj. sad sam otkrio da izbacuje samo Loud i Soft dok u vibrate opcije mogu da udjem... j**** me ako znam zasto...

Nazad
Vrh Dno